Anonimen -> Koriščenje letnega dopusta??? (12.2.2005 19:57:44)
|
Ne verjamem, da ti bodo pustili, čeprav je z vlogo ravnatelja pri ministrstvu tudi to možno. Po zakonu je tako, da učitelji koristijo letni dopust med počitnicami. Lahko koristiš le 10 dni, ki jih po zakonu ne moreš prenesti v naslednje leto. Če bo šlo po reglcih, potem boš na dopustu od 27. junija (11. julij minus 10 dni dopusta, ki ga moraš koristiti letos) do 1. avgusta. Z 2. avgustom nastopiš porodniško, torej se ti ostanek dopusta prenese v naslednje leto, ko ga pa lahko koristiš le to 31. 6. Če mene vprašaš, bi naredila takole: - od 27. junija 2005 dalje imaš pravico koristiti 10 dni letošnjega dopusta, sicer ti propadejo, od takrat dalje do 1. avgusta koristiš letošnji dopust, - 2. avgust začneš s prvim delom porodniškega dopusta in koristiš vseh 105 dni, ki so obvezni, torej do 14. novembra 2005, - potem začneš z dopustom za nego in varstvo (2. del) in ga koristiš vse do poletnih počitnic, lahko tudi do 9. julija, ki je petek (sam dopust za nego in varstvo traja 260 dni, do 9. julija 2006 koristiš 237 dni) - takrat dopust za nego in varstvo prekineš in začneš s koriščenjem lanskega dopusta (sobota in nedelja, 10 in 11. julij 2005 se štejeta že v dopust, začneš pa šele s ponedeljkom, ki je delavnik); v času od 10. julija do 31. avgusta 2006 lahko tako koristiš 37 dni dopusta, seveda najprej lanskega in potem tekočega, - potem nadaljuješ s koriščenjem dopusta za nego in varstvo otroka, ostalo ti je še 23 dni, ki jih lahko koristiš koledarsko ali pa po dnevih, vendar ti jih v tem primeru ostane le 70%, to je 16 delovnih dni. - v službo se, če sem prav računala, vrneš 25. septembra 2006. Ostale dneve dopusta, ne vem, koliko jih imaš, lahko koristiš do 31. 6. 2007, seveda spet med počitnicami. Vem, da sem ti zakomplicirala, ampak sama sem naredila natančno tako (seveda z drugimi datumi). p.s. Lahko pa tudi pred poletnimi počitnicami 2006 izsiliš koriščenje 10 dni dopusta, ki se ga ne sme prenesti v naslednje leto, tako da se vse skupaj lahko zamakne še za 14 koledarski dni. p.p.s. Zelo verjetno je, da se je kak dan, ki sem ga navedla, zamaknil zaradi moje površnosti. Preračunaj še enkrat sama.
|
|
|
|