Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 13:34:55
|
|
|
|
Anonimen
|
V eno teh bolnic grem rodit, vprašala sem, kje se je to zgodilo, ker bi rada bila pripravljena na razne komentarje. Če je res, da se je, potem bo okolica pritiskala name, čemur sicer ne nameravam podleči, a vseeno raje vem vnaprej, da jim zamašim usta. Ker zelo dobro vem, da se lahko povsod zgodi.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:06:35
|
|
|
|
BUŠICA
|
brez skrbi-tudi ČE se je to zgodilo v Feldbachu, to še zdaleč ne pomeni, da je prišlo do tega zaradi feldbacha ali tamkajšnjih zdravnikov. so situacije, ki jih enostavno ne moremo predvidet (npr.aneurizma aorte) -to so žal zadeve, ki so odvisne že od genetike porodnice same. druga pesem je fuš zdravnikov...
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:08:20
|
|
|
|
BUŠICA
|
potem bo okolica pritiskala name ?????? sorry ne razumem.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:15:27
|
|
|
|
Raho
|
Ma dajte, to se lahko zgodi kjerkoli... Nepredvidljive situacije in zapleti pri porodu do tega lahko privedejo tako v katerikoli slovenksi porodnišnici kot v najboljših privatnih klinikah. Nihče vam ne daje 100% garancije, da bo med porodom vse OK. Moja G. je lepo povedala: V 97% gre vse lepo in prav... Ampak tisti 3% pa mi vsakič vzamejo kakšno leto življenja... In pri teh 3% se včasih zgodi, da enostavno ni rešitve, čeprav se vsi prisotni trudimo po svojih najboljših močeh. Žal, tako je... vsak medicinski poseg v telesu ali na njem ima vsaj minimalno tveganje... res pa je - raje uživajte v kot pa da se obremenjujete s takšnimi zadevami.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:16:32
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen V eno teh bolnic grem rodit, vprašala sem, kje se je to zgodilo, ker bi rada bila pripravljena na razne komentarje. Če je res, da se je, potem bo okolica pritiskala name, čemur sicer ne nameravam podleči, a vseeno raje vem vnaprej, da jim zamašim usta. Ker zelo dobro vem, da se lahko povsod zgodi. OMG pa kaj si ti za eno bitje, da gleda na to, kaj bo okolica rekla in da jim rabiš usta zamašit svašta....če je samo to razlog za tvoje vprašanje....
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:23:19
|
|
|
|
anju
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen V eno teh bolnic grem rodit, vprašala sem, kje se je to zgodilo, ker bi rada bila pripravljena na razne komentarje. Če je res, da se je, potem bo okolica pritiskala name, čemur sicer ne nameravam podleči, a vseeno raje vem vnaprej, da jim zamašim usta. Ker zelo dobro vem, da se lahko povsod zgodi. saj greš ti tja (kamor se pač odločiš) rodit, ne pa tvoja okolica in nikomur ne rabiš mašit ust. sama se moraš dobro počutit in zaupat, da boš povečala procente za dober iztek. če je pa treba takoj udarit čez porodnišnice in dohtarje, pa dajte rodit doma, naj vam možje pomagajo.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:26:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Za vse, ki delate paniko po nepotrebnem in sprašujete po neresničnih dogodkih: 1. Res je ena mariborčanka (je moja sorodnica) rodila v Feldbahu. 2. Res , da je to njen tretji otrok. 3. Ni umrla, bilo je pa res kritično. Kaj se je zgodilo, ne mislim razlagat. 4. Danes sta prišli s punčko že domov, obe zdravi. Pa vsem LP !
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:28:37
|
|
|
|
frutka_
|
ČESTITAM!
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:30:53
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce, kaj pa ste tolk našpičene ... Zlo dobro vem, da mi je že cela fronta ljudi odsvetovala rodit v Avstriji, in da bi jim tak dogodek prav prišil kot argument, da mi spet kaj rečejo. Brez skrbi, točno vem, kaj bom storila ne glede na okolico in dogodke, hočem pa biti prej informirana. Če te, rija, spravljajo v grozo takšna bitja kot sem jaz, pa raje nikar pošte ne odpiraj.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:38:41
|
|
|
|
špelin@
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Za vse, ki delate paniko po nepotrebnem in sprašujete po neresničnih dogodkih: 1. Res je ena mariborčanka (je moja sorodnica) rodila v Feldbahu. 2. Res , da je to njen tretji otrok. 3. Ni umrla, bilo je pa res kritično. Kaj se je zgodilo, ne mislim razlagat. 4. Danes sta prišli s punčko že domov, obe zdravi. Pa vsem LP ! Čudovita novica, bravo
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 14:42:01
|
|
|
|
BUŠICA
|
Zlo dobro vem, da mi je že cela fronta ljudi odsvetovala rodit v Avstriji zakaj pa,če smem vprašat?
