Potovanje s tujimi agencijami (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Anonimnica -> Potovanje s tujimi agencijami (21.4.2008 16:47:50)

Evo, čez prvomajske praznike gremo prvič na počitnice z ETI turistično agencijo. Let imamo iz Dunaja.

Ker pa je za nas to prvo potovanje s tujo agencijo, imam kar malo treme. Ne vem točno, kako potekajo stvari. Ali mi lahko pomagate?

Danes smo prejeli napotnico. Zdaj pa me zanima:

1. Ko pridemo na letališče, ali bo tam predstavnik te agencije ali se moramo sami znajti, poiskati številko leta itd?

2. Glede parkiranja: ali ti da agencija kako potrdilo, da je parkiranje na letališču ceneje? Kje ga dobimo?

3. Ali nas bo na letališču v Sharmu pričakal predstavnik te agencije in nas pospremil do hotela?

4.Let nazaj imamo ob zelo čudni uri, in sicer ob pol petih zjutraj. Ali bomo lahko do odhoda na letališče v hotelu in ga zapustili sredi noči? Ali pa bomo morali že zunaj kje čakati?

5. Ali ti predstavniki nemški turističnih agencij govorijo angleško? Se da sporazumevati?

Imam že precejšen reisefiber in sem zaskrbljena. Upam, da bo kdo tako prijazen in mi odgovoril na kako vprašanje. Berem, da je nekaterim potovanje s tujimi agencijami že rutina. Res hvala za pomoč.

ledenka -> RE: Potovanje s tujimi agencijami (21.4.2008 16:53:31)

lani sem potovala z Guletom iz Salzburga.

voucherje sem bodila predhodno po posti. po prihodu na letalisce sem potrdila parkirnji listek na agenciji in dobila kartico za brezplacno parkiranje (to je bilo v ceni). predstavnika na letaliscu posebej ni bilo, so bili pa na okencu agencije prijazni in so usmerjali na pravi salter.

po prihodu na cilj je bil tam predstavnik, ki je sel z nami do hotela. isti dan popoldan je bil tudi v bliznjem hotelu na voljo za vsa vprasanja.

do odhoda letala si ponavadi kar v hotelu, ob dolocenem casu te pobere bus.

govorijo anglesko, ker se drugace v Egiptu tezje sporazumevas [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Muca83 -> RE: Potovanje s tujimi agencijami (21.4.2008 18:45:36)

Jaz sem šla iz Nemčije - Munchena na Malorko z neko njihovo agencijo in nisem videla predstavnika agencije dokler nisem pristala na otoku. Tam sva s prijateljico potem poiskale njihov "kiosk" na letališču in tam so nama povedali na kateri avtobus morava iti, da naju pelje v hotel. To je pa tudi vse, kar sem videla s tiste agencije. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Naju ni nič motilo, je bilo zelo fino doživetje, sploh ker sva šle obe prvič na letalo in sva se mogle vse same znjati, samo ni bilo komplikacij. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Pa še precej ceneje je prišlo, kot če bi šle iz SLO, kljub temu, da karta za vlak ni bila poceni.

ella2006 -> RE: Potovanje s tujimi agencijami (22.4.2008 7:56:41)

Na letališču boš našla okence oz. šalter z agencijo preko katere potuješ. Tam boš dobila avio karte in vse ostale potrebne informacije v zvezi z dopustom, na okncu tudi urediš kartico za cenejše parkiranje.
Na končni destinaciji na letališču te bodo pričakali predestavniki agencije in te napotili v avtobus ali kombi za transfer do hotela. Predstavniki agencije praviloma govorijo angleško in nemško.
V hotelu na recepciji se splača takoj ko prideš dati malo žepnine da dobiš boljšo sobo, no vsaj če potuješ v Egipt je tako (mi smo takoj na recepciji dali 20 EUR in smo imeli na izbiro 4 sobe).
Predstavnik agencije je vsaj 1x na teden prisoten v hotelu ob določeni uri in to je ponavadi nekje v bližini recepcije.
Na recepciji imajo tudi polico z brošurami agencij, kjer vsaka agencija ponuja raznorazne izlete in v tej brošuri vaše agencije je ponavadi 1-2 dni pred odhodom seznam gostov kateri odhajajo, ter kdaj pride pred hotel avtobus za transfer do latelišča.đ

Upam da sem ti kaj pomagala,

pa lep dopust

pocka -> RE: Potovanje s tujimi agencijami (23.4.2008 20:24:09)

midva sva šla iz Munchna na Sri Lanko z agencijo 5fur flug (preko odklopa). Glede parkiranja ne vem, ker sva šla gor kar z vlakom. Voucherje in letalske karte sva dobila že prej domov po pošti. Na letališču sva se morala sama znajti. Lahko pa poiščeš šalter od agencije, pa tam povprašaš kaj in kako. Prvi stik s predstavnikom sva imela šele na Sri Lanki, ko smo pristali, ampak to ni bil najin predstavnik (prav vodiča sva spoznala šele naslednje jutro). Po opravljenih formalnostih na letališču so nas zbrali skupaj po agencijah, nas pospremili do avtobusov in odpeljali po hotelih. Midva sva se v odičem srečala samo 2x, sva raje hodila na izlete z domačini, je bilo bolj pristno in zanimivo. V glavnem brez "panike", ni nič kaj takega, malo prej je dobro priti na letališče, da se ne zgubljaš zadnji trenutek naokoli, malo orientacije rabiš, ostalo pa gre kot po tekočem traku. Uživajte!

aja, še to:
- načeloma vsi nemški vodiči znajo tudi angleško, tako,da težav s sporazumevanjem naj ne bi bilo
- glede odhoda, midva sva imela let ob 12, sva pa morala iz hotela štartat že ob 2 zjutraj,ker sva imela 6 ur vožnje do letališča, sva šla zvečer normalno spat, na recepciji sva naročila bujenje, so nas zbudili, odnesli prtljago v kombi in odpeljali do letališča (predstavnik agencije je bil z nami)

Stran: [1]