mariborcanke? (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> mariborcanke? (13.2.2005 21:08:20)

ali katera ve, kako se zdaj ureja prezivnina za otroka?kje in kako?ker ko sem bila nazadnje pri socialni delavki na csd, je me cist zmedla.:zmeden:
sicer je se baje spremenilo, ni vec tako kot vcasih:zmeden2:kaj pa to pomeni:ups:

Teni_ -> mariborcanke? (13.2.2005 21:12:37)

Sicer nisem točno iz MB(uradno), ampak mi smo to urejali na CSD-ju(januarja 2004). Šla sva tja, zraven sem imela rojstni list otroka in vsak svoj dokument. To pa mislim, da je vse. Ostale zadeve je uredila delavka. Vprašala je, za koliko sva se zmenila in vse napisala, midva pa sva podpisala. Zdaj se zgleda vse to ureja preko sodišča. Po mojem pošlje CSD na sodišče, oni pa potem tebi vabilo.

LP,
Mojca:rozica:

Anonimen -> mariborcanke? (13.2.2005 21:14:51)

ja vcasih je baje slo preko csd-ja vse, zdaj pa ma baje ze nekaj sodisce prste vmes:zmeden:
kak dolgo pa se to na sodiscih rihta?:zmeden2:da nebomo ze prej bankrotirali:ups:

tinica -> mariborcanke? (13.2.2005 21:18:38)

Za preživnino je potrebno urejati preko sodišča in najbolje je, da čim prej daš vlogo oz. vso potrebno dokumentacijo, ker se postopek bojde zelo vleče.

Anonimen -> mariborcanke? (13.2.2005 21:33:20)

pred rojstvom tak ne morem urejat ne?:zmeden2:sicer zdaj gnjavim s tem, pa se je kar nekaj casa...pac pogovarjali smo se...pa sem se spomnila da lahko tu malo pobrskam gor:)

Urška* -> mariborcanke? (13.2.2005 22:42:45)

Ojla!

Ne, pred rojstvom ne moreš tega urejat. Je pa tako, kot so napisale punce, urediš na CSD, ti dajo odločbo, to odločbo moraš nesti na sodišče, in ti iz sodišča pošljejo domov vabilo, kdaj se marata javit. Takrat je to komaj pravnomočno. Za otroške doklade pa ti zadostuje tista odločba iz CSD, ne rabiš čakat, da se na sodišču porihta.

Uh, malo sem zakomplicirala, ampak mislim da boš razumela kaj sem hotla povedat.:)-

LP:)

Stran: [1]