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 15:28:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Odsvetovali? Eh, ljudje pač... vsak po svoje razmišlja. Ne, ni bil razlog v tem, da bi rekli, da tam ni v redu, ampak bolj v smislu, kaj mi je tega treba. In ker imam v familiji kar nekaj dohtarjev, je bilo kar pestro ... Že prvič sem rodila v Avstriji, ampak ne v Feldbachu, ker za to niti vedela nisem. Sem pa slišala same dobre stvari. Ampak zdaj berem, da je s to mamico vse ok in z dojenčkom. Evo, samo to je važno! Najlepša novička.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 16:54:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz te čisto razumem. Nosečnost je tvoja, odločitve v zvezi z njo pa tudi. Zoprno je, če okolica gleda nate kot na razvajenko, ki ji domača porodnišnica ni dovolj dobra. Eni dohtarji (jih poznam nekaj takih) so itak mnenja, da bi morale ženske roditi na polju z motiko v roki Ti si odgovorna za svojega otroka (in valjda za sebe tudi) in TI boš povedala, kaj je zate dobro. Če je za njih dobra neka porodnišnica, ok. Zate in za tvojega otroka pač ni.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 17:42:30
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Če te, rija, spravljajo v grozo takšna bitja kot sem jaz, pa raje nikar pošte ne odpiraj. ne, nikakor me ne navdajaš z grozo, prej pomilovanjem.....
< Sporočilo je popravil rija -- 22.4.2008 17:44:14 >
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 17:43:43
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Za vse, ki delate paniko po nepotrebnem in sprašujete po neresničnih dogodkih: 1. Res je ena mariborčanka (je moja sorodnica) rodila v Feldbahu. 2. Res , da je to njen tretji otrok. 3. Ni umrla, bilo je pa res kritično. Kaj se je zgodilo, ne mislim razlagat. 4. Danes sta prišli s punčko že domov, obe zdravi. Pa vsem LP ! hvala bogu, da je to zopet ena na temo: baba čula, baba rekla. in HB, da sta mamica in punčka zdravi
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 17:45:12
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen Za vse, ki delate paniko po nepotrebnem in sprašujete po neresničnih dogodkih: 1. Res je ena mariborčanka (je moja sorodnica) rodila v Feldbahu. 2. Res , da je to njen tretji otrok. 3. Ni umrla, bilo je pa res kritično. Kaj se je zgodilo, ne mislim razlagat. 4. Danes sta prišli s punčko že domov, obe zdravi. Pa vsem LP ! Superrrrrrrrrr :)).
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.4.2008 19:35:39
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 21:05:10
|
|
|
|
N _ B
|
4. Danes sta prišli s punčko že domov, obe zdravi. HB, da je z njima vse ok. IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Vedeti...KAJ? Kaj želiš vedeti? Mogoče to, da je vsaka ženska drugačna, da funkcionira drugače, da je vsak porod drugače in, da se NIKOLI NE VE, kaj se lahko zgodi...ali ne... Samo to lahko veš...vse ostalo so ugibanja in branja novic o drugih primerih, ne o lastnem... Torej umrla je ena ženska v Avstriji, pa V mariboru, pa v Postojni....to je zelo tragično...vendar se to je dogajalo in se bo....žal.... Vse, ki ste noseče, predvsem te, ki ste prvič, ne obremenjujte se s takšnimi stvari...ker ne pomaga nič, samo še bolj boste vse zakomplicirale... In če komplicirate že sedaj, kako šele bo? Malo ustavite konje in se veselite otročka.... pa berite raje kaj bolj vzpodbudnega. Se popolnoma strinjam z Marogico. Punce, mislite pozitivno. Ne obremenjujte se s tem, kaj bi lahko šlo narobe, ne iščite težav tam, kjer jih ni...skratka uživajte v svoji nosečnosti. Zapleti pa se dogajajo povsod. Ne samo pri porodih. Lahko gre za "rutinsko" operacijo slepiča, pa se zakomplicira. Vsak organizem je poglavje zase in vsak organizem na določene situacije odreagira na svoj način. Sama imam za seboj dve nosečnosti in obe sta se končali z urgentnim CR. Pač tako je.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 22.4.2008 21:43:45
|
|
|
|
Anonimen
|
Nasmeh, rijica, nasmeh ... Svet ti bo dosti lepši. Manj se boš ukvarjala s tem, kaj drugi mislimo in če - po tvoje - pravilno mislimo. Manj te bo bolelo.
