Pogostitev za rojstni dan! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Beti S -> Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:09:17)

V soboto ima naša mala pikica 1 leto. Za vsak rojstni dan sem ponavadi naredila 3 vrste peciva, torto ter pohano meso- dunajski, francosko solato, tunin namaz, narezek, včasih smo še na žaru kaj spekli.
Rada bi da bi bilo tokrat malo drugače, pa nevem kaj naj naredim. Nimam veliko časa tako da bi kaj na hitro. Imamo pa cca 30 ljudi

Hvala punce




honey -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:15:52)

Pizze? Al pa kar žar, se mi zdi, da je vedno aktualen, sploh v teh spomladanskih dneh. Torta pa obvezno [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mojsoncek -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:23:34)

Cili con carne + tortilije
pice
solate (testeninske, z rizem, s kus kusom)
hrenovke v testu
topli oblozeni kruhki





Anonimen -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:24:52)

IZVIRNO SPOROČILO: mojsoncek

Cili con carne + tortilije


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Pa lahko še kkšne druge nadeve. Recimo nepikantne za otroke.

Pa kkšne mini pice, bagetke.....




Beti S -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:26:05)

Kaj delate majhne pice ali kar velike v pekaču in jih pol zrežete.




Beti S -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:28:30)

Včasih se mi zdi da preveč kompliciram. Pol sem pa cel petek in soboto v pripravljanju hrane.

Kaj se vam zdi da je to premalo:
- francoska solata
- žar
- narezek
- pice




Anonimen -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:34:01)

Za otroke definitivno palijo sadna nabodala.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]




petra a -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:49:35)

pozdravljena majčica Beti-mam enake probleme,sem bila že 100 posto,da bomo šli ven na kosilo,pa me je moj prepričal da bomo doma (mi ni nič prav),verjetno bomo pekli v pečici polnjenega piščanca,mesno štruco iz sekljanega mesa in krompir,mogoče bom zraven nardila še široke rezance,pa obvezno veliko zelenjave in solata,kakšen biskvit in torta (to bom pa sigurno naročila)...ne vem,se mi zdi tako vsakdanje,upam da bom tudi sama dobila na tej temi kakšno dobro idejo




blak -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:58:23)

Ko je naš praznoval eno leto, sem kupila njoke in naredila dve omaki: divjačinsko za velike, ragu za male. Za predjed sem filala francosko štruco. Poleg pa itak ene tri vrste solate. Torta narejena doma in kake tri vrste drobnega peciva.




pikecpokec -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 14:59:03)

A ve mal pretiravate mogoče? Ne vem, no, ampak smisel praznovanja pa menda ja ni samo hrana, hrana, hrana [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Bogpomagi, no! Dejte se malo sprostit pa uživat v prvem rojstnem dnevu vaših malčkov




petra a -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 15:10:25)

jst mam namen uživat,zato bom vse skup lepo vrgla v pečico,ker mam s tem najmanj dela[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




malika -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 16:13:36)

Pikecpokec zakaj bi kdor koli pretiraval? Povabiš goste in jim menda ja moraš dat nekaj na mizo. Al pa jih povabiš in jim rečeš naj se sprostijo in uživajo na prvem rojstnem dnevu ob prazmi mizi?

Dobro, vem, da nisi mislila tako kot sem napisala, ampak vseeno!

Jaz sem naredila takitose( z bućkami in puranom)  in pa kup perutničk. Za odrasle posute s čilijem za mičkene pa navadne , zraven sem kupila omakce (mehiške) , pa je bilo ful dobro, malo dela, vsi zadovoljni!




pikecpokec -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 17:58:02)

malika, nisem mislila tako. Ampak francoska solata, žar, narezek in pice se mi zdi pa ful veliko. No, to je pač moje mnenje, ker se mi zdi da je s tem fuuul dela in da si potem še predno se začne praznovanje čisto crknjen in naveličan vsega.

Tvoja ideja s takitosi in perutničkami se mi zdi pa ful dobra. A perutničke si kar v pečici spekla?




malika -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 18:18:36)

vem, da nisi tako mislila (sem že zgoraj napisala). [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Perutničke sem pa cvrla, nekega dela s tem ni, ker ne rabiš skoz zraven stat in obračat (na 5 min prideš pogledat, če še niso črne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ), pa še res so čisto vsem všeč, tako da dostikrat dobim naročilo že v naprej,...češ ne komliciraj, naredi perutničke in takitose [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Sibil_ -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 20:03:43)

Kaj je to TAkitos-lahko prosim kdo razloži?Pa tudi chili con carne in tortilje-kako TOČNO to naredite?Sem že stokrat gledala une tortilje pa ne upam vzet...prosim za recepte.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LP,
Sibil RR




pikecpokec -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 21:52:08)

