Sosedski odnosi (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


TIA22 -> Sosedski odnosi (23.4.2008 18:18:53)

kakšne odnose imate z sosedi-predvsem tisti ki živite v bloku?
Jaz imam za soseda dva brata. Enega na levi in enega na desni-torej sem jaz ne sredini. Oba živita sama. Ta v desnem stanovanju je čisto super, kar pa za njegovega brata nebi mogla trditi. Torej ta sosed na moji levi je...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Če grem za njim v blok, mi namerno pred nosom zapre glavna vrata. Če se kje srečava, NE BOSTE VERJELE-namerno se zaleti vame. Pa nič ne reče, jaz pa tudi ne.J Nikoli mu nisem nič naredila, se na videz poznamo od prej ko sem jaz živela še pri mojih starših, pred pol leta pa sem se preselila v blok. Vem da je imel težave z mamili, bil je tudi v komuni, in zdaj ( ko jaz to pišem) pa veselo kadi travico pri odprtih balkonskih vratih z enim 14 letnim fantom.
Jaz ga ignoriram kjerkoli ga srečam, ker 5x sem ga pozdravila, pa ni pozdravil, zdaj pa ga res ne mislim več pozdravljati. Je res da so oni zelo premožna družina, jaz pa revna cerkvena miš in on se je do takih vedno zaničevalno obnašal.Celo  v "najin" mejni zid meče žogo-tudi ob 10h zvečer.
strah me je , da bi mu kaj rekla, ampak kaj pa naj?
sestanka v bloku v 6 mesecih ni bilo še nobenega, tako da nevem na koga naj se obrnem? Kaj predlagate? Naj mu sama rečem, ali počakam da ga ta "norija" mine?

Hvala ker ste me brale..malo sem si mogla jezo ohladit!




BUŠICA -> RE: Sosedski odnosi (23.4.2008 18:27:59)

tudi jaz živim v bloku. s sosedi se sicer pozdravimo, to pa je že tudi vse. vsak živi in briga zase.
če pa nekdo ruži bolj pozno, mu stanovalci kar pridejo zvonit na vrata ali pa se napiše pismo v imenu vseh stanovalcev(če je večino motilo).




Anonimen -> RE: Sosedski odnosi (23.4.2008 18:43:13)

Z nekaterimi sosedi se precej razumemo z nekaterimi pa sploh ne. Pač mal potrpimo eni al pa drugi pa je.

No imam pa tud jaz enga soseda - najstnika, ki nabija VES LJUBI DAN svojo musko...

Pa dobro si rečem...ga bo že minilo.




lefairyon -> RE: Sosedski odnosi (23.4.2008 20:02:52)

sosedi...hm...par jih je ok...ostalo navadna drhtal...terorizem enega človeka, kateremu ni nihče upal nič rečt, dokler nismo mi prišli...smo imeli že par soočenj in vedno je bil on tisti, ki je pogorel...kakšne "bljuvotine" so prišle iz njegovih ust raje ne omenjam...samo vem, da naslednjič ne bo mirnega razhoda, ker bo meni popustila zavora...
pa še en "biser" mamo...od treh do šestih pijan kriči da bo ženo ubil od šestih do desetih pa da je lačen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...aha dela pa v vinski kleti tak da pride nažgan že iz šihta...




TIA22 -> RE: Sosedski odnosi (23.4.2008 21:57:12)

Torej sem lahko jaz še srečna da imam takega bukslja za soseda!




lefairyon -> RE: Sosedski odnosi (23.4.2008 22:49:40)

ja lahko si srečna...
to sta samo dva primera...v bloku je 14 stanovanj...od tega je v petih normalen folk...ostalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




srki -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 6:50:24)

Nisem v bloku, s sosedi se dobro razumemo.

Ne vem pa, če bi bila na tvojemu mestu tiho-njemu mislim. kakšno bi mu že spustila. Kar se tiče njegovega zaletavanja in zapiranja vrat-tle mu pa itak noben nič ne more. Ne blokovski sestanki ne druge inštitucije.

A normalno se pa z njim  ne da pogovoriti?




Saša27 -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 8:07:27)

Ufff, jaz živim v hiši na deželi, z enimi sosedi se zelo razumemo, z enimi se niti pozdravljamo ne (razen ko oni kaj potrebujejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), druge pa še ne poznam (sem šele dve leti tukaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), pa mogoče jih niti ne želim spoznati.




caillou -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 8:21:24)

Točno take kot jih hočem, solidne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].




