Strawberrie Cherrie -> RE: Kdaj in kako uvesti jagode? (2.6.2008 12:36:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Kolikor sem jaz spomnim, laično po spominu, se alergija ne pokaže takoj, ko v telo vstopi alergen ampak šele precej kasneje, tudi leta kasneje. Telo, ki na določeno snov še ni pripravljeno (dojenčkova prebavila, presnova), ob prvem vstopu določene snovi lahko sploh ne reagira ali pa tudi reagira z določeno reakcijo, ki ji mi sicer pravimo alergija, v resnici pa to še ni. Alergija nastane kasneje, ko telo zaradi te iste snovi, ko jo je sprejelo drugič ali pa postopoma, ustvari protitelesa, ki potem sprožijo reakcijo, ki pa je prava alergija, ki potem tudi ostaja, velikokrat trajno. Zato tudi niso čisto prepričani v to, da je alergija (samo) genetsko pogojena, vedno več jih trdi, da je posledica prezgodnjega uvajanja določene vrste hrane, ki je danes drugačna kot je bila včasih. No tako nekako je nam razložila pediatrinja. Mi jih pri 18m nismo še probali, niti jagodnega jogurta še ni jedel. slednjega zato, ker ga jaz ne maram oz nihče pri nas, posledično jih ne kupujemo. bomo pa sedaj, ko bodo domače obrodile (jagode namreč), poizkusili kakšno.
|
|
|
|