ninchi9
|
Ta dieta ni nič kaj posebnega, so le osnovna navodila, kako bi se naj prehranjeval. To mi je napisal ginekolog: Največ lahko storimo z vzdževanjem dobrega imunskega sistema, katerega lahko dosežemo z zdravim načinom življenja. Poskrbimo za uravnovešeno prehrano, v kateri naj bo zadosti celuloze in svežih mlečnokislinskih bakterij (zelena zelenjava, izdelki iz soje, oreški, olja, semena, otrobi, jogurt, jajca, ribe, alge, meso, fermentirani mlečni izdelki iz soje, sirotka, sveži česen, čemaž, kokosova maščoba, hladno stisnjeno olivno olje, kislo zelje in kisla repa), omejimo pa uživanje izdelkov, v katerih so različne oblike sladkorja, rafinirani ogljikovi hidrati in kvas. Redno izvajajmo fizične aktivnosti in se izogibajmo stresu. Moj ginekolog pravi, da si glivice v nožnici prenesemo lahko tudi iz debelega črevesja, še posebej, če se po veliki potrebi z wc papirjem brišeš od zadaj naprej. Znaki, da imaš glivice v želodcu so: - izčrpanost - pešanje pozornosti in spomina - občasne bolečine v želodcu - depresivno razpoloženje - bolečine v mišicah - težave pri izločanju blata - driske in zaprtja Če hočeš preverit, ali imaš glivice tudi v želodcu, obstaja en preprost test. Zjutraj na tešče nalij vodo v stekleni kozarec in pljuni v kozarec (še preden si umiješ zobe). Če si zdrav in brez glivic, bo slina ostala tudi cel dan čvrsta in plavala na površju vode. Če pa imaš glivice, se bodo iz površja proti dnu začele spuščati nitke (od sline). Jaz sem to probala, pa so mi šle nitke. To se pokaže po enih 15 minutah ali pa še prej. No, upam, da sem vam malo pomagala. Povem pa vam samo to, da sem prebrala že nešteto knjig in člankov o tem, vse nasvete upoštevala, a sem izgubila boj proti glivicam. Čisto sem že obupana in ne vem več kaj naj naredim. Pripravljam se na to, da bi poskusila z alternativno medicino. V MB obstaja aroma terapija, kjer zdravijo glivična obolenja (kakršnakoli). Ena seansa pa stane 40 evrov. Lp, Nina
|