|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Jedilniki alergikov
25.4.2008 14:04:01   
sonja_ez
Kako shuhaš amarat, da se ne napihne oz. meni so se spekli kot kokice?

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Jedilniki alergikov
26.4.2008 21:20:21   
janja
Kaj je to amarant? Naj mi ena razloži. Sem sicer že večkrat zasledila, pa ne vem kako to izgleda!

No, mi smo danes jedli tako - 6,5 m, sum na alergijo na KM, intolerance na laktozo, jajce

z: Lino riž koruza z riževim mlekom
m: sadna kašica (kuhano jabolko, melona, banana)
k: krompir + špinača
m: par žličk sojinega jogurta
v: Milupa ovseni kosmiči z mojim mlekom

Za pit je imel pa vodo oz. kompot v katerem se je kuhalo jabolko.

Nataša-6 si pa ful pridna. Saj kaj pa če človek, če tko pride. Meni je P tudi svetovala, da naj v primeru alergije ali pa tudi samo suma, čimveč stvari pripravljam sama. Vsekakor mi bodo tvoji recepti prišli zelo prav. Hvala.

< Sporočilo je popravil janja -- 26.4.2008 21:21:03 >


_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu sonja_ez)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Jedilniki alergikov
27.4.2008 14:42:17   
Natasa-6
Amarant naj bi bil sorodnik riža.
Jaz ga kuham v vodi, se lepo skuha, okoli 40 min. Ponavadi ga skuham nekoliko več, brez vsega in ga potem porabim za sladko ali slano.


(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Jedilniki alergikov
27.4.2008 15:27:14   
izabella1
Pa ta amarat naj bi bil nizko alergen? Kot se bere, je kar fino nadomestilo za oreške, da malo drugačen okus hrani.

Današnji jedilnik:

Z: Riževa kašica z riževim mlekom in suhimi marelicami (čeprav se mi zdi, da malenkost reagira nanje)
M: Banana in naribano jabolko
K: Pire krompir, cvetača in korenje ter kuhan zajček
M: Kompot iz suhih sliv in jabolk
V: Polenta s Pregominom

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Jedilniki alergikov
28.4.2008 22:12:08   
Alfabeta
Natasa-6, prosila bi te za nasvet okoli cmokov. Napisala si, da zavreš vodo, margarino in dodaš moko. Samo to? Nič drugega? Potem verjetno oblikuješ testo in nadevaš ter skuhaš v slanem kropu? Koliko časa pa? Recimo za cmoke, slivove.

Omenjala si še mesno štruco..A stoji masa skupaj brez jajc?

Pri pecivih, fino testo za potice, mi pa res ne gre v račun, da ostane skupaj. To moram obvezno preizkusiti. Moj sin namreč ne sme laktoze, jajc in soje in do sedaj sem za njega pekla mafine brez teh sestavim, potice in ostalega se pa nisem upala, ker sem do danes močno dvomila, da se da speči tako, da enostavno izpustiš jajca. Super, bom probala. Hvala!

Si pa res natrosila kup nasvetov in sem si jih že shranila. Hvala v mojem imenu.user posted image

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Jedilniki alergikov
28.4.2008 22:35:56   
Natasa-6
Izabella 1, kolikor sem jaz uspela ugotoviti, amarant naj ne bi bil alergen. Pri nas nimamo težav, na srečo. So mi pa sladice z amarantom še boljše naslednji dan.

Alfabeta, za cmoke dam kuhat vodo, vmešam Gea margarino, ko zavre, počasi dodajam moko, odstavim z ognja in ohladim. Z roko maso pregnetem in po potrebi dodam še malo vode ali moke. Cmoke kuham kakšnih 5 min, so hitro kuhani, če se predolgo kuhajo, se preveč razkuhajo.

Mesna štruca meni ne razpada, lahko pa dodaš prekuhano laneno seme ali ovsene kosmiče, nič ne spremenijo okusa, lahko tudi kuhano proseno kašo, nam je všeč.