Mišni -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 8:49:32)

Jaz bi, če bi sosed metal ob desetih žogo v steno, poklicala policijo. Nič mu ne bi rekla, samo policijo bi poklicala. Vsakič. Pa naj se oni z njim ukvarjajo.
Saj možno, da ne bi nič zaleglo, ampak treba je probat. Če te to moti, seveda. Mene bi.

Drugače jaz najraje vidim, da nimam s sosedi nobenih "odnosov".




Anonimen -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:00:39)

Nočem imet odnosov s sosedi.Samo kar olika zahteva:dobr dan,dobr večer.
In,ker se nočem ustavljat in jih poslušat,me opravljajo,da sem žleht.
Ne maram opravljanja in prav to počno.Opravljajo tudi nas,tako,da vejo oni več o nas,kot mi sami o sebi.Celo na dan smrti mojega očeta,so ga opravljali,pa čerav ga sploh niso poznali.Štejejo kokrat na teden sušim perilio,pa,da je preveč zmečkano perilo na vrveh.Štejejo,kokrat se gre od hiše in kdaj se pride domov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Sovražijo vse živali,pobijajo pse in mačke sosedov.




solatja -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:00:53)

enkrat je Marjana Brecelj povedala nek rek, da je boljše imeti dobre odnose s sosedi kot z žlahto! 




Anonimen -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:15:01)

IZVIRNO SPOROČILO: solatja

enkrat je Marjana Brecelj povedala nek rek, da je boljše imeti dobre odnose s sosedi kot z žlahto! 


Poznam ta rek,bolši sosed,kot sorodnik.samo v današnjem času so prav vsi za v isti koš.Od vsakega lahko pičakuješ nož v hrbet.




natasaom -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:15:47)

naši sosedje?živimo v isti hiši (najemniki) straejši sin se je odselil,srednji je iz dneva v dan bolj zadet (dela v trgovini)ne vem kako tak zadetek streže strankam,mlajši je tako lepo vzgojen,da vsakega pošlje v pm,kaže srednji prst,nabija žogo v steno,nabija muzko do 2h zjutraj....čike mečejo po dvorišču,parkirajo kot da so sami.......obup.travo pušijo kar na dvorišču v pričo 10letnih otrok..tud diler je že bil tukaj..
starši pa pravijo,da so njihovi otroci edini ki so normalni..in dokler kakšen pirček spije ni nč narobe.mulc pa vsak dan zadet. tamali bo pa tud kmal tak.star je 10 let. ne moreš verjet kaj eni naredijo iz svojih otrok.pa če mu slučajno kdo kaj reče ga foter napade... skorej bi raje imela strojane za sosede




TIA22 -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:22:27)

sem mislila, da imam jaz čudnega soseda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Bom mu šla pozvonit ko mi bo naslednjič nabijal z žogo in ga vprašala če pride raje na pir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




jagoda77 -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:24:50)

jaz sem čist vesela, da rečem sosedom samo dober dan pa adijo, ko grem iz dvigala, to je pa vse. Živiva že 4 leta v tem stanovanju, pa se z nobenim posebno ne ukvarjam, mam rada svoj mir.





Eva* -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:31:17)

TUdi jaz sem v bloku in imam zanimiv odnos...spodnji kadi posluša musko na ves glas, da čutiš kako se tla tresejo, zgornji pa že dve leti obnavlja stanovanje, vrta pa predvsem takrat, ko dam otroka spat.




kovač -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 9:33:52)

Jaz imam pa z nekaterimi sosedi zelo prijateljske odnose, z večino pa se vljudno pozdravimo ali pa izmenjamo samo nekaj vljudnostnih fraz.
V prepir še nikoli nisem z nikomer prišla in tudi upam da ne bo nikoli do tega prišlo.




sončika84 -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 12:03:25)

