massylou -> RE: Že od rojstva brez plenic (11.5.2008 21:46:35)
|
No, ja, meni se to "brezpleničarstvo" sploh ne zdi tako butasto. Danes je res vse na komot, vse instant, drive-in... Pač, kakor kdor hoče, itak, nobenga ne kritiziram. Je pa res, da sama pri sebi dostikrat pomislim (!pa ne se smejat!), kako so kake stvari pri dojenčkih počele recimo jamske ženske (Homo Sapiens, da ne bo pomote), kako in kaj še danes delajo afriške domorodke..., ki današnjega ugodja razvitega sveta ne poznajo oz. niso poznale. Torej, kako je zares "naravno" in spontano. Pa moram reči, da so mi ta vprašanja pri sebi precej pomagala pri razvijanju intuicije in simbioze z malecko. Sploh zato, ker sem bila v to skoraj prisiljena. Pa itak je 1x1, da so otroške ritke najbolj vesele, ko so nage. Je celo en od priznanih zdravnikov/kururgov (?) na področju črevesja in danke rekel nekaj v tem smislu, da kakšna škoda, da naše riti tako zakrivamo in zavijamo, saj bi se morale luftat, pa ne bi nihče imel vnetij, hemeroidov... Ali nekaj takega no. Saj jaz tudi nosim spodnje hlače, dajem otroku plastik-fantastik plenice, uporabljam vložke... ampak slej kot prej tega ne bo več. In je po eni strani tako celo bolje.
|
|
|
|