Potica pa nikakor ne razpade, saj tudi kruh pečeš brez jajc. Naredim rahlo kvašeno testo, namesto mleka vzamem riževo ali pa kar vodo, segrejem, dodam margarino in sladkor, ko se raztopi, vmešam v moko.
Za nadev uporabim mak (zavrejem riževo mleko, vanj vkuham mak, laneno seme in sladkor, v ohlajeno primešam še vanili sladkor, rozine, (lahko še suhe slive, marelice, fige)  in drobno naribano jabolko), enako pripravim tudi rožičev in kokosov nadev ali pa naredim jabolčno potico (naribana jabolka, rozine, po želji sladkor in cimet - razvaljano testo premažem z marelično ali šipkovo marmelado, posujem z jabolki in zvijem), za prosen nadev zmešam razkuhano proseno kašo z drobno naribanim jabolkom, rozinami, sladkorjem, včasih dodam pehtran ali pa cimet, lahko vzameš tudi pol prosene kaše in pol amaranta.
Če nimate alergije na kakav, lahko pri kokosovi ali proseni potici del moke v testu nadomestiš  s kakavom v prahu.

Iz istega testa delamo tudi buhteljne in rogljičke.


(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 10:07:08   
rose
Natasa-6 hvala za tele nasvete. res super. user posted image

pa še naš jedilnik:
Z: kompot iz jabolk in suhih sliv + koruzni kosmiči
M: naribano jabolko + banana
K: polenta + špinača + rdeča pesa
M: banana ali jabolko
V: rižolino z alernovo

Kdaj ste pa svojim otročkom sprobale dajat hrano z glutenom, klede na to, da so alergiki? Meni je P svetovala, da naj počakam do 1 leta, samo moja bi pa tako že vse z nami jedla.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 11:08:03   
izabella1
Naš včerajšnji jedilnik:

Z: Pregomin
M: Puding(vanilija Rojal) na riževem mleku
K: Juhica z zajčkom, cvetačo, brokolijem, korenjem in začinjeno s soljo in majaronom
M: Kompot iz suhih sliv, rižev vafelj
V: Pregomin

Današnji:

Z: Riževa kašica (milupa) s Pregominom
M: Miks marelice in jabolka
K: Cvetačina kremna juha z zajčkom in raztopljenim brezglutenskih prepečencem
M: Puding (vanilija) na riževem mleku
V: Ajdova kaša z rozinami


(odgovor članu rose)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 11:26:23   
Natasa-6
V DM-u se dobijo tudi proseni kosmiči.

Če katera želi, bom potem posikala recept za breskve, raffaello in čajne ploščice, sem letos naredila za praznovanje rojstnega dne, je super ratalo, malo za pocrkljat otroke, pa še zmrzne se lahko in imaš tako na rezervi. 

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 13:23:45   
mentos
IZVIRNO SPOROČILO: Natasa-6


Če katera želi, bom potem posikala recept za breskve, raffaello in čajne ploščice, sem letos naredila za praznovanje rojstnega dne, je super ratalo, malo za pocrkljat otroke, pa še zmrzne se lahko in imaš tako na rezervi. 


pa ti si super, bi pa rada imela te recepte, da probam malo drugače, mogoče bo pa naša jedla, kajti je zelo zelo zbirčna.

Res hvala ti, pa vsaka nova ideja, recept je zelo dobrodošel.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 20:58:17   
Alfabeta
IZVIRNO SPOROČILO: Natasa-6

V DM-u se dobijo tudi proseni kosmiči.

Če katera želi, bom potem posikala recept za breskve, raffaello in čajne ploščice, sem letos naredila za praznovanje rojstnega dne, je super ratalo, malo za pocrkljat otroke, pa še zmrzne se lahko in imaš tako na rezervi. 


Res si prijazna! Jaz bi tudi prosila!

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 21:39:35   
Natasa-6
Evo, recepti.

BRESKVE
21 dag sladkorja + vanili sladkor
12 žlic olja
50 dag moke + 1/2 pecilnega praška
malo radenske
Zgneteš vse sestavine, masa naj bo tako trda, da se da lepo oblikovat kroglice. Pustiš 1 uro počivat, nato oblikuješ kroglice in jih pečeš 20 min pri 180*C.

Pečene pobereš s pekača, ohladiš in izdolbeš.
Izdolbene drobtine zmešaš z 2 žlicama marmelade (najboljša je marelična), 1,5 dcl malinovega soka za razredčit, 1 dcl vode in 2-3 žlice piškotnih drobtin, lahko tudi prepečenec. S to maso nato napolniš kroglice, po 2 stisneš skupaj, pomočiš v rdečo barvo (vzela sem barvo iz tube in zmešala z vodo), povaljaš v sladkorju in pustiš stati, najbolje čez noč, da se dobro napojijo.



RAFFAELLO

1 dcl vode
15 dag sladkorja
15 dag margarine
25 dag Pregomina
20 dag kokosa

Vodo in sladkor skuhaš, dodaš margarino, ohladiš, zmešaš z mlekom in kokosom, postaviš za 1/2 ure v hladilnik, nato oblikuješ kroglice, jih povaljaš v kokosu in hraniš v hladilniku.


