Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Stroški opremljanja! 4.5.2008 14:51:45
|
|
|
|
rija
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I Jaz pa poznam recimo dva človeka, ki niti v sanjah ne govorita o kakšnih cifrah, nikoli. Vem pa, da gre za velike d'narce . Ampak to itak pravijo za tiste "aristokratske" bogataše, tj. tiste, ki že več generacij posedujejo veliko premoženje in se jim denar kot tak ne zdi najbolj zanimiva tema vsakdanjih razprav. seveda se jim ne, če pa se jim zanj ni treba grebsti in delati kot mi. logično ne? mogoče pa se to ne pogovarjajo s tabo, ki nisi aristokatska bogatašinja, vsaj predvidevam da ne....pač pa se o tem menijo v SVOJIH krogih.....
|
|
RE: Stroški opremljanja! 4.5.2008 18:47:13
|
|
|
|
Rožica I
|
Možno, čeprav jih sama itak ne poznam direktno, ampak je naš žlahtnik njihov prijatelj in sam zmeraj pravi, da skromnejših in prijaznejših ljudi še ni srečal. V glavnem elita. Za katero je nevljudno in neumestno razglabljat o denarju. Za razliko od novopečenih bogatašev, ki ne spustijo prilike, da ne bi pokazali koliko imajo pod palcem. Sicer sama ne spadam ne v en, ne v drug krog, lahko bi celo rekla, da pravzaprav ne spadam v noben krog, ker ne maram klanov, klubov, pripadnosti (sploh ne stanovske)..
|
|
RE: Stroški opremljanja! 4.5.2008 19:43:14
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija jaz se bolj sprašujem, kako boš recimo caffe s takim denarjem zrihtala komplet mansardo? z izolacijo, opremo.... jz sem se tudi to spraševala ja. Pa jokala zraven. Še sama sreča, da je moj dragi sam svoj mojster - na ta način bova OGROMNO prišparala (samo pri knaufu celih 5.000 evrov! btw, to ne morš verjet kolk knaufarji služijo, mater jim mafijo knaufarsko ). Če bi nama pa vse delali mojstri, bi bila pa cifra vsaj 2x, 3x višja.
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 4.5.2008 21:08:26
|
|
|
|
rija
|
daj, caffee, bodi tolko, pa si piši vse dol....me res zanima zaključek te računice
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 8:05:22
|
|
|
|
sinnerka
|
zdaj pa me glava boli kolk bova midva porabila za opremljanje 4sobnega stanovanja
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 8:16:51
|
|
|
|
frutka_
|
Mi2 delava večino mansarde sama. Knaufa in izloacije pa se nisva lotila sama iz večih razlogov. Pri opremljanju je pomemben samo budget. Več ga imaš, več lahko potrošiš, manj ga imaš, manj potrošiš. Nič drugega. Poleg tega se mi zdi pomembno da ob vselitvi, če je že taka sila, pač ne kupiš vsega. Če ne gre, ne gre. Urediš kopalnico in kuhinjo ostalo pa rihtaš sproti. Jaz vam lahko povem računico za 50kvadratov mansarde, ki naju je prišla do zdaj skoraj 25tisoč eur+večina prihrankov (regresi, nadure, dohodnina,...vse kar je kje padlo na račun). Delali pa smo vse od strehe do oken. Nimamo pa še podov, skitano, kopalnice, stopnic,...Tako da še bo kar nekaj denarja spuhtelo. Res pa je da moje želje niso bogve kako pregrešne. Nekaj solidnega pa malo kombiniraš s kakšnimi taboljšimi kosi pohištva (pri meni je to starinsko pohištvo) in izpade čisto OK.
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 8:25:51
|
|
|
|
KIKI****
|
Midva sva kupovala vse v akcijah. In sicer je v ceno všteto: -sedežna+dnevni regal+klubska mizica -jedilnica z mizo, stoli in kotno sedežno -omara v predsobi -omara na hodniku -kuhinja z aparati (napa, pečica, plošča, hladilnik) -spalnica (postelja, 2x nočna omarica, 2x komoda, omara) -kopalnica (ploščice, kotna bana, tuš, pralni stroj, sušilni stroj, kopalniški blok) -1x otroška soba -6x notranja vrata ------------------------------------------------------------------------------ 1 soba ki jo ima tamala je še od mene ker si trenutno ne morva privoščit da bi ji dala delat novo, pisarna je tud v starem stilu in jo bova uredila ko bova imela viška. No vse to zgoraj našteto po res izjemno nizkih cenah naju je prišlo dobrih 12.000 € s tem da sva to kupovala leta 2003 in 2004, ko je bilo še vse cenejše in v SIT. Za stanovanje v mansardi 125 m2 + terasa 18 m2 (od prekrivanja strehe vse stene iz gipsa..centralna, elekrtična inštalacija, podni,...) pa sva skupaj zapravila cca 50.000 €.
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 8:34:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija daj, caffee, bodi tolko, pa si piši vse dol....me res zanima zaključek te računice ne moreš verjet ane
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 16:57:56
|
|
|
|
janjja
|
Midva sva (bova) dala za vse to 20.000eur. Pa sva kupila vso opremo kar dobero (npr.koplanica je cela od Kolpa san, otroška je iz Ikee, kuhinja Panles, sedežna usnjena iz Lesnine in regal tudi....) Se opravičujem če delam reklamo. Je pa minimalističen stil
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 17:06:00
|
|
|
|
Gina
|
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica I IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: rija ca.35 do 40 tisoč evrov. ....jaz bi toliko recimo, če bi si lahko privoščila, zapravila samo za kuhinjo.... To je pa veliko. Jaz bi si za ta denar raje ogledala najboljse galerije sveta....kot gledala kuhinjo. In si v njih privoscila pregresno drag kapucino -------------------- Tudi jaz ! Ampak Gina recimo, bi rekla, če je to tvoja vrednota, ... (pa brez zamere, Gina ) Ha, ha, pa še res je. No jaz bi dala od tega 6000 za kuhinjo, kolikor tudi sem, samo za leseni del, 20.000 bi porabila za okolico hiše uredit. Z ostalim denarjem bi šla v Louvre, pa kakšno pinakoteko pa kaj podobnega, ampak kavice pa ne bi pila v pregrešno dragih restavracijah, to pa zihr ne.
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 18:56:19
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Jaz bi si za ta denar raje ogledala najboljse galerije sveta....kot gledala kuhinjo. In si v njih privoscila pregresno drag kapucino galerije me ne zanimajo pretirano, muzeji bolj in če šteješ Metropolitanski muzej, Guggenheima, pa Momo....to sem videla že preden sem začela graditi Umetnost se ne konca pri galerijah (ali muzejih ) velikega jabolka . V bistvu sem hotela povedati, da mi je to veliko denarja za to, da kuhinjo bolj ali manj gledam .
|
|
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 20:19:40
|
|
|
|
rija
|
mič, pa saj nisem dala za kuhinjo 40 jurjev bi pa, če bi jih mela viška btw: batin muzej je v Torontu
|
|
RE: Stroški opremljanja! 5.5.2008 20:29:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: rija btw: batin muzej je v Torontu To je pa dobra informacija. Ni bil stran vrzen dnar za tole kuhinjo
|
|
|
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?