retafer (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> retafer (20.4.2008 9:52:06)

Ojla punce!Zdravnica mi je dala tablete retafer ker sem imela zeleza samo 100 in zdej ugotavljam da mi je po njih zelo slabo.Zdele sem že dva dni zapored bruhala jemljem jih pa se skor 14 dni pa se zjutri jih moram vzet preden jem.Najraj bi jih kar nehala jest kaksne mate ve izkušnje z njimi.

Hvala pa lep dan

tonks -> RE: retafer (20.4.2008 10:39:03)

Jaz imam tudi slabe izkušnje z Retaferom. Sem se ene pol življenja (okrog 20 let) matrala s slabimi tabletami (ne sam z Retaferom, tudi s kakšnimi drugimi). Potem se je zdravnica enkrat spomnila, kaj če bi probala še s Haematopanom. Od takrat pravzaprav nobenih problemov več s slabokrvnostjo. Jih jemljem tudi zdaj, ker tale moja mala, mi ga kar odvzema.

LP

l.daisy -> RE: retafer (20.4.2008 10:54:21)

jaz sem že pred nosečnostjo imela težave s pomanjkanjem železa, preizkusila sem vse možne železove tablete, po vsakih sem mislila, da mi bo pregorel želodec... potem sem enkrat malo pojamrala v lekarni, pa mi je farmacevtka priporočila floradix floravital sirup... naraven izdelek, brez konzervansov, še neki vitamini za boljšo absorbcijo... edini minus je kovinski okus, ampak ne draži želodca... skratka super svar, ki deluje...

bastian111 -> RE: retafer (20.4.2008 12:10:34)

Tudi jaz jih jemljem že tri tedni . Po njih mi ni samo slabo tudi vrti se mi in občutim po vsakem zaužitju nekakšno vročino ki me olije.Je pa res da jih zdaj jemljem po hrani in je mal boljš.

Naja30 -> RE: retafer (20.4.2008 15:16:59)

Če ti je slabo po retaferju, ga jemlji po obroku in bo prav tako ok.

papir -> RE: retafer (20.4.2008 18:54:48)

ja tudi jaz sem dobila retafer.pa sem ugotovila tole:zjutraj na tešče spije tabletko z sokom,nato pa dam v usta čigumi.super-mi ni slabo pa tudi želodec me ne boli-ker na začetku me je zelo pa slabo mi je tudi bilo

Čajček -> RE: retafer (20.4.2008 18:59:48)

Meni je bilo pa tudi po Hematopanu slabo, pa še kako [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image]... potem pa sem si kupila šumeče tablete Sensilab iron with vitamin C...torej železo in c vitamin, ki jih ni potrebno piti na tešče in se mi je Hgb spravil s 96 na 104, zadnji pregled pa 118 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Sem prav srečna! Upam, da bo tudi tebi pomagalo.

Stran: [1]