ajda11 -> adaptirano mleko (12.2.2005 11:15:49)
|
Za tiste, ki imajo alergijo na mleko, oziroma obstaja večja verjetnost da jo dobijo sta Milupin SOM in PREGOMIN. SOM dobiš v DM in je v praškasti obliki, pakiran v dve vreči po 300g, cena škatle je 3100 sit. Je pa od novorojenčka dalje, zelo nasiten in z vsemi potrebnimi sestavinami kot ostala adaptirana mleka. Lahko pa kupiš v lekarni Pregomin, cena je podobna, vendar če ima otrok dokazano alergijo na mleko ga dobiš na recept. Kar se okusa sojinega mleka tiče je stvar zelo relativna. Za Pregomin sem slišala, da ga v večini primerov otroci ne marajo,ga pa nisem poskusila, da bi to lahko z gotovostjo rekla. Bi lahko bil meni fuj, tebi naprimer pa dober.Jaz za dohranjevanje uporabljam SOM, ki je zelo dobrega okusa, spominja na okus adapiranih mlek. Ga mala spije na mah. Se pa drugače trudim na vse kriplje ohranit dojenje, čeprav je to zaradi stroge diete zelo težko. Je včasih dva, tri dni čisto dovolj, potem pa kaki dan proti večeru suša. Takrat ji dam SOM in za enkrat nima alergije in je tudi testi niso pokazali. Če te zanima še kaj več, poglej na spletni strani Kolinske pod otroško hrano, kjer je vse lepo obrazloženo. Suzana
|
|
|
|