lenika -> RE: kdaj v šolo? (26.7.2008 15:38:40)
|
IZVIRNO SPOROČILO: honey Mene pa nekaj zanima: koliko od vas, ki ste mnenja, da mora iti otrok v šolo prej, je šlo v prvi razred s 6. leti? Jaz sem prav vesela, da je moj otrok rojen aprila in bo, ko bo šel v 1. razred, star 6 let in pol. Ker si ne predstavljam, da bi moral revček iti pri komaj izpolnjenih ali pa še ne izpolnjenih 6 letih v šolo. Ker jaz namreč sem šla s 6 leti v šolo in sicer nisem imela ne vem kakšnih hudih težav, pa čeprav nisem bila nikoli v vrtcu pa tako, ampak vseeno vem, da če bi bil moj otrok rojen v drugi polovici leta, bi gotovo prosila za odlog za drugo šolsko leto. Ker to so otroci, ki (večina od njih) niso zmožni sprejeti svojih nalog in dolžnosti, ki jim jih 1. razred nalaga. Jaz sem hodila v malo šolo in tisto je bila res mala šola - igranje, malo risanja črt v zvezke in spet igranje. Zdaj pa temu ni več tako, vsaj tako mi starši, ki imajo zdaj prvošolčke, razlagajo. Še prehitro bodo morali naši malčki v šolo in se bodo učili večino življenja, tako in drugače. Zakaj jim ne pustimo vsaj tistih prvih otroških let, da bodo otroci? Za moje pojme bi bilo najbolje, da bi prestavili vpis v prvi razred 9-letke na dopoljneno 7. leto. Tudi za odločanje o poklicu bi bilo bolje. Ampak, naša država že ve, kaj dela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Jaz se pa sprašujem, kaj je bilo s staro osemletko tako zelo narobe.
|
|
|
|