Anonimen -> Vem, da sem že tečna (11.2.2005 20:29:06)
|
najprej predlog - kupi si revijo mama paparica - posebna izdaja. tm not maš tabele kdaj kej lohk in j efina. fina pa je tudi knjiga velika paparica za male papavčke, lahko si jo v knjižnici sposodiš pa mal prebrskaš al pa si jo kupi. pa še mal idej oz kako sm js začela pri tisinih 4. mesecih: kot prvo vse je bilo prekuhano!! jabolka, hruške, surove banane, malo kasneje še rozine, suhe marelice, suhe slive, če jeste lahko tut papaja, avokado - to nič ne kuhaš. sadje lahko vse kombiniraš med sabo, od začetka pa veš da morš vsako posebej, da vidiš če je kaka reakcija. pa da otroček spozna vsak okus posebej. od zelenjave pa korenček, krompir, bučke, kolerabico (mi jo ne jemo tko da je še nismo probal), pa špinačo ali blitvo sem tut kmal dala, pa krfjolo, brokoli, pri enih 6. mesecih pa že papriko, čebulo, paradajz, drugo pa meska - piščanca, jogurte, skute, frucverge, kislo smetano sem že prej dajala v razne zmesi recimo v pire krompir sem dala mal putrčka pa mal kisle smetane al pa mleka prilagojenega, od 6. mesca dalje pa kr alpskega. pa po 6. mesecu, mlečn riž, mlečn gres, polento, testenine, kruhka, piškote bejbi, pred 6. mesecem pa rižolino v katerga sem zamešala zelenjavo, kerokol ti paše pa kombiniraš, al pa s pirejem. sej sama mal veš kaj tut ponavad mi odrasli skup jemo a ne? pa še en nasvet. js sem sama recimo skuhala celo malo krfjolo, jo zmiksala pol pa dala v modelčke za led in zamrznit. ko je zamrznjeno pa streseš iz modelčka v vrečko in maš fine merice, da ti ni treba vedno vse pripravljat k so take male količine, ampak samo odmrzneš recimo 2 kocki krfjole pa 2 kocki brokolija, nardiš svež pire in voila kosilo je redi :) pa še velik manj si žalostn če mali noče jest, al pa če je fejst lačn je hit narejeno. upam da sem kej pomagala! če še kej hočeš prašat al pa če sem preveč raztresen napisala pa mi piši na mail lara_mura@yahoo.com lp, lara
|
|
|
|