Sibil, to je vse simpl ko pasulj za nardit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Najprej chilli con carne (iz teh sestavin pride kar velik pisker, ampak ga lahko pogrevaš še naslednji dan, pa še zamrznit ga lahko daš). Torej:

- 0.5 kg mlete govedine (od plečeta)
- 2 čebuli
- 2 stroka česna
- žlička mletega čilija + 1 cel čili
- žlička mlete kumine
- cimetova palčka
- 3 piksne pelatov (od tega eno spasiraj oz. zmiksaj s paličnim)
- 2 piksni rdečega fižola
- 1 piksna rjavega fižola - spasiraj
- sol, poper

Prepraži čebulo in česen, potresi s čilijem in kumino, dodaj cel posušen (ali svež) čili, dodaj meso in praži... potem pa zmeči noter vsebino konzerv (in tudi vse tisto kar si že prej spasirala), posoli, popraj, zalij z vodo (po občutku-odvisno kako gosto želiš), pokrij, pusti kuhati 1.5 ure. Postrezi z žlico kisle smetane in tistim finim puhastim kruhom (takim kot ga kupiš na morju [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]). To je vse!

Tortilje:
Tukaj se lahko poljubno igraš in daš noter v bistvu karkoli. Npr. popražiš na male koščke narezano meso, dodaš zelenjavo (res karkoli: korenje, bučke, papriko, fižol, koruzo, paradižnik, čebulo, ....), malo podušiš (fajn je če ostane čvrsto). Potem pa tiste tortilje iz vrečke malo pogreješ (v ponvi ali v mikrovalovki), da jih je lažje zviti. Vsako nadevaš s pripravljenim nadevom, daš gor žlico kisle smetane, prepogneš ali zviješ, naložiš v pekač, potreseš s sirom (in čilijem - po želji) in jih v pečici še malo popečeš - ni treba dolgo, toliko da se sir stopi.

To je to! Enostavno, tko da se nimaš česa bat! Gud lak!




pikecpokec -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 21:53:16)

Aja, za takitose pa tudi jaz ne vem, tko da, malika, prosim za recept




kjava -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (21.4.2008 22:47:33)


IZVIRNO SPOROČILO: Beti S

Kaj delate majhne pice ali kar velike v pekaču in jih pol zrežete.


Ta velike zrežem.

Mi mamo ponavad kar žar, sej tam se da čuda različnega mesa in zelenjave pečt (pa še moža mal zaposlim, da ni vse na meni [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image])pa ene tri sorte solat in pecivo. Mamo vsi v toplih mesecih RD.




honey -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (22.4.2008 8:55:58)

Meni se zdi tudi preveč - žar in pizze skupaj. Ali eno ali drugo. Pa obvezno bom naslednjič pizze naročila, ker sem jih samo 1x pekla in sem bila cel dan v kuhinji. Jaz sem še vedno pristaš žara - speče se lahko vse: meso, ribe, zelenjava, sir... in to vse na enem mestu in naenkrat - najmanj dela in gosti so tudi najbolj zadovoljni - vsaj moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (22.4.2008 9:43:05)

Kaj,ko bi enkrat za spremembo kaj morskega na bazi rib?

Za predjed:









Hobotnica v solati

[image]http://www.umetnostna-obrt.com/images/pixel_trans.gif[/image]



Recept je preračunan za 2 osebi:

Potrebujemo:

Oljčno olje
jabolčni ali vinski kis, lahko tudi sok limone
˝ kg očiđčene hobotnice
Začimbe:  Česen, peterđilj, sol, poper

Trajanje:

Priprava:          30 minut, če kupimo sveţe neočiđčene hobotnice
Kuhanje:           30 minut
Mariniraje:        15 minut

Postopek:

Hobotnico dobro operemo in očistimo, če smo kupili sveţe mehkuţce. Pazimo, da odstranimo tintno vrečko (vrečko s črnilom), kljun in oči. V kolikor smo kupili zmrznjeno hobotnico, potem ta procedura odpade. Hobotnico damo v hladno, nesoljeno vodo in jo zavremo. Pustimo da vre na zmernem ognju cca 30 minut.

Hobotnica zakrkne, če jo kuhamo v slani vodi in ostane trda, oziroma se ne zmehča. Vsak dober dalmatinski »ribar« bo rekel, da je treba hobotnico po tistem, ko jo ujameđ ali kupiđ, tolči eno uro s kamnom, da se zmehča. To fazo priporočam, da preskočite, če to izvajate doma. Pa tudi na morju, če niste navduđeni za tako obliko rekreacije. Preverjeno deluje tudi neslana voda.

Po 30 minutah poskusimo zapičiti vilico v hobotnice in s tem ugotavljamo ali je potrebno nadaljnje kuhanje. V kolikor imate samo en velik kos hobotnice, jo bo verjetno treba kuhati dlje, če je več manjđih, bodo hitreje kuhane.

