Polovični čas v vrtcu (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

Piruri -> Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 13:46:39)

Pozdravljeni,

imam problem, oz. nekomu moram posredovati svojo stisko, ker tako ne gre več naprej in ne vem na koga bi se lahko obrnila jaz in mogoče še kdo, ki se je znašel v podobni situaciji.Torej, našo punco smo vpisali v vrtec pri 16 mesecih...kmalu bo imela 3 leta...v tem času je zaradi bolezni veliko manjkala (to je vsaj 14 dni na mesec-minimalno)...naš vrtec (kot večina po Sloveniji) obračunava izostanek otroka šele po 21. delavnih dneh, ki ga odštejejo naslednji mesec...če pa otrok manjka le 10 delavnih dni, odštejejo le prehrano...ok...tako se krijejo glede stroškov-razumem...po novem letu sem ostala brez službe in smo se odločili, da bomo punco vpisali za polovični čas v vrtec, ker rada hodi tam in ker popoldan ne spi več...problem pa je nastal, ko sem jo en dan pripeljala ob 7.30 in prišla iskat ob 12.03...vzgojiteljica mi je rekla:

"Gospa, mogoče se zjutraj nisva razumeli, ampak, če je otrok vpisan v polovični čas, ga morate hodit iskat točno ob času...če je to pet ali deset minut več, ni hudo, vendar več kot to, vam bomo šteli kot celo uro več, kar bo za vas dražje...to je enako kot tisti, ki imajo otroke več kot devet ur v vrtcu....."

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..........ma daj...zakaj potem plačujemo več kot polovično ceno, če imamo polovični čas? Kaj bi si človek mislil????!!!!...in vse dni, ko otrok manjka in mi plačujemo vseeno varstvo, ki ga nimamo?! Ali pa starši, ki do službe potrebujejo do pol ure in imajo polovični delavni čas?...se oni teletransportirajo v takih primerih?
Meni ni problem je hodit iskat v 4-ih urah, kaj pa drugi? In če se enx na mesec zgodi, da zamudim za dvajset ali trideset minut...ali naj tudi jaz njim očitam, ker mi zaračunavajo varstvo, ko je moj otrok bolan ali naj jim rečem, da ga pridejo domov varovat takrat?Ali naj kar vozim bolnega otroka (kot nekateri) v vrtec?
Na koga se lahko obrnem, če se mi to ne zdi pravično?Zakaj si oni prisvajajo toliko pravic, mi pa ne smemo niti pisknit?Saj od občine dobijo ostanek od 100% cene...kaj bi še radi? Se opravičujem, če izgleda vse skupaj kot obtožba, vendar mislim, da nisem edina v taki situaciji in bi bil čas, da se tudi na podlagi vseh različnih pripetljajev kaj ukrene v prid nas... LP 

sazi -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 13:55:37)

Razumem, da si jezna, ampak če imajo taka pravila, ni vzgojiteljica kriva, če se jih drži - OK, lahko se jih drži malo bolj na "izi" in ne teži mamam kar tako, ampak pravila so pravila.

Če otroka ni v vrtcu, je tam vseeno vzgojiteljica in še cel delujoč aparat, ki ga je treba plačat v vsakem primeru, če otroci so, ali pa ni nobenega - vzgojiteljica dobi plačo in konec.

Jaz tudi varuški plačam za čas, ko otrok ni pri njej, saj ona živi od tega denarja.

V vsakem primeru sem za to, da se obvešča o neprevilanostih, npr. če je v določenem času dneva neprimerno ali premalo poskrbljeno za otroke (npr. popoldne samo 1 vzgojiteljica za preveč otrok in podobno), ampak plačevanje vrtca, če otrok ni tam, ima pa žal podlago in dejansko se skrije samo stršek s prehrano - vsi ostali stroški povezani z mestom otroka v vrtcu pa žal ostanejo.

Piruri -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:00:30)

Sej to tudi jaz razumem...ker smo jo imeli leto in pol za celotni čas v vrtcu in smo redno plačevali...ne razumem pa zakaj, če je kdaj ne utegnem pridet iskat točno po štirih urah, da mi potem težijo...ko je bila za cel čas tam, se nihče ni pritožil, če sem jo prišla iskat po 8 urah in pol ali devetih...to mi ni prav, ker vseeno polovični čas ne plačujemo polovične cene ampak še par % več...jaz podpiram delo vzgojiteljic in jih spoštujem, samo določene stvari se mi ne zdijo fer...

sazi -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:08:07)

se mi ne zdijo fer

čisto razumem - vsi gledajo na to, da dobijo čiumveč denarja in na žalost jih veliko gleda tudi na to, kako kje koga dobro zafrkavati.

