Kaj se danes kuha? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Volga -> Kaj se danes kuha? (28.4.2008 13:55:01)

Kakšna ideja za ta hitro kosilo?




majcci -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:02:42)

- Zelenjavna omaka s testeninami
- šmorn (carski praženec) s kompotom ali zeleno solato
- palačinke in zelenjavna juha
- če ti je ostalo kaj govejega mesa od juhe, potem restan (pražen) krompir in kruhova omaka
- krompirjeva omaka z govedino




Volga -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:06:13)

IZVIRNO SPOROČILO: majcci

- Zelenjavna omaka s testeninami mamljivo, vendar tastar ne bi jedel
- šmorn (carski praženec) s kompotom ali zeleno solato premalo
- palačinke in zelenjavna juha premalo oz. mi ne potegne
- če ti je ostalo kaj govejega mesa od juhe, potem restan (pražen) krompir in krompirjeva omaka kakšna je krompirjeva omaka
- krompirjeva omaka z govedino kakšna je krompirjeva omaka



Vseeno hvala za predloge, vendar se mi zdi,d a se s to hrano ponavljam kot stara plošča. Vedno eno in isto. pa kaj mesa bi moralo biti zraven, drugače ne bo potegnilo..njemu, ne meni.




majcci -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:09:42)

Krompirjeva omaka je pa po domače zos (krompirjev).
Sem se pa zmotila pri eni omaki - sem mislila pražen krompir in kruhova omaka.

Lahko pa tudi:
- popečena piščančja prsa (lahko tudi puranja) v ponvi s sirovo skorjico
- popečena prsa v ponvi, nato položena na paradižnik v pekač, s sirovo skorjico, pečeno v pečici
- tortilje
- na kitajski način





Volga -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:11:42)

IZVIRNO SPOROČILO: majcci

Krompirjeva omaka je pa po domače zos (krompirjev).
Sem se pa zmotila pri eni omaki - sem mislila pražen krompir in kruhova omaka.

Lahko pa tudi:
- popečena piščančja prsa (lahko tudi puranja) v ponvi s sirovo skorjico
- popečena prsa v ponvi, nato položena na paradižnik v pekač, s sirovo skorjico, pečeno v pečici
- tortilje
- na kitajski način




ja, verjetno res kaj iz piščančjih prsi, bo še najhitreje.

krompirjev zos je pa krompirjev golaž, a ne? to pa poznam ja,.




srki -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:13:53)

Ražnjiče. Pri nas bodo verjetno za večerjo. Za zraven pa npr. krompir na solato.




Jessy -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:16:58)

Volga, če bi rada res hitro kosilo, potem ti svetujem puranje zrezke, ki jih potolčeš, malo soliš, popraš in melnkost posuješ z rdečo mleto papriko. Nato močno segrej teflonovo ponev, nanjo daj žlico olja in ko je fajn vroče, na hitro popeci zrezke tako, da so iz obeh strani dobili lepo zlato rjavo barvo. Vse skup je gotovo med 5. in 7. minutami. Pri nas na koncu na zrezke zlijemo še vmešana jajca (na vsako osebo 1 jajce) in pečemo še toliko, da se jajca spečejo. Zraven lahko jeste samo solato, lahko pa tudi kakšno prilogo iz zelenjave, lahko tudi ponfri.

Je zelo hitro in res okusno!




majcci -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:18:21)

Krompirjev zos in golaž nista isto, vsaj ne čisto. Golaž je krompir v kosih.

Krompirejev zos
- skuhaš olupljen krompir narezan na kose (isto kot pa za pire kompir)
- v lonček odliješ vodo v kateri se je kuhal krompir (ne vso, ampak večino)
- krompir pretlačiš, dodaš nekaj cca 1 dc vode (iz lončka)
- v ponvi na olju prepražiš moko do zlatorumenega (prežganje)
- prepraženo moko dodaš h krompirju in mešaš na rahlem ognju, po potrebi dodajaš vodo (ali želiš bolj gosto ali bolj redko)
- omaka mora biti srednje gosta (bolj redka kot pire krompir)
- po želji dodaš hren
- govedina je obvezna
- zraven lahko skuhaš široke rezance in jih dodaš v omako - zos

to je drugače Koroška jed




srki -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:20:28)

Tole mora biti pa dobro.




Jessy -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:20:31)

Zelo na hitro bi bili tudi makaroni s paradižnikovo omako.
Medtem, ko se kuhajo makaroni, pripraviš omako tako, da nasekljaš eno večjo čebulo in jo zarumeniš na malo olja. Nato dodaš ene 2-3 velike jedilne žlice paradižnikove mezge, priliješ toliko vode, da postane primerno gosto, nato pa začiniš. Jaz dam eno tretjino goveje jušne kocke, če pa te ne maraš, pa posoli. Zelo dobrodošli so tudi eni trije lističi sveže bazilike, če je nimaš, pa kak ščepec suhe. Tudi brez je dobro. Omakco pusti vreti še eni 2 minutki, nato jo zliješ na makarone, po želji naribate parmezan in pojeste.




Volga -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:22:32)

IZVIRNO SPOROČILO: majcci

Krompirjev zos in golaž nista isto, vsaj ne čisto. Golaž je krompir v kosih.

Krompirejev zos
- skuhaš olupljen krompir narezan na kose (isto kot pa za pire kompir)
- v lonček odliješ vodo v kateri se je kuhal krompir (ne vso, ampak večino)
- krompir pretlačiš, dodaš nekaj cca 1 dc vode (iz lončka)
- v ponvi na olju prepražiš moko do zlatorumenega (prežganje)
- prepraženo moko dodaš h krompirju in mešaš na rahlem ognju, po potrebi dodajaš vodo (ali želiš bolj gosto ali bolj redko)
- omaka mora biti srednje gosta (bolj redka kot pire krompir)
- po želji dodaš hren
- govedina je obvezna
- zraven lahko skuhaš široke rezance in jih dodaš v omako - zos

to je drugače Koroška jed



zanimivo, gotovo bom enkrat probala, samo ne danes, ker nimam govedine. Jessy, hvala za predlog, samo kaj ko moj ne mara puranjih zrezkov [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kaj čmo.

