Piruri -> Polovični čas v vrtcu (21.4.2008 13:46:39)
|
Pozdravljeni, imam problem, oz. nekomu moram posredovati svojo stisko, ker tako ne gre več naprej in ne vem na koga bi se lahko obrnila jaz in mogoče še kdo, ki se je znašel v podobni situaciji.Torej, našo punco smo vpisali v vrtec pri 16 mesecih...kmalu bo imela 3 leta...v tem času je zaradi bolezni veliko manjkala (to je vsaj 14 dni na mesec-minimalno)...naš vrtec (kot večina po Sloveniji) obračunava izostanek otroka šele po 21. delavnih dneh, ki ga odštejejo naslednji mesec...če pa otrok manjka le 10 delavnih dni, odštejejo le prehrano...ok...tako se krijejo glede stroškov-razumem...po novem letu sem ostala brez službe in smo se odločili, da bomo punco vpisali za polovični čas v vrtec, ker rada hodi tam in ker popoldan ne spi več...problem pa je nastal, ko sem jo en dan pripeljala ob 7.30 in prišla iskat ob 12.03...vzgojiteljica mi je rekla: "Gospa, mogoče se zjutraj nisva razumeli, ampak, če je otrok vpisan v polovični čas, ga morate hodit iskat točno ob času...če je to pet ali deset minut več, ni hudo, vendar več kot to, vam bomo šteli kot celo uro več, kar bo za vas dražje...to je enako kot tisti, ki imajo otroke več kot devet ur v vrtcu....." [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]..........ma daj...zakaj potem plačujemo več kot polovično ceno, če imamo polovični čas? Kaj bi si človek mislil????!!!!...in vse dni, ko otrok manjka in mi plačujemo vseeno varstvo, ki ga nimamo?! Ali pa starši, ki do službe potrebujejo do pol ure in imajo polovični delavni čas?...se oni teletransportirajo v takih primerih? Meni ni problem je hodit iskat v 4-ih urah, kaj pa drugi? In če se enx na mesec zgodi, da zamudim za dvajset ali trideset minut...ali naj tudi jaz njim očitam, ker mi zaračunavajo varstvo, ko je moj otrok bolan ali naj jim rečem, da ga pridejo domov varovat takrat?Ali naj kar vozim bolnega otroka (kot nekateri) v vrtec? Na koga se lahko obrnem, če se mi to ne zdi pravično?Zakaj si oni prisvajajo toliko pravic, mi pa ne smemo niti pisknit?Saj od občine dobijo ostanek od 100% cene...kaj bi še radi? Se opravičujem, če izgleda vse skupaj kot obtožba, vendar mislim, da nisem edina v taki situaciji in bi bil čas, da se tudi na podlagi vseh različnih pripetljajev kaj ukrene v prid nas... LP
|
|
|
|