tia&silvija -> Mi nič ne spimo (13.2.2005 19:17:48)
|
No, mi smo stari 3m in 12 dni. In vam lahko opišem kako smo se mi navadili spat. Sicer morate vedeti, da je pri vsakem dojenčku drugače. Prvi mesec je bil pri nas podoben vašin dnevom, saj je naša pikica zaspala šele od 23 do 03 ure ponoči. Potem pa smo se odločili, da uvedemo rutino. Ob 18 uri se gremo kopati, po kopanju se na prevajalni mizi pogovarjamo, mažemo z oljčkom malo telovadimo in se oblečemo v pižamico (že tu ratuje utrujena in zaspana) potem napravimo 150ml mleka in pogasnemo lučke (prižgana je samo samostoječa lučka v dnevni sobi) malo utišamo TV (sicer je prižgan od jutra do večera) in gremo papat. Ponavadi zaspi že v naročju, če ne, ji po flaški dam dudo namočeno v kuminov sirup jo stisnem k sebi in ona v cca 5minutah zaspi. Jo položim v posteljico ji dam ninico (planičko), seveda dudo in tako zaspi. V roku 1 - 2 ure se še cca 2 - 3 krat zbudi ker ji pade duda iz ust a mami hitro dudo najde jo da v usta in pikica spi dalje do cca 8 zjutraj. Tako rutino imamo že 1,5 meseca. Preden smo jo začeli dajati spat v njeno posteljico je spala pri nama v postelji (do cca 1.5 meseca starosti). To pa smo naredili tako, da smo po večerni flaški odšli v spalnico spat kljub temu, da je bila pikica še čisto budna. Vseeno sem jo položila v posteljo in sem se ulegla poleg nje ampak je nisem stiskala k sebi samo držala sem jo za rokico ali pa božala po ličkih, jo lepo pokrila, jo obrnila na bok, ji nekajkrat zaigrala uspavanko in pikica je po pol ure zaspala. No nam je uspelo in upam, da boste tudi ve imela enkaj uric za spanje. LP, S&T
|
|
|
|