Bom pa verjetno kar pire krompir pa piščanje zrezke.




majcci -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:24:39)

Krompirjev zos z govedino in pražen krompir s kruhovo omako in govedino sta skoraj standardna jedilnika pri nas za ob ponedeljkih. En teden ena oblika krompirja en teden pa druga.
Je pa kar dobro, ampak moraš imeti rad krompir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Je pa kruhova omaka še bolj specifičan oz. posebna vrsta omak, ki je drugje ne poznajo (vsaj jaz ne vem za to).




Jessy -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:25:17)

Pol pa piščanca uporabi. Važno je, da je meso, ki se hitro speče. Piščanec in puran sta si pri tem enaka.




Volga -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:27:06)

IZVIRNO SPOROČILO: majcci

Krompirjev zos z govedino in pražen krompir s kruhovo omako in govedino sta skoraj standardna jedilnika pri nas za ob ponedeljkih. En teden ena oblika krompirja en teden pa druga.
Je pa kar dobor, ampak moraš imeti rad krompir[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .
Je pa kruhova omaka še bolj specifičan oz. posebna vrsta omak, ki je drugje ne poznajo (vsaj ajz ne vem za to).


Daj še tole kruhovo omako obelodani, prosim.




majcci -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:28:33)

Tudi piščančja rižota se drugače hitro naredi.
Popečeš meso, dodaš poljubno zelenjavo in riž, pa skuhaš.

Ali pa pečene hrenovke v ponvi, dodaš kakšen sir,da se stopi.

Paprikaš piščančji ti tudi ne vzame veliko.




majcci -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:34:22)

Kruhova omaka:
- posušen bel kruh narežeš na kocke (1-2 rezini), ter daš v posodo v kateri boš skuhal (manjša kozica je čisto primerna)
- poleg kruha v posodo dodaš malo cca 1-2 dc goveje juhe (če jo imaš), če ne pa vodo z malo vegete
- vse mešaš in mešaš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], da se kruh zmehča in dobiš omako
- po potrebi dodajaš juho oz. vodo - vsa zadeva ne sme biti pregosta, preredka pa tudi ne (podobno gosta kot pa npr. špinača ali pa kaj podobnega oz. po želji)
- soliš in popraš (po želji koliko)
- na koncu dodaš hren (isto po želji)

- nekateri dodajo še jajce (jaz ne)

Ta omaka paše k praženemu krompirju.




muška -> RE: Kaj se danes kuha? (28.4.2008 14:53:03)

špinača, pire, govedina iz včerajšnje goveje juhe, goveja juha




Anonimen -> RE: Kaj se danes kuha? (3.5.2008 15:10:39)

Danes:
polnjene bučke z mletim mesom in pire krompir, rdeča pesa

Včeraj (vem da naj bi pisali kaj kuhamo danes, vendar je bil včeraj moj tako zadovoljen s kosilom, da moram napisati):
kaneloni polnjenis salamo (piščančja prsa) in sir, ter velika skleda solate.
Kaneloni so se mi celo posrečili, glede na to, da sem jih delala prvič mi sir med cvretjem ni uhajal ven. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Vrtnica79 -> RE: Kaj se danes kuha? (3.5.2008 15:13:23)

Mi pa smo danes imeli čevapčiče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




pajčolanka -> RE: Kaj se danes kuha? (4.5.2008 14:21:59)

IZVIRNO SPOROČILO: majcci

Krompirjev zos in golaž nista isto, vsaj ne čisto. Golaž je krompir v kosih.

Krompirejev zos
- skuhaš olupljen krompir narezan na kose (isto kot pa za pire kompir)
- v lonček odliješ vodo v kateri se je kuhal krompir (ne vso, ampak večino)
- krompir pretlačiš, dodaš nekaj cca 1 dc vode (iz lončka)
- v ponvi na olju prepražiš moko do zlatorumenega (prežganje)
- prepraženo moko dodaš h krompirju in mešaš na rahlem ognju, po potrebi dodajaš vodo (ali želiš bolj gosto ali bolj redko)
- omaka mora biti srednje gosta (bolj redka kot pire krompir)
- po želji dodaš hren
- govedina je obvezna
- zraven lahko skuhaš široke rezance in jih dodaš v omako - zos

to je drugače Koroška jed


jaz na začetku dodam zraven krompirja strt česen(mam uno reč da ga stisnem skozi) pa prepraženi moki dodam malo rdeče paprike in s tem zgostim.
namesto hrena lahko daš noter tudi na drobno narezane kisle kumarice-jaz jih ponavadi kar s paličnim zmeljem. ni nujno da je govedina meso, čeprav se na tak način super porabi govedina od nedeljske juhe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] zelo pašejo tudi kuhane in na koščke narezane prekajene reberce-ali pač nasploh kuhano prekajeno meso, pa fajn pašejo tud kuhane, na kolobarčke narezane hrenovke.
je pa vse skupaj hitro gotovo. od začetka ko lupiš krompir in potem ko posrežeš...vse skup maš v eni uri fertig.




Naja30 -> RE: Kaj se danes kuha? (4.5.2008 15:39:38)

Mi smo šli kar ven jest [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tropical -> RE: Kaj se danes kuha? (4.5.2008 22:48:30)

Mi tud smo šli ven jest




Stran: [1]