2 dni vročina, sedaj pikice (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Anonimen -> 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 11:51:46)

Pozdravljene!

Imamo 13,5 mesečnega navihančka doma. V ponedeljek je takoj zjutraj dobil vročino - 38,7 in smo mu jo zbijali s Calpolom. Vročina je včasih dosegla tudi 39,1 st. Od včeraj zvečer nima več vročine, sirup sem mu dala vsega skupaj 4-krat. Se pravi 2 dni vročine.

Včeraj po kopanju pa sem opazila, da ima od kolen pa vse do prstkov take drobcene, rahlo rdeče pikice. Največ po nartu in podplatih. Na dotik sploh ne reagira, tako da po moje niti ne boli, niti ne srbi. Sploh ne pokaže, da bi ga karkoli motilo.

Ko sem klicala P, je sestra rekla, naj ga opazujem in če se kaj poslabša, naj kar prideva, oz. če izpuščaji ne zginejo do petka (2 dni lahko trajajo).

A mate ve mogoče kako podobno izkušnjo? Dejte me mal pomirit...

Aja - v vrtec pa ne hodi, je doma.

Hvala!

Maxica -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 11:53:58)

Kaj esto bolezen ste e preboleli?
Pri nas je sicer kar dostikrat tako, da se jima po preboleli virozi spustijo take drobne pikice, predvsem po trupu. Kot bi na nek nain el virus ven.

dejček -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:18:14)

Naš 19 mesečnik je dobil v sredo zvečer vročino 39.8 ,brez drugih znakov. Sva sla naslednje jutro k zdravniku, vendar na izvidih od krvi in vode ni bilo nič posebnega. Zdravnica je rekla, da je verjetno viroza. No, tretji dan, ko je vročina padla, pa so se mu pojavile te drobne pikice po trupu; vendar samo po eni strani pod roko. Ko sva se šla v ponedeljek spet pokazat, mi je zdravnica rekla,da je to šesta oz. peta bolezen. Se ne spomnim več dobro, katero je že rekla. Ker naš mali je za novo leto imel podobno zadevo, le pikice so bile bolj sploščene oz. so bili bolj mali rdeči flekci.Tako, da bi naj sedaj prebolel obe.
Ja pri teh flekcih res ne veš ali je alergija ali kaj drugega.
So pa našemu takrat za novo leto flekci po dveh ali treh dneh izbinili.
upam da boste kmalu čisto zdravi.

maruškaŠ -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:18:57)

Jp pri nas je blo tko, ko je imel 6 mesecev - šesta bolezen. Sicer je to klasično virusno obolenje, ki pride in gre, samo takrat pa me je bilo na smrt strah, ko sem ob 1h zjutraj 6 mesečnemu sinu izmerila 41 stopinj celzija vročine.

Je pa tako - točno 3 dni visoke vročine, nato vročina pade in dobi izpuščajčke, ki točno v 3h dneh izginejo.

Anonimen -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:26:55)

Hmmm... Šesta bolezen? Samo pri nas je vročina trajala od ponedeljka zjutraj do torka zvečer. Je to potem možno? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa čisto malo nahoden je bil, nič drugega...

Pa te pikice so res čisto drobcene - sem jih probala slikat, pa se nič ne vidi.

V koliko dneh potem zginejo te pikice? A se to pol razširi po celem teleščku, al kako? Ostane samo na enem mestu? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Mel je pa največ 39,1 st. vročine. Mene bi tudi kap, če bi bilo 40 oz več.

Hvala vam za odgovore!

bambam -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:34:26)

Pri moji so se spustile pikice po praznikih, ko je pojedla fuuulll sladkarij[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Ne morš verjet, ampak po vsakem bonbonu oz. sladkariji, so se ji spustile pikice in flekci, ki so jo srbeli.Potem je to kar naenkrat izginilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Mela je tudi šesto bolezen in tudi pri tej so pikice po dveh dneh zginle.
Mal jih mogoče namaži s kako hladilno kremo, da ne srbi pa bodo kmal zginle.

LP[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]

Anonimen -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:36:41)

Več razlogov je za pojav izpuščajev.Lahko posledica vročine ali reakcija na antipiretik ali pa ta bolezen:

Exanthema subitum ali roseola infantum ali 6 otroška bolezen:

NAJPOGOSTEJŠI SIMPTOMI:

-nenaden pojav visoke vročine s komaj motenim splošnim počutjem
-po približno treh dneh vročina izzveni
-majhni,rdeči kožni spuščaji.

ZAPLETI:
Kot redek zaplet se pojavijo lahko vročinski krči.

