zavarovanje otroka (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

boco -> zavarovanje otroka (28.4.2008 15:51:15)

Jaz sem redna študentka, fant pa je zaposlen. Zanima me kako se uredi zavarovanje za otroka preko očeta? Kaj potrebujem in kaj mora potem delodajalec naredit?

Naja31 -> RE: zavarovanje otroka (28.4.2008 21:43:25)

Rojstni list otroka nese fant v njegovo kadrovsko in tam oni vse uredijo.

Delodajalec mora izpolniti nek formular in poslati na ZZZS.

arabela* -> RE: zavarovanje otroka (29.4.2008 22:09:01)

Ko smo že pri tej temi,bi še nekaj vprašala.Ali je res,da tri letni otrok rabi dodatno zavarovanje??

pizamca -> RE: zavarovanje otroka (30.4.2008 13:25:19)

mene zanima še, kako hitro po tem, ko v kadrovski dobijo dokumente dobi otrok zdravstsveno izkaznico?

jajula -> RE: zavarovanje otroka (11.5.2008 6:25:14)

mi smo od zzzs najprej dobil eno potrdilo, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zavarovana, potem pa čez kak teden še kartico

benika -> RE: zavarovanje otroka (11.5.2008 9:56:37)

Ko smo že pri tej temi,bi še nekaj vprašala.Ali je res,da tri letni otrok rabi dodatno zavarovanje??

Mislim, da ne, da je do 15. ali 18. leta dovolj osnovno zavarovanje.

Matejčika -> RE: zavarovanje otroka (13.5.2008 12:57:27)

Otrok ki je zavarovan preko staršev ne rabi plačevati dodatnega zavarovanja. In to velja dokler se šola. Tudi če se prej poroči in je še naprej zavarovan po enem staršu ne rabi plačevati dodatnega zavarovanja. Če pa se po poroki zavaruje preko moža (če se še šola), potem pa mora plačati dodatno zavarovanje. Upam, da sem napisala dovolj razumljivo.

Anonimen -> RE: zavarovanje otroka (13.5.2008 21:07:04)

IZVIRNO SPOROČILO: Matejčika
Tudi če se prej poroči in je še naprej zavarovan po enem staršu ne rabi plačevati dodatnega zavarovanja. Če pa se po poroki zavaruje preko moža (če se še šola), potem pa mora plačati dodatno zavarovanje. Upam, da sem napisala dovolj razumljivo.

To velja samo v primeru, če se še šola tudi po polnoletnosti in se takrat poroči. Kadar pa se poroči mladoletna oseba (15 do 18 let, ki se še šola - kar je tudi zakonsko dovoljeno, vendar z dovoljenjem komisije pristojnega CSD-ja), pa to ne velja. Mladoletni osebi, ki se poroči (in se, v tem primeru, še šola), se dodelijo enake pravice kakor polnoletni osebi (ne glede na šolanje), zato se mora v tem primeru zavarovati pri delodajalcu, po partnerju ali kot občan.

Matejčika -> RE: zavarovanje otroka (16.5.2008 20:00:57)

V glavnem, mislim da sem jaz malo zakomplicirala. Bom povedla konkretno. Jaz sem polnoletna oseba, poročena, še študiram, mož je zaposlen, zavarovana sem pa po moji mami, ker če sem zavarovana po njej, ne rabim plačevet dod.zavar.. Če pa bi bila zavarovana preko moža, pa bi dod.zavar. morala plačevat. 

anii -> RE: zavarovanje otroka (4.6.2008 10:21:32)

Mene tudi nekaj zanima. Sem polnoletna, zavarovana preko svoje mami in kmalu dobim otroka. Partnerja ni. Otrok bo zavarovan preko mene, samo ne vem kaj je treba narediti. More moja mami nesti rojstni list na kadrovsko ali še kaj takega in kdaj se potem dobi zdr.kartico?
Hvala za odgovor. lp

Stran: [1]