madež - vodenke (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

sazi -> madež - vodenke (21.4.2008 12:46:55)

Kako odstranite madeže od vodenk iz otroških oblačil?
Sem dala na madež Vanish in oprala na 60 stopinj, pa je madež tak kot prej - no, verejtno je slabše, ker je zdaj še zapran zraven.
Kako se jih lotite? Če sem zdaj že mogoče uničila zadevo, ker sem jo tako oprala, bom pa vsaj vedela za drugič?

hvala

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.4.2008 13:07:35)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

N _ B -> RE: madež - vodenke (21.4.2008 13:13:19)

To tudi mene zanima. Imam enake težave.

V vrtcu se popaca in ko pride domov je vse zasušeno. Sperem z vodo in čez noč namočim. Sem preizkusila že kar nekaj čistil za madeže, vendar brez uspeha.

Na splošno se mi zdi, da so vse cunje od otrok vse zaflekane in zaprane. Očitno bo treba zamenjat še pralni prašek, čeprav je bil v zadnjih cca 4-ih letih super.

Spark -> RE: madež - vodenke (21.4.2008 13:34:27)

Do sedaj nisem imela s tem problemov. Je pa prejšnji teden prišla tamala iz vrtca čisto umazana po majici. Majica je take svetle barve, ni bela pa ni siva nekaj vmes. In po sprednji strani je bila vsa zamazana s temnimi barvami, in seveda čisto zasušeno. Jaz ko sem zvečer dala prati cote pa čisto pozabila na to majico in jo dala prati na 40. Seveda se ni opral madež. No potem pa sem še dvakrat prala perilo ampak na 80, in preden sem dala prati sem dala ogromno vanisha na majico, pa je šlo malo dol, ampak se še vedno zamazana. Ta majica bo samo še za v vrtec dobra, potem pa naj rišejo. 

Stran: [1]