Anonimen
|
Jaz pa želim, da bi bilo prostih mest v vrtcu za vse dovolj. Primoza RR, da bi tekmovala s sosedi? Če bi me osebno poznala, tega sigurno ne bi pomislila. Zakaj me je bolelo? Ker otroku nisem mogla plačati te šole v naravi, ker sva pač bila v škripcih z denarjem. Imela sem revno otroštvo, razumela sem starše in zato tudi vem, da je moj otrok razumel naju. Kot otrok navsezadnje nisem tudi hotela nikamor iti, pa ne zaradi tega, ker bi me bilo sram, da nimamo denarja, ampak sem na nek način mami hotela pokazat, naj ne bo žalostna, ker mi ne more omogočiti. (po resnici povedano, sem ji bila vedno v breme in zaradi tega sem zanikala svoje želje, da ne bi ji bila še bolj v napoto). In posledica. Še danes si nočem privoščim nič, ker se mi zdi, da meni to ne pripada. In verjemi, da mi ta občutek marsikdaj zagreni življenje. Ko gremo npr. na dopust, čeprav se ga vedno zelo veselim, se sploh ne znam uživeti in uživati. In ne želim, da otrok zraste s tem občutkom. Čeprav vem, da se otroku ne sme vse ustreči. Jaz sem npr. edino sosedi (ki sva zelo prijatli) nevoščljiva lahko to, da ona zna uživati, jaz pa ne. In mi tudi dol visi, kam potuje, kakšen avto ima itd... Še enkrat ponavljam, da me je zmotilo samo to, ker je v intervjuju predstavljeno, kot da imamo za ceno vrtca na razpolago vsega in svašta. In potem berejo ti penzionisti ta časopis in poslušam, zakaj jamramo, če imamo pa vse zastonj, tega pa včasih ni bilo, saj potem pa ni čuden, da vrtec dražijo, če se pa "preseravate" itd.....
< Sporočilo je popravil decembrka -- 28.4.2008 22:34:06 >
|