SOULatka -> RE: Neprimerno vedenje med.sester (23.4.2008 23:07:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: SOULatka Pa vsak vidi prijaznost drugače! To je bistvo. ok. se strinjam. prosim povej, kak ti vidiš naslednjo izjavo: vaš otrok je vaša odgovornost (v smislu medicinske pomoči seveda). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] jaz sem odogovorna za svojega otroka, da mu pomagam, če je v težavah, po najboljših močeh, kaj jih znam. Dokler sama skrbim oz. VPLIVAM na njegovo zdravje, lahko v smislu medicinske pomoči, če razumeva medicinsko pomoč enako, vplivam tako: da ga oblačim dovolj, da se ne prehladi, da ga prehranjujem zdravo, pač v okvirih zdrave prehrane, da ga učim, kaj naj naredi, da bo njegovo zdravje stabilno. Seveda, dokler imam moč nad njim, in se o tem ne odloča sam, ker nima razvite še svoje volje. Odgovorna sem, da ga pripeljem v bolnico, če je nujno, ker se še ne zna sam. Ko pa je v bolnici, pa za "zdravniško delo" nisem odgovorna jaz, ker ne znam bit zdravnik. Odgovorna sem lahko samo v svoji starševski vlogi- da mu nudim ljubezen. A si tako mislila, glede smisla medicinske pomoči... če nisi, mi razloži...
|
|
|
|