Lunca1 -> Le vkup, le vkup-dobre kuharice... (13.2.2005 20:46:14)
|
A ja še to. Pri joti potem s tistimi dodatnimi sestavinami kuhaš še 5 minut, pa ne pod pritiskom ampak normalno. Pa še en enostaven recept. Musaka - francoski krompir 8 krompirjev, 5 jajc, 2 kranjski klobasi , sir (jošt, gauda ali nekaj podobnega) Skuhaš krompir v oblicah, olupiš in narežeš na rezine, prav tako skuhaš kranjskko klobaso (vreš 20 minut). Potrebuješ ognjevarno posodo z visokim robom (ala Piroflam). Najprej z margarino namastiš pekač. Nalagaš plasti najprej krompir, soliš, popraš, klobasa, krompir, sol, poper, trdo kuhana jajca narezana na rezine, sol poper, potem pa spet, krompir, klobasa, krompir, jajca, krompir, na vrhu pa posuješ nariban sir. Daš v pečico za 20-30 minut na približno 180-200°C. pečeno je ko gre brez problema skozi nož oz. ko je na vrhu lepo zapečeno. Namesto klobase lahko uporabiš tudi kakšno drugo meso, ki ti je ostalo od prejšnjega kosila, boljše pa je če je malo mastno. Ne pozabi soliti in poprati vsako plast posebej, razen lobase, ki je že slana. Naravni zrezki Zrezke posoliš in jih z ene strani pomokaš. Na olju najprej popečeš nepomokano stran (zlato rumeno), nato še z druge strani. Zaliješ z vodo in ob dno podrgneš meso, da se spusti moka. Dodaš jušno kocko, lahko tudi provansalska zelišča in kuhaš piščanca približno 20-30 minut. Če ti zmanjkuje vode jo še malo dodaš. Na koncu dodaš 2 žlici kisle smetane ali zaliješ z malo mleka. Rizibizi Na olju malo popražiš skodelico graha (mi kar zmrznjenega), dodaš skodelico riža in malo popražiš. zaliješ z dvema skodelicama vode, če je grah zmrznjen še manj vode. soliš in dodaš jušno kocko. Kuhaš 5 minut in odklopiš, ter počakaš da riž popije vodo. Pa dober tek! Lunca
|
|
|
|