Glivice??? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

racka28 -> Glivice??? (23.4.2008 16:29:36)

Na rokah med tremi prsti (kjer prihaja do trenja) se mi je pojavila zelo razdražena koža - rdečica, ki zelo srbi, poleg tega pa iz pikic prihaja prozorna tekočina, okoli pa je koža suha. Nekje sem zasledila, da bi lahko zaradi prepogostega umivanja padla imunost kože in bi se tako razvile glivice. Občasno si namažem z Bepanthenom. Trenutno ne morem do zdravnika, me pa zanima, ali je imela katera podobno nadlogo in kako se je je rešila (jaz pazim, da se koža ne dotika in se na daleč izogibam stiku z vodo). Kako je s Canastenom v nosečnosti (vem, da se ga uporablja, vendar piše v navodilih, da v nosečnosti ...)

Hvaležna bi bila kakršnega koli nasveta (skrbi me, če to kako vpliva na plod - res pa pazim, da si tega ne bi prenesla v nožnico)

Hvala in lep preostanek popoldneva.

mishel -> RE: Glivice??? (23.4.2008 17:44:47)

Mislim da je kanesten primeren tudi za nosečnice, vsaj za svečke vem, ker jih je meni predpisala ginekologinja. 

Felicita -> RE: Glivice??? (23.4.2008 18:05:56)

poskusi s tea tree-jem... če ne pomaga pa pomoje najboljš da greš k zdravniku po antimikotike. Pomoje lokalni antimikotiki (mazila) ne vplivajo na plod.

kajajaka -> RE: Glivice??? (23.4.2008 18:08:58)

Moja ginekologinja pravi, da Canesten ni za nosečnice, ker lahko vpliva na otroka, primernejše so vag. svečke. Ne vem imena, vem pa, da vsebujejo borovo kislino (Borax ali nekaj takega...) - v lekarni bi morali vedeti, pa brez recepta se dobi...

Ampak ti menda rabiš za roke, ne? Za noge je Lamisil (se ga dobi brez recepta), mogoče je tudi za roke. Najbolje, da vprašaš v lekarni.

Za Canesten sem pa tudi na tem forumu že brala, da ni priporočljiv za nosečnice, tako, da razmisli...

lp

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.4.2008 19:30:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]