andrejalj -> kombinirana skupina- vaše izkušnje (25.4.2008 8:36:58)
|
Danes sem pa prav žalostna, ker sem ugotovila, da je moj mali fantek več ali manj že od samega začetka prav maltretiran s strani nekaj fantov v skupini (en je celo mlajši kot on). Zato imamo že cele pol leta problem zjutraj, ker ga vedno pustim v joku tam. In kakor se pogovarjam z drugimi mamicam, so v skupini 'cvetke', ki jemljejo voljo tem malim otrokom vsak dan. Se sprašujem, če je odločitev za kombinirano skupino (od 2 leta do šole) sploh bila pametna! Stokrat sem vzgojiteljico vprašala, če obstaja kaj kar ga moti, če se vklopi v skupino, če se igra, sodeluje, če je kdo k je bolj 'divji'... vedno za odgovor: ja je bolj miren in ob strani ampak je vse v redu. Zakaj ne naredijo nič? pa ko bi vsaj povedala da je problem; ne pa samo: nekateri pač porabijo malo več časa da se navadijo kot drugi. Ja, bi rada vidla katero od njih, da je poslana v kolektiv, kjer jo nadlegujejo od prvega dneva!! Prijetno ne?! Pišuka, vsi smo krvavi pod kožo ampak to, da pa kr gledaš da nekdo nekomu žal stori, je pa višek. Jaz tega ne bi dovolila. Sicer pa briga jih, tiste 8 ur je v službi- samo to je bistvo. In ta taisti fantek (mlajši od njega) ga vedno za dobro jutro najprej focne po glavi tok da naš joka...saj ni čudno da ne mara hodit v vrtec...ampak da bi katera kaj rekla to pa ne. Bogi otrok.. danes bo živ kažin, ko ga pridem iskat popoldan. Me tok srce boli, sem mogla povedat! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Kako se 3 letnemu otroku dvigne samozavest in to da se postavi za sebe??
|
|
|
|