Misek -> RE: porodniška se končuje - ljubosumna na taščo (28.4.2008 18:54:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: janapan Povejte mi al sem jaz mal čorava al so tej občutki normalni. Nekatere ljudi obcudujem, ker resnicno veliko prenesejo in resnicno veliko pogoltnejo. Zbode me - pri vsem obcudovanju, ko njihova trpeznost zacne prehajati v neumnost. In potem kar ne ves ali je nekdo trpezen, nesamozavesten, nesposoben se postaviti za sebe in bliznje ali samo neumen in ne zastopi kaj se dogaja. Neumna nisi, si pa izjemno tolerantna in trpezna, da nic ne reces ob taksnih komentarjih. Da te motijo, je cisti dokaz, da nisi neumna. Torej ostane samo, da zacnes delovati. Zrihtaj si privat varstvo v skupini ali vrtec. In otroka drzi dalje od tasce, dokler se ne spametuje ( zakaj pa nic ne reagiras?). Otrok mora biti preprican v stalnost in neminljivost tvojih custev do njega in nesmiselno je, predvsem skodljivo za otrokovo emocionalno stabilnost in pozneje zrelost, da ga nekdo pumpa s taksnimi bedarijami. Razlozi tasci kaj in zakaj. Ce zenska ne zastopi, zacni sama uporabljat njen nacin, vendar ne mesaj otroka (sin jo nima vec rad, ker je sel drugam zivet oz. s teboj??!!... in povprasaj jo, ce je ona v sluzbo hodila ali je doma ostajala in o njenih lastnih obcutkih pri tem). Zenska se boji in bori za nekaksno svoje "mesto" pri otroku. Daj ji jasno vedeti, da ce bo tako nadaljevala, se ne bo imela za kaj se bojevat, ker otroka ne bo blizu. To kar ona dela je custvena zloraba in v nobenem pogledu ne more dati niti ene pozitivne posledice.
|
|
|
|