Živim v hiši s tašči in tastom ter nono, pa se razumemo dobro. Sosedej so ap tudi sorodniki, teta od mojga,pa njen mož in še dve punci. Z njimi se itak kej ne družimo,se pa zastopmo. Do svojega 15leta smo živeli v bloku in morm rečt eda smo mel en kup čudnih sosedov. vsi so se med sabo gledal postrani, bili so sami hinavci,pozdravu je komaj kakšen. v glavnem katatrofa. sem že takrat govorila,da jaz bom živela v bajti. Spomnim se ene sosede, ki nam je skoz mulcam težila,da ne se tle igrat,da naja bomo tiho,da.... V glavnem kar nekaj. Skoz se je prtožavala. Sej kšnkrat je celo ka izmed staršev rekel naj nas vendar pusti pri miru. pa je blo isto dalje. Spomnim se še ene familije,oziroma dveh,kjer so bli mal bolj premožni. Babe so ble itak nonstop v kostumih in barvno usklajene torbice in čeveljce,ampak obnađšanje pa.. Nosiel so se kot da držijo boga za jajca,niso pozdravljale,in če sem jih jaz leo pozdravla so me sam čudn pa tko hinavsk opogledale. NO,edino moža od teh dveh sta bla še  kar v redu. edn je bil sicer mirn,je pa vsaj pozdravil. ednn se je kdaj pa kdaj pohecal. KAr se tiče pa tega tvojga soseda, hjooo,salbo mi je ratal ko sem brala kako se obnša(namerno zapira vrta,se zaletava..) Ma ti pove,da jaz mu ne bi ostala dolžna! Res ne. Na bruhanje mi grejo taki osebki. Uf evo,sam d razmišlam o takih ljudem sem nervozna.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] Jah nič,jaz bi  mu vrnila milo za drago.oziroma bi mu rekla,kadar bi kej takega spet storil. V res skrajnem primeru bi mogoče tut policijo poklicala,da mal preveri njegovo stanovanje(mislim s 14-letnikom kadizt travo!!!!).




LoCa -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 12:20:33)

naš blok ima ene 50 stanovanj, tko da več kot pozdrava od mene ne dobi nihče, za ene sploh ne vem, da so iz mojega bloka. pozdravljam (ali sem pozdravljala) vsakega, k sm ga v bloku vidla, ko sm pa ugotovil, da so ene spoštljive staričine tolko nad mano, da se jim niti pozdravit ne zdi lepo, pa pač jih ne več niti pogledam.
  • nad nami vrtajo in tolčejo ob enajstih zvečer, zato je spodnja soseda h meni ob enih ponoči poslala specialca.
  • taista soseda mi je težila, ker sem rože v balkonskem koritu zalila, ker baje ji je teklo na sedežno garnituro - zdej, kako je možno, da se korito odceja na balkon/stanovanje ne vem, moje ni nič drugačno od drugih, tudi ne vem, kaj dela kavč na balkonu in kaj naredi, ko dežuje.
  • taista ženska v nedeljo ob 7ih zjutraj nabija radio z mašami.
  • ena iz atrija me je obtoževala za vse pasje dreke, k jih najde pred vhodom v atrij. ko sem ji razložila, da moj ne serje tam in da itak pobiram, je rekla, da bo pač nastavla strup.
  • druga atrijska je sama naredila ograjo na travi, ki sploh ni njena, da ji psi ne bi rgma poscali, valda me je žalila in vse živo. zdej ima baba psa, ki ščije pred atriji drugih [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
  • in še soseda iz drugega nadstr. pod mano (sem v 4.) me je nadrla, ker sem neki skozi okno stresla (pa vedno pogledam če je kdo ocpodi) in mi (pametno) rekla, da ona to dela na drugem oknu (pod katerim seveda ima nekdo atrij, to najbrž ni sporno).
  • pa dobro, pol pa še njen mož je čuden, ampak harmless. cele dneve glanca svoj rdeč avto, al sedi v njem, al ga čez balkon gleda al pa gume puca. veid ti...
  • če je še kaj, lepo izklopim. šloda živcev. mam pa težavo z upravnikom, če to velja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]





Anonimen -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 12:49:21)

Stanovanjska hiša, super se imamo vsi.




srki -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 13:04:11)

Pri nas je isto, nivess, pri njih se počutim skoraj  kot doma. Velikokrat grem k njim kramljat ali pa oni na našo klopco pred hišo.





Anonimen -> RE: Sosedski odnosi (24.4.2008 13:28:36)

Cisto super. Nihce nad nami oz. okrog nas se (zaenkrat) se ni pritozil cez Lunino lajanje, 90% sosedov poznamo na videz in se pozdravimo (ne poznamo edino studentov, no), z ene parimi se pa se mal bolj razumemo oz. bolj poznamo. Je pa 76 stanovanj v stolpnici, pa ni blo nikol pretiranih problemov. 




Stran: [1]