Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

HuAnita -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 19:53:03)

Priznam, da sem bedna kuharica, razen odličnih špagetov s (čist' navadno) tuno in pireja ne znam ama ništa! In me zdaj tepe, ko sem doma, pa bi rada dobro jedla...
Imam 5 kuharic doma, ampak res nimam talenta, čeprav je sestavin le 5, pa zaj...
Torej, kako se recimo naredi makaronovo meso? Pa repa? Pa kakšna zelenjavna juha?:zmeden2:
Aja, pa še to... Kot vestna mamica pridno vozičkam svoje dete, pa mi potem res ne znese kaj veliko kuhati, ker je mala naspana in ful živahna... Kako vi uspete kuhati?:zmeden:

Anonimen -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 19:55:26)

Ok, zelenjavna juha:

Narežeš zelenjavo (korenje, por, krompir, cvetača,...) podušiš na čebuli npr., če ne pa samo na olju. Mal pražiš/dušiš pač, potem potreseš z začimbami (mi z začinko oz. vegeto) in zaliješ. Lahko še popopraš in kuahš, dokler ni vsa zelenjava kuhana. To je to. Lahko pa potem namesto krompirja ali pa poleg krompirja vržeš notri še makarone. Čist simpl:)

Primoza -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 19:57:20)

Mi pojemo ogromno domačih pizz, predvsem z morskimi sadeži. Testo pripravim kar v kruhomatu.

Teni_ -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:01:09)

Evo, tako jaz naredim makaronovo meso ali pa omako za špagete: narežeš 2-3 velike čebule, 3 stroke česna, žličko in pol soli in vse skupaj malo prepražiš. Dodaš meso in spet vse skupaj prepražiš. Dodaš: 1 žličko origana, 1 žličko sladke paprike, 2 lovorova lista, malo popra in 3 žlice paradižnikove mezge. To zaliješ z vodo(za špagete daš več vode). To kuhaš(jaz kuham kakšno uro in pol, ampak je že prej kuhano). Na koncu dodaš podmet(voda in moka). Mi imamo tako full radi. Bomo jutri to jedli.

Repe še nisem delala, tako, da ti ne znam povedat.

Zelenjavno juhico, pa naredim tako:

Voda, meso(ponavadi kakšno kurjo bederco), sol(ali vegeta), korenček, peteršilj, pa to kuham, ko je kuhano(nekje 1 uro), precedim in dam noter zelenjavo, ki jo kuham dokler ni kuhana(nekje 20 minut).

LP,
Mojca:rozica:

Lunca1 -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:06:51)

Kisla repa

1 čebulo sesekljaš in popražiš na olju, dodaš 1 kuhavnico moke in zarumeniš. Dodaš repo in zaliješ z vodo (toliko da je pokrita). Dodaš 1 jušno kocko (mi kokošjo), česen, poper. Pokriješ in kuhaš 10 minut v ekonomu.

Če potem dodaš vodo v katerem si kuhala vratnik in slan kuhan krompir v koščkih, pa fižol iz konzerve, dobiš joto.

lorelei -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:09:22)

Simpl mineštrce, ki ti bodo prav prišle, ko bo mala začela malo bolj jest našo hrano - v bistvu bolj kremne zelenjavne juhce;

na osoljeni vodi skuhaš do mehkega cvetačo, nato jo s paličnim spasiraš. Stopiš za oreh masla in ga zmešaš z žlico moke, nato daš to zmes v juho, počakaš, da še malo povre, nato še enkrat spasiraš s paličnim. Po potrebi dosoliš, dodaš zlate kroglice in je.

Lahko pa narediš na enak način tudi z brokolijem ali z na koleščke narezanim porom.

To je super zadevica, ker je hitro narejeno in ostane več časa za sprehode...:bravo:

vesnaRR -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:10:53)

Glejte da recepti končajo tudi v levem stolpcu, če ne bom huda!!!
:)-

Lp, Vesna

lorelei -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:11:44)

Aja . kuham pa večinoma z enim v naročju, drugim pa pod nogami - hehe. Vsega se človek navadi:sloncek:

NENAJANI -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:13:38)

ČIST ENOSTAVNI ŠPAGETI!!!!!
Narežeš 1 veliko čebulo, jo prepražiš na olju. Ko zastekleni dodaš faširano meso in mešaš. Ko meso dobi sivkasto barvo dodaš malo vode, 2 mali žlički vegete in 2 veliki žlici paradižnikove mezge. Vse skupaj kuhaš približno 30-40 minut. Medtem skuhaš še makarone ali špagete!
Midva to obožujema!!!!!!!!!(smeško, ki se oblizne)

SANDY -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:17:34)

Jest pa najraj tole-Makarone skuham, ji nato odcedim, dam nazaj v isto posodo-brez vode seveda in notr 2 jajca, pa vegeta in mešam tolk časa da jajce zakrkne..mmmmmmmmnjaaaam

mroz -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:40:36)

O imam enak problem, pa še malo hujši: moj fant ne je jedi brez mesa, meso pa povečini samo svinjsko. Tako mu velikokrat skuham ali popečem hrenovko, skuham klobaso, zelo dobri so skoraj naravni zrezki:

goveje zrezke potolčeš, posoliš, popopraš, malo vegete in po eni strani namažeš z gorčico, popečeš najprej na strani, kjer ni gorčice in še po drugi strani (cca. 5-7 min na vsaki strani), če dodaš čisto malo vode, pa imaš zraven še prima omakco. Zrezke postrežeš s pirejem...uspeh garantiran!

Lunca1 -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:46:14)

A ja še to. Pri joti potem s tistimi dodatnimi sestavinami kuhaš še 5 minut, pa ne pod pritiskom ampak normalno.