ČAJNE PLOŠČICE

50 dag margarine
25 dag sladkorja
60 dag moke
kakav
Radenska

Iz vseh sestavin zgneteš rahlo testo (kot krhko), ga razdeliš na 3 dele, v 1 del dodaš kakav in spečeš 3 tanke plasti.
Prvo svetlo plast premažeš z marmelado (marelično ali šipkovo), prekriješ s kakavovo ploščo, znova premažeš z marmelado, prekriješ z drugim svetlim delom in preliješ s čokolado ali pa potreseš s sladkorjem v prahu.


BANANINI MUFFINI

1,5 skodelice moke
1/2 skodelica rjavega sladkorja
1/2skodelice rožičeve moke
1 žlička sode
1/2 žličke soli
malo pecilnega praška

Vse sestavine zmešaš, posebej zmešaš
2 - 3 banane
1/3 lončka olja
1/2 lončka riževega mleka ali vode (Radenske)

Bananino mešanico priliješ k suhi mešanici, na hitro zmešaš in pečeš 20 min pri 180*C.

Zelo dobro in hitro narejeno je tudi "PECIVO NA SUHO"

Zmešam 2 skodelici moke, 1/2 skodelice sladkorja in 1 pecilni prašek.
Po dnu pekača potresem drobtine, posujem s polovico te mase, prekrijem z naribanimi jabolki (ne predebelo!), potresem z rozinami, posujem z drugo polovico moke in prelijem z 1 l tekočine (1/2l Radenske in (1/2l riževega mleka). Pečem dobre 1/2 ure pri 180*C.
Za spremembo včasih potresem z makom ali rožičevo moko.


(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 21:50:21   
Natasa-6
Pa še tale biskvit, odlično za torte ali marmorni kolač ali pa kar tako:

400g moke
1 pecilni prašek
100 g kokosove moke
200 g sladkorja
vanili sladkor
1/2 litra Radenske

Vse skupaj zmešaš in spečeš.
Za marmorni kolač testo razdeliš in v eno polovico vmešaš kakav ali rožičevo moko in toliko tekočine, da sta obe masi enako gosti.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 21:52:58   
Alfabeta
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10096

Jaz po tem receptu delam mafine. Pravzaprav jih dela moj 4 letni sin. Jaz sem samo nadzorni organ! No, stehtam količine in naribam jabolka.

Je pa zelo dobro.

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 21:55:05   
Natasa-6
Tole pa je s Kulinarike:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=8250
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=9557
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10096
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6606
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=10287

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 22:14:33   
izabella1
O, super, jaz že dajem recepte na kupček za naslednje praznovanje user posted image

(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Jedilniki alergikov
29.4.2008 22:41:52   
izabella1
Je katera gledala recepte, ki so v bazi za alergične? http://www.ringaraja.net/receptiPodrobno.asp?katID=241

Jaz sem se lotila domače čokolade in je njamsi. Pride bolj mehka in primerna tudi za namaz, če pa jo daš v hladilnik se strdi. Jaz jo moji kar nastrgam v riževo kašico in ima stracciatello user posted image

Sem pa malo gledala ta rižev jogurt. Kako mislite bi bilo s to limono, ki je v receptu?


< Sporočilo je popravil izabella1 -- 29.4.2008 22:42:19 >

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Jedilniki alergikov
30.4.2008 8:51:06   
mala_pikica
Pozdravljene!

Moj 3 mesečni user posted image  ima tudi atopični dermatitis. Nismo še bili na testiranju, pa tudi na bioresonanco še čakam. Je polno dojen, jaz pa sem šla na strogo dieto brez jajc, KM in pšenice. Zdaj pa me zanima ali lahko jem jaz piro, ržene in podobne izdelke. Zdaj 2 tedna nisem jedla nobenega kruha, ampak zdaj ne vem, ali se moram izogobati preventivno vsem izdelkom, ki vsebujejo gluten ali ne smem jesti samo pšenice.
Pa zanima me tudi, kje se kupi riževa moka, saj je jaz nisem nikjer zasledila? Že v naprej hvala za odgovore. Lp

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Jedilniki alergikov
30.4.2008 10:04:17   
Natasa-6
Nam so piro odsvetovali, si pa sama pečem ržen kruh.
Riževo moko dobiš pri zdravi prehrani v vseh malo večjih trgovinah - Tuš, Mercator, Interspar.
Če je težava z glutenom, potem je to celiakija, pri alergiji na pšenico pa ni težava gluten, ampak sama pšenica.
Limone mi ne uporabljamo, je na seznamu prepovedanih kot potencialni alergen. Poskusi dodat kakšno marmelado, ali pa kakšno drugo dovoljeno sadje, suho sadje, kosmiče, mislim, da bo bolje.

