ronja -> RE: Januarčice 2009 (21.8.2008 16:08:55)
|
Dajte še kaj napisat tiste, ki ste že rodile. Kako je bilo? Kako je bilo potem, ko ste dojenčka prinesle domov. Ali ste kar vedele, kako morate z njim ravnati, ali ste bile prestrašene, da ne bo kaj narobe? Bilo je fajn, ko sem tamalo prinesla domov - rodit pa ni glih fajn, ampak se splača. mene je pri porodu presenetilo to, da tako peklensko boli. Nisem vedela, da res tok. Bala se sicer nisem ne poroda, ne bolečine, samo presenečena sem bila. no, zdaj že vem. Je pa res, da boli toliko, da začneš razmišljat, če bi mel še kakšnega, hehe. Samo potem takoj vse pozabiš, pa je. ja, jaz sem vedela, kako ravnat z mojo malo. Bila sem na dveh MŠ prej, pa še 1x na vajah za babice, da so se na meni učile, kako morajo učit, hehe in sem se počutila dobro pripravljeno, nič mi ni bilo težko, vse je zelo naravno - ne vem, meni se je res zdelo čisto enostavno! pa še na koncu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] sem hodila na tečaj za vaditelja vadbe za dojenčke v vodi in smo tam imeli pač malo opravka z dojenčki in se mi res ni zdel noben problem, tudi ostali so rekli: ja, katera [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image] pa je to - koliko jih imaš že odma? jaz pa - prva, zdajle tale vaš otrok je prvi dojenček, ki ga držim v rokah! Oni pa, da so bili prepričani, da mam vsaj že 3 otroke, ko sem jih tako "handlala", hehe. Ne, res, to je čisto naravno in sploh ni problem! Vsi so mi govorili, kako je problem, ker ne veš, kako ga smeš prijet, pa moraš glavico pazit, pa to in ono... Ne vem, no, meni se zdi logično že ko pogledaš tisto drobceno bitjece, da ga ne boš za roke ali noge dvigoval! Pa da boš glavico čuval še predno jo lahko sam drži. Ne vem, mogoče zato, ker sem imela bratca, pa se ti vtisne v spomin ali ker sem bila dobro pripravljena iz teh šol ali pa so to materinski refleksi, enostavno veš, kako kaj naredit. Ali pa sem samo jaz tako nagonsko bitje - mi je bilo hecno v porodnišnici, kjer smo bile v sobi prvo in drugorodke, pa so se drugorodke prav tako bale, kako ne znajo več nič, meni se je pa vse zdelo tako enostavno... Mogoče je res malo od nagona odvisno, ampak jaz sem se počutla ko ena šimpanzka s tisto malo štruco v rokah[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Babica, ki je prišla k nam na dom po porodu pa me je najprej vprašala, če sva hodili kaj v razvojno ambulanto, da jo tako "pravilno handlam". Pa sem si samo enkrat en link pogledala in sem jo pač na handling previjala in obračala - če lahko pomaga in ker je res vseeno, na kak način otroka dvigaš, sem jo pač tako, kot naj bi bilo bolj prav. Skratka, jaz sem se precej boljše znašla od moje mami in od moje tašče (pa je mela mami 3 in tašča 2, pa še enega vnuka). Sta obe to sami rekli, sta bili čisto paf. Pa da sta onidve že malo pozabili... Pa tudi to - da ne veš, zakaj joka - ni res! Točno veš, za vsako stvar ma drugačen jok in takoj veš! Edino česar nisem vedela, je to, da sami ne znajo zaspat, tudi če so mrtvo utrujeni, da ga moraš uspavat vsakič, ko bi on rad spal.
|
|
|
|