prehod čez hrvaško mejo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

lil -> prehod čez hrvaško mejo (23.4.2008 14:28:26)

Kako je s prehodom otroka čez hrvaško mejo, če jaz nisem zakoniti zastopnik hčerke? Ali zadostuje rojstni list?

Hvala za odgovore.

jajula -> RE: prehod čez hrvaško mejo (23.4.2008 14:33:24)

lih zdaj se je nekaj spreminjalo, da je potrebna neka listina, dovoljenje in prevod v hrvaščino, kar naj bi stalo 60e.
pa se mi tud zdi, da rojstni list zadošča samo za države  EU, za hrvaško pa potrebuješ osebno ali potni list.

Lunc_a -> RE: prehod čez hrvaško mejo (23.4.2008 15:06:04)

Žal ne zadostuje

janca -> RE: prehod čez hrvaško mejo (23.4.2008 21:10:08)

Mi smo bili v nedeljo v Umagu. S seboj sem imela hčerko, ki ima priimek po očetu in nečakinjo, ki se tudi piše drugače pa še drug naslov ima. Pokazali smo potne liste in to je bilo tudi vse. Nobeden ni nič kompliciral. Tko  da nevem, če ni to samo propaganda za dodaten zaslužek notarjev itd. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

saruška -> RE: prehod čez hrvaško mejo (28.4.2008 16:30:28)

Evo odgovor s prve roke:

potrebuješ osebni dokument otroka in potrdilo starša, da otrok lahko potuje s tabo (izda ga upravna enota). Sicer se pa res nažalost največkrat tega potrdila ne kontrolira. Jaz  v primeru, da tega potrila ni, človeka ne izpustim iz države.

saruška -> RE: prehod čez hrvaško mejo (28.4.2008 16:31:54)

Aja, še to sem pozabila: rojstni list nikakor ne pride v poštev. Samo pooblastilo zakonitega zastopnika.

Stran: [1]