Recepti, ki so primerni za alergike, so vredu, nekaj sem jih tudi jaz prispevala, so preizkušeni in pri nas se obnesejo.

(odgovor članu mala_pikica)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Jedilniki alergikov
1.5.2008 16:20:52   
izabella1
Današnji jedilnik:

Z: Ovseno mleko z rižolinom (milupa)
M: Kompot iz suhih sliv
K: Pire krompir z olivnim oljem in postrv (prvič!)
M: Čokoladni puding AlproSoya
V: (domače) riževo mleko z ovsenimi kosmiči in koščki banane

Riževo mleko sem že včeraj naredila in je ful dobro. Sem dala notri med kuhanjem riža še majhen košček vanilijevega stroka. mmmm


(odgovor članu Natasa-6)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Jedilniki alergikov
5.5.2008 9:24:09   
noe
Moj sin je tudi alergik. In sicer jajca, lešniki, pasja dlaka, pršica.
Zanima me pa naslednje, berem , da ponujate malčkom Rižolino in druge Linote. Kako , če pa vsebuje sojin lecitin, a se vam ga ni treba izogibat?
Ker midva se mu morava in je samo Milupin rižko, ki je brez sojinega lecitina. Sem pa do sedaj opazila samo te Milupine kašice da so brez lecitina.lp

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Jedilniki alergikov
5.5.2008 9:40:53   
izabella1
Hej noe, tudi jaz uporabljam izključno milupin rižek. Za različne okuse ji dodam suho sadje, sveže sadje, zelenjavo, domačo čokolado. Moram še sprobati amarat, ki ga hvali Natasa-6. Ostale kašice so itak izpeljanke, z dodanimi umetnimi okusi.
Glede na to, da berem da je tvoj malček že starejši... Imaš kakšen recept na zalogi, da bi nam ga razkrila? user posted image

Sicer pa ... naš včerajšnji jedilnik:

Z: Pregomin z rižkom milupa
M:Čokoladni puding alpro soya
K: Juhica z zajčkom, korenjem, cvetačo in domačo "začinko" (miks korenja, peteršilja in soli)
M: Kompot iz suhih sliv in jabolk
V: Kuhan riž z vanilijevo aromo in javorjevim sirupom.





< Sporočilo je popravil izabella1 -- 5.5.2008 10:06:33 >

(odgovor članu noe)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Jedilniki alergikov
5.5.2008 11:43:08   
izabella1
Dodajam še današnji jedilnik...

Z: Riževa kašica s koščki domače čokolade
M: Kompot iz suhih sliv in jabolk
K: Pire krompir in bučke (prepražene na olivnem olju)
M: Banana
V: Ovseni kosmiči s pregominom in suhimi marelicami.


Smo potem sklepčne, da se tukaj pišejo izključno jedilniki, razni recepti in nasveti pa v temi DIETA?


_____________________________

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Jedilniki alergikov
5.5.2008 14:57:12   
mamica 1
Jaz sem seveda za. Prilagam še današnji jedilnik
Z: dojenje+ malo domačega kruha zraven mamice
M: frutekova kašica marelica hruška
K: prosena kaša z cvetačo, korenjem in grahom
M: Alnaturina kašica iz riža narejena na jabolčnem kompotu (po parih žlicah v smeti in potem kokosovo mleko z banano)
V: zmiksano sadje (jabolka, sliva)

(odgovor članu izabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Jedilniki alergikov
5.5.2008 15:22:25   
rose
Noe, si me kar malo prestrašila. Pa sem šla takoj preverit. Nam se ni treba izogibat sojinega lecitina. Pa sem vseeno preverila. Lino, riž z jabolkom in banano ga nima.

Pa še današnji jedilnik:
Z: dojenje + malo jabolčnega kompota z koruznimi kosmiči (res malo)
M: 1/4 jabolka + dojenje
K: pire krompir + puran (če bo želela jest)
M: jabolko + dojenje
V: milupa zdrob + alernova

Za praznike je moja user posted image  ful zbolela, tako da se spet ful dojimo, ker nekako noče GH jest, se kar pači user posted image

(odgovor članu mamica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?