Priprava na operacijo (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Tina26 -> Priprava na operacijo (20.4.2008 21:17:09)

Malo sem že iskala z iskalnikom, pa ne najdem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Zanima me kako ste pripravili svoje otroke na operacijo - oziroma na to da otroci  ostanejo v bolnici nekaj dni.
Naša 3 letnica bo v juliju (takrat bo stara 3,5let) operirana na mandeljčkih. Vemo da ni nič hudega, ampak če pa njej kdo omeni operacijo in to da bo v bolnici ostala kakšen dan, pa odgovori da jo je strah iti v bolnico in da noče.
Zdaj me pa zanima kako ste jim dopovedale da ne bo tam nič hudega,...

L.P. Tina

mamči -> RE: Priprava na operacijo (20.4.2008 21:21:37)

Jaz sem jima vedno kolikor se pač da povedala, kaj ju čaka. Nista pa bila nikoli sama v bolnišnici, sem bila jaz 24 ur zraven in je šlo gladko. A ti nimaš možnosti, da bi bila zraven ? Je neprimerljivo manj stresno in otročki tud hitreje okrevajo.

Mišni -> RE: Priprava na operacijo (21.4.2008 9:24:43)

Jaz si ne predstavljam, da bi bil moj otrok sam v bolnišnici, po moje se mu nikoli ne bi nič zacelilo od samega dretja. Tako da zraven bi jaz vsekakor morala bit.

Pa tudi sama priprava na operacijo je po moje od otroka do otroka čisto različna. Ko sem jaz pred kratkih mojega 6-letnika pripravljala na to, da ga bodo na sistematske cepili, sem naredila napako, da sem mu sploh kaj povedala. Moj je tak, da bolj mu govoriš, da pač malo zapeče, pa je hitro konec, bolj vase leze in se boji ter komplicira.

Tako da pri mojem bi bilo v primeru bolnišnice po moje bolje sploh čimmanj o tem govorit. Kakšnemu drugemu otroku se pa mogoče v zvezi s tem da kaj dopovedat.

Po moje, če je tvoja taka, da ste že poskušali ji razložit, pa ne razume oziroma se še bolj boji, da je mogoče bolje, da se kar čimmanj o tem pogovarjate. Samo moraš pa res iti z njo tja, če se le da.

tatam -> RE: Priprava na operacijo (21.4.2008 13:51:07)

Tega ji niti ne moreš rečt,ker ni res.Zanjo bo vsekakor huda že operacija,pa potem bolečine...Bo pa vsekakor lažje,če bo zraven mamica,ki zna včasih čudežno kaj pozdravit!
Tak da ti priporočam,da si raje uredi,da boš z njo,pa bo potem ostalo tudi steklo!
Moj fant je bil pri treh letih operiran na žrelnici in niti pomislila nisem,da bi ga samega pustila[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mišni -> RE: Priprava na operacijo (22.4.2008 9:37:56)

IZVIRNO SPOROČILO: tatam

Tega ji niti ne moreš rečt,ker ni res.Zanjo bo vsekakor huda že operacija,pa potem bolečine...

Ja, se strinjam. NIKOLi ne takih stvari govoriti otroku, ker ti ne bo več zaupal in se ne bo počutil varnega. Jaz na to vedno pazim. Ker vem, koliko je vredno, da se človek lahko na besede nekoga zanese, da veš, če nekdo nekaj reče, potem to tako je. In sploh če mamica tako reče otroku.

Piruri -> RE: Priprava na operacijo (22.4.2008 10:37:07)

Mi smo pred kratkim tudi dali operacijo mandeljev in žrelnice čez...mislim, da je važno predvsem to, da otroka ne obremenjuješ s tem, da bo mogla na operacijo, je prav da ve, vendar ne dajaj temu velikega pomena, ker otroci, kljub temu, da so razumna bitja, ne razumejo še vsega tako kot mi...
Nam so trikrat prestavili datum operacije, ker je "čudežno" zbolela glih tisti vikend pred operacijo...potem sem ugotovila, da preveč (v njeni prisotnosti) razlagam o temu...zato v četrto sploh nismo razglabljali in omenjali operacije...in nam je uspelo...ko smo bili pa enkrat v bolnici, kjer imajo igralnice in so še ostali otroci, sploh ni registrirala kaj se dogaja...po operaciji pa so popoldan že vsi silil v igralnico in na hodnik...
Seveda sem bila z njo, ker si res ne predstavljam, kakšno travmo bi doživela, če me nebi bilo...je pa bil en otrok, star štiri leta, ki ga je mama pustila notri in ga prišla iskat šele na dan odpusta (brez obiskov)...in verjami nič ni bolj žalostnega kot to, da takemu otroku ne moreš razložiti zakaj....

Tina26 -> RE: Priprava na operacijo (22.4.2008 11:32:16)

Oh seveda bom z njo tam in to cel čas - pa naj stane kolikor hoče...
Je pa tako da ima ona zelo rada zdravnike in gre kamorkoli brez problema...
Je pa prejšnji teden nekje pobrala to da jo je strah bolnice in da noče na operacijo...
Prej pa je skoz govorila da bo šla ona sama tja ker je tam zabavno in fino (je bila v bolnici na obisku pri mlajši sestrici)
Tako da zdaj pa ne vem kako naj jo spravim nazaj v stanje kot je bila prej - da se bolnice veseli...

Piruri -> RE: Priprava na operacijo (23.4.2008 8:58:00)

Mi smo nasi kupili komplet za zdravnika, ze prej, ko smo bili ze dvax v bolnici...enx je celo zamerila zdravniku, ker ji ni poslusal srka in je cez cel hodnik tekla za njim in tulila...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Mislim, da je najbolje, da en cas sploh ne omenjate te zadeve, bo ze pozabila strah...sicer imate se veliko casa do takrat in marsikaj se lahko spremeni...

Stran: [1]