vmesni obroki pri NS (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic

Sporočilo

gaja27 -> vmesni obroki pri NS (28.4.2008 16:37:30)

Punce, jaz se približno držim jedilnika za gestacijski diabetes, a sem kar lačna, moram priznat. Kruh včasih spustim, zato me zanima, ali lahko med npr. kosilom in malico pojem kako hruško, jabolko?
Kaj mislite?

jagodica -> RE: vmesni obroki pri NS (28.4.2008 16:41:24)

Seveda lahko,jst sem se tud ubadala s to zadevo.Lačna nonstop,pojedla ful jabolk,tako,da mi še danes ne teknejo.
Saj veš,večkrat po malem,pa zdravo.Jst sem shujšala 3 kg med nosečnostjo.

gaja27 -> RE: vmesni obroki pri NS (28.4.2008 19:27:37)

Super.
Kako je pa kaj s pravo kavo in umetnimi sladili? Im am nizek pritisk in bi blo treba kako kavico popit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mojsoncek -> RE: vmesni obroki pri NS (28.4.2008 21:23:50)

Namesto umetnega sladila za sladkanje raje uporabi fruktozo.

Nataan -> RE: vmesni obroki pri NS (6.5.2008 10:38:33)

Vem, da je že stara tema, pa vseeno.. ko sem bila na Polikliniki in sem vprašala, če lahko mam še vmesne obroke med določenimi (kakšno jabolko), so mi rekli, da bolje, da ne, ker potem menda te meritve sladkorja niso točne. Jaz sem tudi včasih lačna, to pa verjetno zato, ker na enkrat ne morem pojesti toliko, kot so mi določili... raje bi razporedila na še več obrokov, vendar se kar držim tega, kar so mi povedali.

Imejte se lepo!

Naja30 -> RE: vmesni obroki pri NS (6.5.2008 22:47:51)

Delno se strinjam z Nataan.
Predvsem je odvisno, kakšno dieto imaš. Jaz nisem imela točno predpisane, ker sem do 1.kontrole sama lepo uravnala sladkor tako da sem med obroki tudi kakšno sadje pojedla ali košček kruha. Če pa imaš točno predpisano, pa jaz ne bi dodajala hrane.

Stran: [1]