|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Šivi po CR
24.4.2008 17:53:41   
mary1

Prosim vas za izkušnje, tiste, ki ste imele CR. Kako je s šivi, oziroma kasneje z brazgotino. Je zelo vidna? Koliko cm navadno prerežejo? In ke prerežejo ?Slišala sem, da obstajajo notranji in zunanji šivi. Je ta informacija točna? Če je, v čem je razlika? Še to, kako hitro so se vam celili šivi?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Šivi po CR
24.4.2008 17:59:39   
dido
Šivi so se  mi zelo hitro celili. Že nekje 3.dan po CR sem se lahko normalno tuširala.
Sedaj 3.leta po CR se mi brazgotina skoraj ne vidi več, res je vidna čisto mala tanka črtica. Moram pa rečt, da so mi ful lepo zašili in da se že cca. po 1.letu  čisto malo videlo.

(odgovor članu mary1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.4.2008 18:56:53   
janjček
tudi pri meni bo kmalu tri leta od carskega reza. prerežejo te pod trebuhoh kakšnih 10cm, notranji šivi sami razpadejo, zunaj pa nisem imela šivov ampak samo ene sponkice.zelo hitro in lepo se mi je zacelilo. nekaj časa je bilo še rdeče, potem pa čisto zbledi

(odgovor članu dido)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.4.2008 18:58:53   
Putka
Notranji šivi - z njimi zašijejo maternico. Zunanji - odvisno kako te zašijejo. Pri meni je po 2.CR katastrofalno zgledalo prve dni, zdaj pa je pač brazgotina. Se vidi, ker je nad dlakami, ampak itak skrita pod hlačkami. Me to še najmanj od vsega motiuser posted image

(odgovor članu janjček)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.4.2008 19:44:56   
urška
prerežejo te u bistvu tam kjer se ti začnejo dlake. nekje 12 cm v dolžino.

(odgovor članu Putka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.4.2008 21:01:24   
Bonnie_RR
IZVIRNO SPOROČILO: dido

Šivi so se  mi zelo hitro celili. Že nekje 3.dan po CR sem se lahko normalno tuširala.
Sedaj 3.leta po CR se mi brazgotina skoraj ne vidi več, res je vidna čisto mala tanka črtica. Moram pa rečt, da so mi ful lepo zašili in da se že cca. po 1.letu  čisto malo videlo.

Pri meni je bilo podobno...

LP

Ponosna mamica dveh navihanih zakladkov, Nika in Vite.

(odgovor članu dido)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.4.2008 21:30:17   
mary1
Hvala, ste me kar pomirile. Upam, da bo tudi pri meni tako.

(odgovor članu Bonnie_RR)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.4.2008 22:31:07   
Nattoule
Sedaj je ze leto dni od mojega CR in se sicer se vidijo sivi, ampak so tako fajn narejeni prod mojim trebuhom, da se jih ne opazi.

Te zelim pa opozoriti na to, kar se je zgodilo meni. Kaksne 6 dni po CR (se v bolnisnici) sem malo smotano vstala in me je FUL zabolelo pod rano. Sem poklicala medicinsko sestro pa me je samo grdo gledala. Naslednji dan, ko so prisli po sive in nas v bistvu poslat domov so videli, da se mi je rana malce razprla, ampak so stvar ignorirali.

Po nekaj dneh od odpusta iz porodnisnice sem naenkrat dobila 40 stopinj in sva z mozem laufala nazaj. Nicesar niso mogli odkrit in so me hoteli zadrzati, pa sem jih lepo prosila, ce smem domov in so mi dali samo mocne antibiotike. Po enem dnevu mi je padla temperatura in smo mislili, da je bila kaksna viroza ali kaj podobnega.

Po sestih tednih sem sla lepo k moji ginekologinji ji povedala za celotno stvar in je nasla pod mojo rano neko gnojno bulo! Rekla je, da se mi je ocitno razprl notranji siv in se zagnojil, kar je povzrocilo celotno komplikacijo, ampak v porodnisnici tega nihce ni opazil! No k sreci ni bilo treba ponovno pod noz, le svetovala mi je, da ob prvi bolecini laufam v urgenco, ker, ce se bula razpoci in se gnoj razlije lahko celo umrem.. je pa (kot je napovedala) telo samo razkrojilo gnoj in se zacelilo in po treh mesecih te bule ni bilo vec.

Nic tragicnega ali drasticnega le v opozorilo, da pocasi vstajas in upostevas navodila sester glede prevracanja na bok in tako..

Pa drzim pesti!

< Sporočilo je popravil Nattoule -- 24.4.2008 22:32:47 >

Mamica lepega fantina, rojenega 18.04.2007 in male pupike rojene 14.01.2010.

(odgovor članu mary1)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.4.2008 7:05:51   
lelčy
pri meni bo že tudi 3 leto od Cr, imela sem notranje šive, ki so se sami razpadli in zdaj še imam brazgotino komaj vidno. edini problem, ki sem ga imela je bil ta, da se mi je nekje po 1 tednu po porodu začelo vse gnojit in sem morala 14 dni hodit na preveze k osebnemu zdravniku. brazgotina pa je itak skrita pod hlačkami.

(odgovor članu mary1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.4.2008 7:10:05   
mala pikica
Jaz sem imela notranje šive, noben šiv se ni videl od zunaj in tudi pobrali mi jih niso, ker so kar sami razpadli, nekje noter. Brazgotina je dolga približno 12-13 cm, sprva je bila zelo rdeča, zdaj pa počasi bledi, je tako rozasta. Sicer pa je šele 4 mesece od CR. Vrežejo pa kar nizko, se pri normalnih kopalkah sploh nič ne vidi ven user posted image

Vsak dan nam sije sonček Gašper!

(odgovor članu lelčy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.4.2008 7:53:17   
mary1
Ja, dobro je vedeti take stvari. Izkušnja nekoga ti lahko marsikaj prihrani. Zame je sploh značilno, da imam dokaj hitre gibe in bi znala ob prvem izboljšanju preceniti stanje telesa.  Hvala bogu, da se je zate vse dobro končalouser posted image . Jaz bom pa tudi pozorna. Mi bo pa zdaj lažje na CR. Saj ne, da bi bila brazgotina bistvena, ker ko rodiš, pa imaš user posted image , ti ni tolk važno, če kak del telesa ni kot je bil. Je pa vseeno dobro slišat, da to danes delajo že dost bolj prijazno. Zlate ste, hvala za vse odgovore.

(odgovor članu Nattoule)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.4.2008 8:37:01   
mojsoncek
Jaz sem se ze naslednji dan po CR lahko tusirala. Zacelilo se je hitro in domov sem sla s suho "rano". Sedaj po dveh letih se pozna samo se tanka crtica (no v bistvu je bolj smajli user posted image ) cca. 10 cm. Na brazgotino bolj kot ne vpliva koza in podkozna mascoba. 

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu mary1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.4.2008 9:02:30   
Anonimen
Jaz imam brazgotino nekje 4 cm nad dlakami, dolga pa je 15 cm in široka 0,5cm. Tako da je ne morem skriti v kopalke. Po Cr rezu sem bila že 2 dan na nogah, 6 dan pa sem šla domov. Komplikacij ni bilo, le rana se ni dobro celila. 

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?