ni lakote (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


miškot -> ni lakote (28.4.2008 7:51:10)

Jaz pa bi vprašala, če je pri devet mesečnem dojenčku res še vedno potrebno jesti na približno tri ure, namreč jaz se držim naslednjega:
- zjutraj flaška
-opoldanska malica:sadje ali karkoli takega
- kosilo
-popoldanska malica: jogurti ali karkoli
-zvečer flaška
Takle urnik je pač tak, da pride torej hrana na približno tri ure.

Zadnje čase pa opažam, da ta otrok sploh ni več lačen, ko mu dajem jesti. A tale urnik jaz malo preveč forsiram? Enkrat sem za probo dala samo zjutraj flaško, ob dvanajstih kosilo, ob štirih malico in zvečerflaško pa se mi je zdelo, da mu je to večkot dovolj. Že kake dva mesec ga nisem slišala jokati, da je lačen zato me zanima, do kdaj se drži teh pravil z vmesnimi malicami? Ne bi ga rada na silo hranila, če to ni potrebno. Seveda pa si nič ne želim, da bi hujšal. Upam, da je moje vprašanje razumljivo in hvala za odgovore.





kristinaj -> RE: ni lakote (28.4.2008 7:58:47)

naša je imela oz. ima obroke tako kot vaš, le da ima pred večerno flaško še večerjo, gresk ali polenta na mleku, čokolešnik, ....

mogoče se pa dovolj naje na obrok in za naslednjega ni toliko lačen....tudi naša če se preveč nabunka za kosilo ji npr. popoldanska malica kakšenkrat ne gre... jo dobi malce kasneje, obilnejšo, tako da lahko večerjo izpustim in smo pred spanjem kar na flaši..




Freycha -> RE: ni lakote (28.4.2008 8:17:13)

naša je na 4. ure, pa še to ji je včasih prehitro in ne poje veliko. največkrat se probam kar njej prilagoditi glede na to, kako kaže potrebo po hrani, čeprav se nekih osnovnih ur probam kar držati. meni osebno se ne zdi najbolj pametno, da se otroka kar skoz nekaj po malem hrani (sploh če ne rabi hrane), ker se mi zdi, da se potem navadi na to, da mora imeti stalno nekaj v ustih oz. v želodcu. to pa ne vem, koliko je pametno. Ali je to res ali ne pa tut sama ne vem.... gre samo za moja občutja....




kaya2007 -> RE: ni lakote (28.4.2008 12:28:09)

naša je drugače full neješča, ampak vseeno je na 3 ure, mislim da imamo še en obrok več kot vi (pa smo že skoraj 1 leto stari). ne vem, mogoče pa količinsko na obrok poje manj kot vaš in nam zato znese. včasih pa tudi naša sputi kakšen obrok in popije samo mleko-tudi to je čisto ok.




zima22 -> RE: ni lakote (28.4.2008 13:38:41)

Kaja2007, a ti ni odveč napisati koliko poje? imamo namreš 13m sinka, občasno zelo neješčega, prav zaineresiran za hrano pa ni nikoli. Naš povprečen jedilnik zgleda približno takole:
zjutraj 150 mleka, okrog 8.30 sadje (npr. pol jabolka, pol banane, mogoče malo kruha), ob 12.30 ima kosilo (poje približno 150 do 200, ampak se je treba kar potrudit za to, dam pa mu v glavnem vse), okrog 16.00 kakšen jogurt ali puding, večerja pa ob 19:30 (kakšni linoti, ali polenta z mlekom, mlečen riž in kaj podobnega). Meni se to ne zdi veliko, ampak več enostavno ne gre, bolje rečeno, če poje to, kar sem napisala, imamo zelo dober dan. Tehta 9,5 kg. Ko pogledam jedilnike iz vrtcev, imam včasih občutek, da tam pojejo sam do 15 ure toliko kot naš v celem dnevu. kakšni namazi sploh ne gredo, tudi evrokremi ne, pri siru in salamah se kar stran obrne in zamiži.  Tudi za nobeno drugo hrano ne morem reči, čes to ima pa rad. Naš nima nič rad, po mojem ne bi nič jedel. Tudi ko spusti kakšen obrok, ni pri naslednjem nič bolj zainresiran za hrano. Koliko pa vaši jejo? Imate kakšen nasvet?




kaya2007 -> RE: ni lakote (28.4.2008 17:58:52)

ob 7h 150ml mleka (včasih malo pusti)
ob 10h zmiksam pol banane, malo jabolka, dolijem malo mleka in dodam žličko piškotov...poje recimo pol tommee tippee posodice (sem zlila not do polovice vodo in pride cca. 100ml). pije še mleko, kolikor hoče (včasih tudi nič)
ob 13h poje kosilo..pojma nimam koliko, recimo da 120ml, pa zdaj ji dam še kaj v roko za grist+mleko, če ji paše
ob 16h pol pudinga+mleko, če hoče
ob 19h rižolino-pol ali celo TT posodico in še mleko (cca. 120ml)
ob 23h 150ml mleka

te količine so zelo približne, včasih poje samo par žlic (se ne sekiram več), včasih pa poje še 1x več..
pa govorim o teh lončkih, niso prav veliki: http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=168024




kaya2007 -> RE: ni lakote (28.4.2008 18:02:28)

aja, moj nasvet pa je, da se ne sekiraj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] je pač bolj neješč, mogoče se bo pa tudi to spremenilo. naša tehta malenkost čez 7kg, ne morem pa reči, da ne mara stvari-poje večinoma vse kar ji dam. ona ima hrano kar rada, ampak ne veliko [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]