Odpoved v času porodniške (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Nogavica -> Odpoved v času porodniške (28.4.2008 21:08:35)

Prijateljica bi rada menjala službo, tako da bi po končani porodniški začela že na novem delovnem mestu. Kako je z odpovedjo oz. odpovednim rokom? Je isto, kot če bi zdaj delala, ali je postopek kako drugačen, ker gre za čas porodniške?

Lunca1 -> RE: Odpoved v času porodniške (28.4.2008 21:22:35)

postopek je enak, napiše da prosi za sporazumno prekinitev delovnega razmerja s tem in tem datumom

tropical -> RE: Odpoved v času porodniške (28.4.2008 21:30:35)

A ni če daš pred ztekom porodniške 2 meseca. Lahko to preneseš v službo ali neki tazga. Pol pa loh koristiš ta porodniški dopust do 3 let. Neki sm slišala sam, ne vem točn za kaj se gre.

sazi -> RE: Odpoved v času porodniške (28.4.2008 21:38:53)

Je isto, kot če bi zdaj delala, ali je postopek kako drugačen, ker gre za čas porodniške?

isto - jaz sem naredila tako
3-mesečni odpovedni rok
poslala sem pošto priporočeno 2,5 meseca pred koncem porodniške, da z dnem cca 2 tedna po koncu porodniške dajem odpoved in potem sem tista 2 tedna še pokoristila stari dopust - sveda sem o nameri izkoriščanja dopusta obvestila in se dogovorila s šefom

Tasika -> RE: Odpoved v času porodniške (6.5.2008 11:34:38)

Odpovedni rok začne teči z koncem porodniške in nič prej. Če delodajalec soglaša pa lahko odpovedni rok skrajšaš.

sazi -> RE: Odpoved v času porodniške (6.5.2008 14:41:08)

Odpovedni rok začne teči z koncem porodniške in nič prej. Če delodajalec soglaša pa lahko odpovedni rok skrajšaš.

Ne, odpovedni rok začne teči z dnem obvestitve delodajalca - lahko tudi med porodniško - saj je namen odpovednega roka, da si v tem času delodajalec lahko najde zamenjavo in če te ta čas ni tam, te pač ni, oni imajo pa še vedno 3 mesece časa, da najdejo zamenjavo.

V mojem primeru je bilo 3 mesece od poslane priporočene pošte (s povratnico).

Tasika -> RE: Odpoved v času porodniške (7.5.2008 11:02:58)

Očitno so moji možgani na dopustu. Če logično razmislim se moram strinjati s sazi. Samo se mi zdi da sem enkrat slišala za tak primer, zato sem tako suvereno napisala odgovor. Ampak je res da če si na porodniški nekdo dela tvoje delo in ni razloga da ne bi mogel podati odpovedi.
Se opravičujem za napačen 'nasvet'[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Stran: [1]