če razumem, je problem v tem, da npr. imaš vpisanega za cel dan, pa ga vedno hodiš iskat po 7ih urah - tu ti nihče nič ne "povrne" za tisti 2 uri, ko bi še lahko bil tam, potem pa imaš vpisanega za polovični čas, zamudiš 10 minut in težijo - JA RES JE NEFER, ampak po mojem se nimaš kam pritožit, ker se oni še vedno držijo pravil.

frutka_ -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:08:51)

Rečeš hvala, da ste me opozorili in greš. Kaj pa bi še naredila? Saj pa ti je lepo povedala. Enako je kot če bi mala ostala v vrtcu po peti uri, vrtec pa je odprt do petih. Plačaš penale.
Zaradi take pripombe se ne splača sekirati. Njeno delo je da te opozori in to je tudi storila. Ne splača se sekirat.

blak -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:19:30)

A ni polovični čas od 4 do 6ur. V našem vrtcu je tako.

Piruri -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:26:11)

Pri nas je samo 4 ure... s kosilom ali brez...sej, me je malo zmotilo to, ker sem zjutraj sama rekla, da smo zgodnji, ker ponavadi jo pripeljem ob 8.10...zato mi je tudi to omenila, ker drugače sploh nebi opazila...

marty5 -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:33:14)

Tudi mi smo se odločali za polovični program in v vseh vrtcih, kjer sem se pozanimala, je polovični program 4-6 ur......celodnevni pa do 9 ur. Mislim, da bi to moralo biti skupno vsem vrtcem. Jaz bi se še enkrat pozanimala na tvojem mestu....

lex -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 14:53:48)

Poglej vsaka vzgojiteljica razume, da imaš mogoče kdaj kaj, da rabiš malo več časa. Tako bi ji pa še omenila, da prideš malo bolj pozno in ne bi bilo nobenega problema.

Potem vam pa sploh ne odračunajo kaj, ker mesec ima ponavadi 21 delovnih dni, tako šele 11 dan začne tečti polovica, prej se odračuna samo hrana. In velikokrat se nam zdi, da so otroci skoz doma, potem pa računaš po koledarju, pa vidiš, da je bil ejansko doma 9 dni (se je tudi že eni zgodilo in si sedaj za svojo evidenco beležim kdaj je doma)

Piruri -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 15:06:12)

To se bom pa res pozanimala, ker res ne vem, kako uspe staršem v štirih urah oddelat in v štirih urah pridet iskat otroka...
Lex, sej, če vem, da bom zamudila povem...problem ni v tem, da sem zamudila, ampak, da sem jo prezgodaj pripeljala...(ob 7.30)...sej bi jo  šla iskat ob 11.30 (po 4. urah), ampak takrat imajo kosilo...Vem, da je moje sporočilo izpadlo, kot da sem jezna na ves svet...vendar ne razumem, če se enx zgodi, da je malo dlje (pol ure), da me opominjajo...in bi razumela, če bi bil moj otrok eden največjih razgrajačev...in nisem napisala tega zaradi sebe, ampak predvsem za tiste, ki so v službi in ne vem, kako shajajo s tem...

Mi ponavadi manjkamo po 10 dni (delavnih)...pol je en teden v vrtcu....in pol spet tri tedne doma...torej bi bilo to 10 + 15 dni = 25....ampak, ker je vmes bila en teden v vrtcu, to ne velja...torej nam skozi odbijajo samo hrano in za tisti teden v mesecu plačamo celo ceno..., kar je bilo včasih kar precej (5. razred)...

Rubin. -> RE: Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 21:11:07)

Pri nas je poldnevni program od 4 do 6 ur, vendar s pripisom da se poldnevni program izvaja v kolikor je v enoti organizirana skupina otrok.

Ti predlagam, da se pri vodji enote oz. ravnateljici pozanimaš kako je sploh pri vas.

Upam pa da si javila spremembo, da si sedaj brezposelna, ker ti tudi na tej podlagi zniža plačilo vrtca.

Kaj pa je fer, kaj ni pa v bistvu ni pomembno, mogoče samo toliko, da se lahko malce izpoveš. Vzgojiteljica se drži predpisov, prav tako kot se jih ti. Verjetno tudi ne bi tolerirala, če bi ti sedaj ko je samo 4 ure v vrtcu poslali položnico, kot da je v vrtcu 9 ur, a ne?

Neki red pa mora biti, že zaradi tega, ker če ga ne bi bilo, bi nekateri starši to prav fino izkoriščali.

Vseeno pa mislim, da če bi vzgojiteljici zjutraj omenila, da bo danes pa izjema in bo v vrtcu 4,5 ure, tudi ne bi bilo verjetno nič narobe.

Stran: [1]