Še eno vprašanje... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

mala pikica -> Še eno vprašanje... (30.4.2008 12:40:03)

Zanima me, če hodite s svojimi malimi pikci in pikicami v toplice in na morje.
V maju smo mislili iti za nekaj dni v Čatež, ker Gašper res zelo uživa v vodi, zdaj pa se nam je pojavil atopijski dermatitis in nisem več sigurna, če je to najbolj pametno.
Kako pa je z morjem?

Anonimen -> RE: Še eno vprašanje... (30.4.2008 14:26:50)

Morje se toplo priporoča pri AD, vsaj kolikor je meni znano. Mi smo bili lani samo 4 dni na morju in se je stanje kože občutno izboljšalo.
Obstaja tudi posebna krema, s katero otroka namažeš preden se gre kopat. (Aderma Exomega)

LARA25 -> RE: Še eno vprašanje... (30.4.2008 18:43:12)

ja kar pejte, to menda res pomaga. ta suh zrak v stanovanju tudi našemu pikcu vsako zimo sprožil to in je čist dobro na pomlad, pol pa se spet pojavi

mala pikica -> RE: Še eno vprašanje... (30.4.2008 21:09:36)

Za morje sem jaz tudi slišala, da pomaga. Kaj pa toplice?

izabella1 -> RE: Še eno vprašanje... (30.4.2008 22:18:05)

Mi smo ravno z enodnevnega izleta v Čateških toplicah. Meni se ni zdelo, da bi kaj reagirala. Smo bili pa 1x v Snoviku pa je bila čisto rdeče marogasta - očitno je večja koncentracija klora. Je tudi fino toplo, da malčke ne zebe. Moja je ful uživala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Je pa res v primeru večje reakcije bolje uporabit tisto Adermino mleko, ki naredi filter na koži, da ne pride v neposredni stik z vodo. Barrier je, če se ne motim.

trdozimc -> RE: Še eno vprašanje... (1.5.2008 10:01:31)

tudi našemu malemu niso toplice nikoli škodile
pri štirih mesecih moraš edino res paziti na temp. vode, da se malček ne prehladi

mala pikica -> RE: Še eno vprašanje... (1.5.2008 10:13:55)

Hvala punce, ste prijazne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Bom vsekakor kupila Adermino kremo, ki naredi tisto oblogo, sem pa vesela, da v toplicah vaši sončki niso slabo odreagirali. Zdaj še razmišljamo ali bi šli v Čatež ali bi se vseeno odpravili na morje v kak hotel z morsko vodo. Bomo videli... Se vam bom pridružila na klepetu o pikcih in pikicah, pa bom povedala, ko se bomo odločili [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Še eno vprašanje... (1.5.2008 13:53:06)

A mi lahko kakšna kaj več pove o Aderna kremi, kje se jo kupi, koliko stane in kdaj jo uporabljate?LP

mala pikica -> RE: Še eno vprašanje... (1.5.2008 14:42:02)

decembrka, to je kolekcija, ki je namenjena negi in čiščenju suhe, preobčutljive in poškodovane kože bolnikov z atopijskim dermatitisom. Vsi izdelki vsebujejo naravni izvlečlek ovsa, ki se uporablja za pomiritev srbenja, ublažitev draženj in suhosti kože. Kolekcija je sestavljena iz:
- kreme in mleka za nego kože bolnikov z AD
- kopeli, ki ni sredstvo za čiščenje kože, uporablja se kot dodatek k negi zelo suhe kože in kože bolnikov z AD. Pomirja in vlaži razdraženo kožo.
- olja za tuširanje, ki vsebuje blago čistilno sredstvo
- barriere kreme, ki naredi 'bariero' med kožo in vodo, ter onemogoči, da morska sol in klor izzoveta iritacijo ali poslabšanje stanja kože pri AD.

To sem prepisala in brošure, ki sem jo dobila pri pediatrinji. Vsi izdelki se dobijo v lekarnah, cen pa ne bi vedela.
Mi smo zaenkrat dobili vzorčke kopeli in kreme.

izabella1 -> RE: Še eno vprašanje... (1.5.2008 16:07:16)

Pri nas uporabljamo kopel in gel. Kopel in olivno olje izmenično uporabljam (jo vsak dan kopam), gel pa enkrat na teden.Tako gel kot kopel lahko zelo pohvalim. Ne vzdraži kože (ima sicer vedno probleme, če ji samo roke z drugim milom umijem). Obstaja pa tudi milo v kosu, ki je primerno za manjše (oziroma bolj praktično po učnih metodah patronažnih sester). Fantova sestra dela v lekarni in mi je priskrbela tudi kar nekaj testerjev mleka in kreme. Ta dva me pa nista prepričala (ostajamo pri mešanici na recept)

Stran: [1]