MORA OTROK K ZDRAVNIKU?
Tridnevna vročina je večinoma nenevarna,vendar jo je lahko zamenjati s škrlatinko in ošpicami.
Zaradi tega jo mora dijagnosticirati zdravnik

TAKO POMAGA ZDRAVNIK:
Ko zdravnik pregleda vašega vročičnega otroka in izključi škrlatinko in ošpice,vam bo povedal,kako se lahko borite proti simptomom-pri tej
virusni bolezni posebno zdravljenje ni potrebno.

TAKO VI POMAGATE OTROKU:
-otrok z visoko vročino mora prve tri dni ostati doma,
dokler se ne pojavijo tipični izupščaji po katerih je bolezen jasno prepoznavna.
-glede na to,da se otrok ne počuti bolnega,mu ni potrebno ležati v postelji.
-vročino skušajte znižati z obkladki.Svečke niso potrebne razen pri nagnjenosti k vročinskim krčem(tu se ne strinjam,svečke so potrebne)
-Otrok naj veliko pije,ker zaradi vročine se poveča izguba telesne tekočine
in pri tem tudi izguba soli skozi kožo.

KAJ JE TA BOLEZEN?

Je močno nalezljiva virusna okužba,ki se pri večini otrok pojavi že v drugi polovici prvega leta življenja.Prenaša se s kapljično okužbo.Povzročitelj je iz družine herpesnih virusov.Po stiku z virusom preteče 7 do 17 dni,da se pojavijo prvi bolezenski znaki.
Roseola infantum se začne z nenadnim dvigom telesne temperature od 39 do 40,pri čem je splošno počutje otroka samo malo poslabšano.Po treh štirih dneh vročina izgine v nekaj urah.Hkrati se pokažejo v plasteh rdeči izpuščaji,podobni ošpicam ali rdečkam,ki prekrijejo celo telo in po približno dveh dneh spet izginejo.Ko se pojavijo izpuščaji,ni več nevarnosti okužbe.Ko otrok preboli roseolo infantum.je doživljensko zaščiten proti ponovni okužbi.

lojzika -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:37:26)

Škrlatinka po mojem

lojzika -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 12:42:07)

Ne ne popravljam, škrlatinka je od 2 leta naprej

tinaaja -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 13:30:44)

IZVIRNO SPOROČILO: lojzika

Ne ne popravljam, škrlatinka je od 2 leta naprej

ni res.. mi smo jo imeli pri 9 mesecih in poleg tega je bila se ornk dojena... tko da zgornja trditev ne drzi.
pri skrlatini se stanje otrok slabsa.

jasna, mi smo imeli enako - 2 dni vrocine do 39, pol pikice oz pri nas so bili tudi manjse lisice.. kao 6 OB..

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (23.4.2008 13:49:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

pikipu -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (23.4.2008 17:38:21)

Tudi pri nas - isti znaki - diagnoza 6. bolezen, nenevarno. Bo minilo po nekaj dneh samo od sebe.

Srečno!

lojzika -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (24.4.2008 21:55:17)

A ste bili pri pediatru?

A je 6. ali škrlatinka?

Anonimen -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (25.4.2008 13:29:07)

Zdravo punce!

Mi smo včeraj bili pri pediatru in nam je postavil diagnozo - virusna angina. Ni bila niti 6. bolezen, niti škrlatinka. Pač ima grlo in ritko čist vneto, pikice so posledica vročine (to mi ni glih jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]). Ampak danes je že veliko boljši - spet veliko je in še več pije, tako da se je stanje zelo izboljšalo!

Glede škrlatinke pa tudi jaz vem, da je možna pri mlajših otrocih - od prijateljev punčka, ki je bila takrat stara okoli 9-10 mes. jo je imela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Hvala vam vsem za hitro odzivnost in pomoč!

3T -> RE: 2 dni vročina, sedaj pikice (28.4.2008 7:58:12)

IZVIRNO SPOROČILO: maruškaŠ

Jp pri nas je blo tko, ko je imel 6 mesecev - šesta bolezen. Sicer je to klasično virusno obolenje, ki pride in gre, samo takrat pa me je bilo na smrt strah, ko sem ob 1h zjutraj 6 mesečnemu sinu izmerila 41 stopinj celzija vročine.

Je pa tako - točno 3 dni visoke vročine, nato vročina pade in dobi izpuščajčke, ki točno v 3h dneh izginejo.

Tudi mi to poznamo, z edino razliko, da je bila naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stara 1 leto, bila je šesta izuščajna viroza. Se pa z ničemer ne zdravi, mine samo po sebi, po štirih do petih dneh. Vročina pade po dveh dneh.

Stran: [1]