Hobotnico napičimo na vilico in jo prenesemo na leseno desko. Na deski hobotnico nareţemo na majhne kođčke. Kođčke stresemo v keramično posodo in dodamo sol, poper po okusu, česen in sveţ peterđilj ter najprej vinski ali jabolčni kis ter oljčno olje. Vse sestavine dobro premeđamo in počakamo 10-15 minut, da se okusi prepojijo, potem serviramo.

Hobotnica v solati je primerna kot hladna predjed. Zraven lahko postreţemo polnozrnat kruh v leseni skledi, pregrnjeni z lanenim prtičkom, klekljano čipko ali navadnim karirastim prtičkom. V skrajni sili lahko uporabite papirnate prtičke, čeprav je potem morda sama gola skleda boljđa izbira. Kruh je najboljđi, ker lahko z njim popivnamo vse sokove solate, ki so izvrstni. V kolikor bi ţeleli bolj nasiten obrok, se poda zraven bodisi na vodi kuhan riţ, blitva s krompirjem ali krompirjeva solata oziroma oljnat krompir. Jed je dobrodođla predvsem poleti, ko nam bolj teknejo hladne jedi.


Nato za glavno:


Naprimer-Morska bomba

http://kulinarika.net/recept.asp?ID=11349


In lahko tudi:









Ocvrte sardele

[image]http://www.umetnostna-obrt.com/images/pixel_trans.gif[/image]



Sestavine:
60 dag sardel
sol
moka
olje za cvrenje
Priprava:
Sardelam ostrgamo luske, nato jim odstranimo glavo in drob. To lahko naredimo tako, da primemo glavo in z njo vred potegnemo drobovino.
Ribe operemo, osuđimo in osolimo. Povaljamo jih v moki in v vročem olju rumeno ocvremo.

Cvremo jih na vsaki strani okoli 5 minut.Dober tek!


Ali pa:Pečeni ribji kotleti.









Pečeni ribji kotleti

[image]http://www.umetnostna-obrt.com/images/pixel_trans.gif[/image]



Sestavine:
kotleti večjih rib: losos, tuna, mečarica, večje sladkovodne ribe
sol
limonin sok
moka
olje za pečenje
Priprava:
Kotlete na hitro oplaknemo, osolimo, pokapljamo z limono in povaljamo v moki.
Poloţimo jih na segreto olje in počasi pečemo. Ko so pečeni na eni strani, jih previdno obrnemo in popečemo đe na drugi strani.
Zraven postreţemo krompir, pire iz leče, rezance, kuhan in z oljem pokapljan brokoli ali z maslom zabeljene beluđe.

Za konec pa:

http://kulinarika.net/recept.asp?ID=11359




snake -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (22.4.2008 11:18:01)

IZVIRNO SPOROČILO: Beti S

Včasih se mi zdi da preveč kompliciram. Pol sem pa cel petek in soboto v pripravljanju hrane.

Kaj se vam zdi da je to premalo:
- francoska solata
- žar
- narezek
- pice


meni se zdi preveč kaj si ti normalna, žar, narezek in še pice[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] o bože pa kaj vas bo 100, ne vem no če je meso naj bo meso, rajši dodaj ful različnih solat.......




snake -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (22.4.2008 11:19:06)

to "kaj si ti normalna" sem res grdo napisala, oprosti, sem prebrala in takoj napisala brez razmišljat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




jakaracman -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (22.4.2008 11:50:58)

Men je tudi to preveč žrtja, sorry.Vendar vsak po svoje.




Hope2 -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (22.4.2008 12:39:16)

Jaz bi samo dodala, odvisno kje boste praznovali (zunaj, notri) in koliko časa (kaka urca, celo popoldne). Če je zunaj se mi zdi, da je najbolj primeren žar. Po dolgem zimskem času, vsem zapaše žar in ne zimski čili con carne in ne vem kake pikantne vroče župe. Če bo praznovanje  notri, je druga pesem. Če boste imeli v času kosila, moraš naredit malo več hrane, saj ljudje ne bodo jedli doma, če bo po kosilu, je čili in druge težke jedi preveč in bolj paše fingerfood, zelenjava, sadje..... Pravtako če se bo praznovanje zavleklo, je fajn imet še kak fingerfood in obvezno kavo za na koncu, da preženete goste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




malika -> RE: Pogostitev za rojstni dan! (23.4.2008 9:01:31)

za takitose rabi vleeno testo, puranje zrezke narezane na trakove in /ali buke narezane na trakove. Buke in zrezke zainim z vegeto, vleeno testo nareem na kocke pb. 5x5 in meso oz. buke zavijam v testo. Vse skupaj uvrstim z zobotrebcem in ocvrem v olju. Priporoam, malo ve olja, ker so tako prej peeni in ne pijejo maobe!

Obvezno zraven ponudi mehike omakce (nacho, guacamole, spicy,...)

dober tek!




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>