Anonimen -> RE: musaka s špsrglji (26.4.2008 11:08:37)
|
Pa dodaš skuto,pa jajca tudi spadajo k špargljom in panceta.ampak tole bol sliči na frtaljo,kot pa musako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] spackaj vse recepte skupaj,dodajaj,pa bo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Fritaja s špargo Sestavine: šparglji, oljčno olje, jajca, poper in sol Špargo (šparglje) narežemo na 1 do 2 cm dolge koščke, in sicer od vrha navzdol, dokler je steblo mehko. Operemo in damo v ponev na vroče olje ter cvremo, da šparga spusti sok in se tako zmehča. Solimo in popramo. Ko je šparga mehka, dodamo stepena jajca, premešamo in cvremo, dokler jajca ne zakrknejo. Fritajo s šparglji lahko pripravimo tudi s koščki pršuta in pancete. Enako kot s špargo pripravimo fritajo z mladimi poganjki navadnega bljušča (Tamus communis), samoraslo spomladansko rastlino
|
|
|
|