Pa še en enostaven recept.

Musaka - francoski krompir

8 krompirjev, 5 jajc, 2 kranjski klobasi , sir (jošt, gauda ali nekaj podobnega)

Skuhaš krompir v oblicah, olupiš in narežeš na rezine, prav tako skuhaš kranjskko klobaso (vreš 20 minut).

Potrebuješ ognjevarno posodo z visokim robom (ala Piroflam). Najprej z margarino namastiš pekač. Nalagaš plasti najprej krompir, soliš, popraš, klobasa, krompir, sol, poper, trdo kuhana jajca narezana na rezine, sol poper, potem pa spet, krompir, klobasa, krompir, jajca, krompir, na vrhu pa posuješ nariban sir.
Daš v pečico za 20-30 minut na približno 180-200°C. pečeno je ko gre brez problema skozi nož oz. ko je na vrhu lepo zapečeno.

Namesto klobase lahko uporabiš tudi kakšno drugo meso, ki ti je ostalo od prejšnjega kosila, boljše pa je če je malo mastno. Ne pozabi soliti in poprati vsako plast posebej, razen lobase, ki je že slana.

Naravni zrezki

Zrezke posoliš in jih z ene strani pomokaš. Na olju najprej popečeš nepomokano stran (zlato rumeno), nato še z druge strani. Zaliješ z vodo in ob dno podrgneš meso, da se spusti moka. Dodaš jušno kocko, lahko tudi provansalska zelišča in kuhaš piščanca približno 20-30 minut. Če ti zmanjkuje vode jo še malo dodaš. Na koncu dodaš 2 žlici kisle smetane ali zaliješ z malo mleka.

Rizibizi

Na olju malo popražiš skodelico graha (mi kar zmrznjenega), dodaš skodelico riža in malo popražiš. zaliješ z dvema skodelicama vode, če je grah zmrznjen še manj vode. soliš in dodaš jušno kocko. Kuhaš 5 minut in odklopiš, ter počakaš da riž popije vodo.

Pa dober tek!

Lunca

HuAnita -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:47:15)

Itak da ste zlate...:bravo:
Bom poročala o mojih mojstrovinah, če bom uspešna!

Pa naj vam še jaz zaupam en recept, ki sem ga privlekla s potovanja na Filipinih: PEČENE BANANE

zrele banane (nikakor ne zelene!) narežeš na 4 koščke (po dolgem, pa počez), pomočiš v zmes jajc, moke in sladkorja (kot testo za palačinke, samo narediš ful gosto), popečeš na olju, kamor dodaš malo medu ali sladkorja. Mogoče ob tem servraš še sladoled.

Toliko sem jih pojedla tam, da groza...

morskadeklica -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:49:06)

Repa;)- daš v lonec, dodaš vodo, sol, pol česna in kuhaš na malem ognju pribl. uro, odvisno je kolk je repa mehka.

zelenjavna juha;)- najprej prepražiš čebulo in meso (vseeno katero, najbolje meni osebno je piščančje), zaliješ z vodo, odpreš hladilnik in namečeš notri kar ti srce poželi. Od začimb pa mal probavej (sol in poper itak, potem pa še lovor, curry, paprika, paradižnikova mezga, vegeta, timijan....)

Makaronovo meso;)- prepraži čebulo in mleto meso, da malo posivi, dodaj vodo, kocko, paradižnikov koncentrat (lahko pa ga narediš sama), začimbe, česen, korenček, papriko... Pa počasi kuhaj kako urco.

Mimogrede: kaj pa potem jeste:)-:)-:)-:)-:)-, oz kdo vam kuha?

lp:nosecka::muca:

Taša -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 21:00:06)

Mi med tednom hodimo kar v šolo po kosilo in je zelo njami pa še zelo poceni....To sedaj od septembra meseca... Do septembra pa sem vsak dan kuhala....Sicer dokaj rada kuham in tudi dobro(tako pravijo) vendar, če ni treba zakaj bi.. Se tisti čas raje posvetim mojima:duda:..... Svoje kuharske sposobnosti pa potem sproščam ob vikendih...

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.2.2005 21:05:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

.ču -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 21:12:04)

Deni tud mi smo ze spraseval tle na Cufarju,pa so nam rekl,da so mogl prenehat s tem,ker niso registrirani za gostinsko dejavnost:((
Sm bla ful jezna ker so se men tud piskri mal uprli,na zalost.Pa tko rada sm kuhala:(

Taša -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 21:14:25)

Ja pri nas v Celju je tako... 1070 SIT je kosilo, vendar se za to kosilo najeta 2 oz. 3.... Res je ogromno.... Po 5-6 kosov mesa...Vsak dan skoraj juha..., pa še vsak dan skoraj 1/2 kg kruha... No a se mi splača kuhat... Je pa zelo, zelo okusno in raznovrstno....

.ču -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 21:21:49)

Tasa ti cist verjamem,tud tle pr nas-Jesenice so ful pohvalil.Kolicino,okus,ceno in vse.
In poj,ko se mi odlocmo,da bomo to koristli pa tkole:grrr:

Seveda ti tud verjamem,da poj vikende maksimalno uzivas v kuhinji9nebesa

Anonimen -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 21:48:18)

Jaz ti lahko dam le recept kako skuhati hrenavko, pa se to bom se mogla fejst potrudit:ups::)-

D@isy -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 22:18:47)

Mi poberemo recepte na spletu - Kulinarična Slovenija.
Ker sem švoh kuharca :zmeden: najprej recepte preizkusi moja koruzica (beri Hanin očka) :love:, pol pa jaz kopiram...:)-

Stran: [1]