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 23.4.2008 0:18:17
|
|
|
|
Marogica
|
Vidim noseke, da vas lepo hormoni dajejo...
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 23.4.2008 7:36:07
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica Vidim noseke, da vas lepo hormoni dajejo... ce pomislim na svojo nosecnost, sem se tudi kurila zaradi takih stvari, moji hormoni so meli pravo festo ....saj, ko se ti umirijo, postane tudi svet manj strasljiv in ljudlje manj grozeci
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 23.4.2008 14:21:13
|
|
|
|
Ancy
|
Res je, lahko se naredi kjerkoli in kadarkoli......... Lahko je še tako čudovit porod, vsi presrečni, celo nosečnost je bila nosečnica zdrava in vse je bilo oh in sploh v redu pa pride do notranje krvavitve. V času nosečnosti/poroda je maternica prekrvavljena s 800ml/min, kar pomeni, da lahko ženska v parih minutah izkrvavi...... Večinoma do tega ne pride, ker se strogo nadzoruje krvavitve, lahko pa, lahko pride šele čez par dni od tega...... Lahko pa je še 1001 stvar na katero ne morete vplivati in katere same prav gotovo ne boste opazile... če se greste pa zdej to, da bote naštudirale vse te komplikacije in samo iskale simptome pri sebi je pa to nesmiselno. Zdravniki že vejo, ja je treba kdaj mal potežit, ampak razumte tud zdravnike in babice, ki verjetno od vsake porodnice 5-10x slišjo kaj takšnega: ''a je to normalno, a je to uredu, prej sm pa to vidla, prej me je pa tuki špiknl, a bo use uredu, kdaj bo konc....''........ in za eno žensko je nekaj normalno, za drugo ni zato je brezveze komplicirat, ko bo z porodnico/novorojenčkom kaj narobe bojo že ugotovili in razrešili, včasih pa je res prepozno ali nepredvidljivo, žal.... to se dogaja ......
|
|
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 23.4.2008 19:23:22
|
|
|
|
anarabarbara
|
Nikoli ni slabo preveč vedeti. To, da punco zanima, kaj in kako se je nekaj zgodilo, je posledica dejstva, da je pač radovedno in pametno bitje
|
|
RE: Smrt porodnice v Avstriji 23.4.2008 19:30:47
|
|
|
|
CIPRESA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ancy Res je, lahko se naredi kjerkoli in kadarkoli......... Lahko je še tako čudovit porod, vsi presrečni, celo nosečnost je bila nosečnica zdrava in vse je bilo oh in sploh v redu pa pride do notranje krvavitve. V času nosečnosti/poroda je maternica prekrvavljena s 800ml/min, kar pomeni, da lahko ženska v parih minutah izkrvavi...... Večinoma do tega ne pride, ker se strogo nadzoruje krvavitve, lahko pa, lahko pride šele čez par dni od tega...... Lahko pa je še 1001 stvar na katero ne morete vplivati in katere same prav gotovo ne boste opazile... če se greste pa zdej to, da bote naštudirale vse te komplikacije in samo iskale simptome pri sebi je pa to nesmiselno. Zdravniki že vejo, ja je treba kdaj mal potežit, ampak razumte tud zdravnike in babice, ki verjetno od vsake porodnice 5-10x slišjo kaj takšnega: ''a je to normalno, a je to uredu, prej sm pa to vidla, prej me je pa tuki špiknl, a bo use uredu, kdaj bo konc....''........ in za eno žensko je nekaj normalno, za drugo ni zato je brezveze komplicirat, ko bo z porodnico/novorojenčkom kaj narobe bojo že ugotovili in razrešili, včasih pa je res prepozno ali nepredvidljivo, žal.... to se dogaja ...... Ful lepo napisano - mislite pozitivno
|
Kam odložite rabljena oblačila?klara1984Kam odlagate rabljena oblačila?kontejner za oblačila (
25%)
karitas (
5%)
rdeči križ (
5%)
dam med druge odpadke v kontejner (
9%)
podarim znancem,prijateljem (
41%)
porabim doma za krpe (
14%)
Število vseh glasov: 91Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!