popolnoma zmedena! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mia-1 -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 10:01:52)

Danes sem bila na CSD-ju.Mimogrede sem jo vprasala, kako je s podpisom ocetovstva in prezivnino.Z otrokom bova sama, oce pa ga bo priznal in zanj tudi placeval. Kaksen status bom potem imela: samohranilka, enostarsevska druzina?!Ona zenska mi je rekla da ne eno ne drugo(ce bo prezivnina)-kaj za vraga pa bom potem?Kolegica ima isto tezavo oce placuje-ga je priznal-pa je vseeno samohranilka. A me je potem te zenska na.....? Prosim vas za mnenje.LP

dory -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 10:04:41)

Pri nas ni priznan,ne placuje,pa sem registrirana kot enostarsevska druzina :)

NinaŠ -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 10:17:08)

Če bosta ti in otrok živela na drugem naslovu in bo oče otroka priznal, bo plačeval in ti boš samohranilka.

Kar je meni znano... :zmeden:

KIRA -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 10:20:11)

mia - finančno bi bilo bolje, če bi bila ti samohranilka, povej da te je oče zapustil, čeprav nekako ne drži. tako bo bolje zate in za tamalga. tisto kar ti bo oče plačeval, pa lahko še vedno porabiš ali pa daš troku na račun.
LP

Anonimen -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 10:21:34)

če bo plačeval...potem si enostarševska družina, ker samohranilka pomeni, da sama skrbiš zanj poleg ostalega tudi finančno...
iz tega sledi: on plačuje, skrbi zanj tudi on, žal najbrž samo v finančnem smislu, ker ga pa sama vzgajaš, to pomeni, da živita sama in sta enostarševska družina...

saj ni težko raztolmačiti...

samo----hranitelj...sam preživljaš otroka

eno---staševstvo...en starš

lp:rozica:

reni08 -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 10:41:15)

:rozica:

Gina -> popolnoma zmedena! (11.2.2005 19:41:15)

Mia, po moje je ženska na csd-ju mislila na enostarševsko družino v smislu, da si ti edini starš, ki karkoli prispeva za preživljanje otroka. To je v primeru da oče ni priznal očetovstva, oz. da je umrl. Takrat ti pripada mislim da 10% dodatek na otroški dodatek, kar je mogoče jurja na mesec. Vsekakor se ti bolj splača, da oče prizna očetovstvo, v bistvu tako uveljavljaš samohranjiteljstvo v tem smislu, da ne šteje v tvoje dohodke očetova cela plača ampak samo toliko kot ti on plačuje in to nikoli ni toliko, da bi ti bolj zmanjšalo otroške dod., in je vsekakor bolje, kot če ti nič ne plačuje sploh. To si že otrok zasluži, da dobi nekaj od njega, država ti z vsemi dodatki vred ne bo toliko dala. Mislim da ženska na csd-ju ni razumela tvojega vprašanja in ga je vzela preveč dobesedno. Ne vem, če sem razumljivo napisala, če nisem pa vprašaj še kaj, če bom vedela ti sporočim.

niki5 -> popolnoma zmedena! (12.2.2005 21:49:51)

Enostarševska družina si tudi če bo oče otroka plačeval preživnino. Tako bo otroški dodatek za 10% višji.

luna39 -> popolnoma zmedena! (14.2.2005 20:23:21)

Se strinjam z Gekko. Ti si oboje. Mati samohranilka, ki živi v enostarševski družini. Tako kot jaz. Na vlogo za ot.dod. pa sem sama napisala da sem enostarševska družina.:rozica:

Stran: [1]