Pa kaj je zdaj to? Temenca?! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Anonimen -> Pa kaj je zdaj to? Temenca?! (11.2.2005 20:48:23)

Danes sem na Gabrielovi glavici opazila - ni bilo težko opaziti :( - tako debelo, belkasto skorjo, ki se lušči v neke vrste prhljaja.
A so to temenca, luskavica, dermatitis?!?

Star je dober mesec in pol in do sedaj tega ni bilo. Zadnje dni so mu lasje spredaj zrasli, prej je imel dolge samo od ušes nazaj, in so se mi zdeli nekoliko kravžasti (rafta). Danes pa sem opazila to skorjo, o kateri prej ni bilo niti sluha, koža je bila normalna, jo malo podrgnem in zadeva se začne luščiti... :zmeden:

Če so temenca, naj bi bil postopek sledeč:
olje, glavnik, kopanje, frotiranje, krtača. Drži?

žiža -> Pa kaj je zdaj to? Temenca?! (11.2.2005 20:58:09)

Temenca potrjeno, kar veselo v boj z njimi. Kaj bo pa pomagal boš pa sproti vidla, vsakemu kaj drugega. Mi se pri 4m še vedno vsak dan z njimi mučimo. Ampak gre zadeva počasi h koncu :bravo:

nejcko -> Pa kaj je zdaj to? Temenca?! (11.2.2005 21:54:08)

Ja to so temenca.
Postopek: olje, kopanje, frotiranje, glavnik, (krtača za crkljanje).

Srečno! Mi smo se tudi zelooooo borili z njimi.

Pikapolonica -> Pa kaj je zdaj to? Temenca?! (11.2.2005 22:13:25)

Pa naj ne bo navaden glavnik, ker boš ful popraskala kožo svojega angelčka, če boš hotela kaj dol odstraniti. Kupi si prav glavniček za temenca. Jaz sem si kupila Chiccotovega in sem zelo zadovoljna. Pa namesto olja sem Tii glavico namazala z Ribodermom (ribjim mazilom) - ful mastna "žavba" in je šlo v treh dneh vse stran. Res pa da ni bilo veliko. A bilo je!

LP, Pikapolonica :pika:

Stran: [1]