mojsoncek -> RE: nivea za sončenje (25.4.2008 13:46:48)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Saskia02 IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek se mazes s kremo z visjim zascitnim faktorjem, preden gres na dopust pa pojdi k svojemu zdravniku, da ti da kaksne tablete proti alergiji. Pa po soncenju se mazi s hladilno kremo/mazilom. p.s. tudi v solariju bos dobila alergijo. a ti to iz lastnih izkušenj???????????????? ker meni pomaga ravno obratno: - nizek faktor (no, 8 ali 10) in raje čim več sence - zdravnik ne da nič, razen claritina, kar je brez veze, ta le omili srbenje - po sončenju pomaga hladen tuš in nič za namazat - pri pravilni uporabi solarija ne poznam primera, ki je dobil alergijo (so pa možne opekline) ja, iz lastnih izkusenj... sem bolj temnopolte sorte in nisem imela nikoli tezav pri soncenju. No, potem pa se mi je eno leto, ko smo bili v LAju, zgodilo, da me je po dekolteju ful ozgalo. In od takrat naprej dobim vsako leto ob izpostavljanju soncu izpuscaje po dekolteju (pa se tak cuden obcutek je, kot bi me nekaj bodlo). In od takrat naprej sem imela isti problem tudi v solariju. No, zdaj se med enajsto in peto uro izogibam soncenju (ker mi niti ne pase vec), mazem se z visokim faktorjem, po soncenju mrzel tus in hladilno mazilo, po potrebi pa vzamem tablete proti alergiji (claritine).
|
|
|
|