kako očistiti stekolkeramično ploščo? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Naja31 -> kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 8:08:25)

A to obstaja neko posebno čistilio?

Včeraj med kuhanjem kosila se nam je po plošči polilo olje, ki se je potem zažgalo in zdaj tega ne moremo nikakor dol spraviti. Sem nalila detertgent čez, da se je kao namakalo, pa ne gre. Drgniti se pa ne upam posebej močno, da ne bi kaj ploščo poškodovala.

A imate kakšne nasvet?

Prej smo imeli navadni štedilnik in se s to ploščo sploh ne znajdemo.

Anonimen -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 8:28:48)

Jaz uporabljam Mr. Muskolo za steklokeramične plošče in tisto strgalo, katerega si dobila zraven pa gre vse dol.

Anonimen -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 8:30:02)

Vsepovsod se dobi čistilo za steklokeramično ploščo. Jaz dam par kapljic in potem s papirnato brisačo malo zdrgnem. Če pa ne gre dol pa brez pomislekov uporabi priloženo strgalo.

Brez tega čistila ne vem kako bi drugače očistila take madeže.

tinka-pepa -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 9:22:54)

...jaz sem prej vedo uporabljala čistila za steklokeramično ploščo in nikoli nisem mogla vsega zažganega ščistit.
sem pa videla na tv (neki nasveti gospodinjam) in je tam čistla z žičnato kroglico tisto za posodo.
sem bila malo skeptična, ampak sem poskusla, na žičnato sem dala malo ceta in ščistla celo ploščo. na plošči pa nimam nobenih prask.
plošča pa je sedaj kot nova[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Netopirčy81 -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 9:47:34)

IZVIRNO SPOROČILO: ninny

Jaz uporabljam Mr. Muskolo za steklokeramične plošče in tisto strgalo, katerega si dobila zraven pa gre vse dol.

Jaz isto.

vesel -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 11:05:05)

Jaz pa uporabljam čistilo Dr.Beckmann in špohtelj oz.strgalo,ki ga zravn dobiš.

Naja31 -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 13:49:05)

IZVIRNO SPOROČILO: ninny

Aha, potem je res neko posebno čistilo za to. Saj se mi je zdelo.
Hvala.

Majuska -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 17:35:07)

Obstajajo posebna čistila za keramično ploščo. Jaz včasih za na hitro poškropim kar z razmaščevalcem in obrišem z vlažno krpo.

Anonimen -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (20.4.2008 22:42:33)

Plošča je stara 11 let. Sem jo pa tud z žičnato, kot je za posodo, ampak nič več. Postrgam  s strgalom, nato pa raje pustim, da se sčasoma sežge in mine. Kot npr. mleko, ki gre čez. Čistim pa samo z detergentom in gobico viledo, mercator za teflon, kar pač imam ali pa z arfom. LP

luka jan -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (21.4.2008 8:05:30)

Tudi sama uporabljam čistilo Mister muskolo, ampak zraven pa nisem dobila nobenega strgala, tako da sem si ga kupila posebaj in se res super očisti.
Se mi je pa enkrat tudi nekaj prižgalo na plati, se sicer ne spomnim kaj je bilo, ampak tisto pa nikakor ni šlo dol. Ker imam ploščo Gorenje sem poklicala na njihov servis in razložla situacijo in v prvi priložnosti ko je njihov serviser hodil mimo mi je perinesel in sprej, ki je ta madež očistil takoj. Tega je že kar dolgo, tako da niti ne vem, kateri je bil, je bil pa res učinkovit.

taly82 -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (27.4.2008 17:22:11)

Tudi jaz uporabljam čistilo za steklokeramične kuhalne plošče. Imela sem isti problem kot ti pa sem ga tako uspela odpraviti. Uporabljam pa Delu znamko čistila, kupila pa sem ga v Sparu.

lunca2 -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (30.4.2008 10:23:09)

Jaz uporabljam čistilo Frosch za steklokeramične plošče, ter strgalo, ki sem ga dobila zraven in se vse lepo ščisti.

Mišni -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (30.4.2008 10:26:57)

IZVIRNO SPOROČILO: Majuska

Obstajajo posebna čistila za keramično ploščo. Jaz včasih za na hitro poškropim kar z razmaščevalcem in obrišem z vlažno krpo.

Ja, jaz tudi. Ko je nova še malo kompliciraš, potema pa ugotoviš, da ni treba.

baguSka -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (30.4.2008 10:31:47)

Jst sm namesto unga strgala uporabljala tud olfa nozek ze in se cist nic ne pozna in vse odstrani.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

*lenc@* -> RE: kako očistiti stekolkeramično ploščo? (1.5.2008 15:15:19)

strgalo za plošče in muskolo= kot nova

Stran: [1]