Naja31 -> RE: POZOR- ŠKRLATINKA!!!! (18.4.2008 20:37:42)
|
Nam je pediatrinja rekla, da so kužni še 2 dni od prvega odmerka antibiotika. Zaradi nevarnosti da bi se novorojenček nalezel, je bil starejši sin 2 dni pri tašči, pa tudi full smo pazili na to, da nista bila v nobenem stiku, pa midva z možem roke dezinficirava kot nora. Pri nas se je začelo tako, da je v vrtcu bruhal in imel vroćino 39. Pa na ličkih je imel rdeče izpuščaje, po telesu pa izpuščaje kot da bi imel kurjo polt in praskal se je kot nor,že kar nekaj dni prej. Samo jaz sem bila v porodnišnici, mož pa ni porajtal. Edino potem mi je rekel, da je opazil, da je sin že 2 dni imel zelo slab zadah iz ust, kar je potem pediatrinja rekla, d aje tudi znak angine. Sinko jetudi tožil, da ga trebušček boli. Medtem pa ga grlo ni bolelo in tudi jezika ni imel malinastega, kar naj bi bil znak škrlatinke. Inkubacijska doba je pa res bolj kratka, 2 ali 3 dni. Jaz sem slišala, d anaj bi bilo 7 različnih tipov škrlatinke, tako da je to lahko precej različno od otroka do otroka. Mene zdaj zelo skrbi, ker se baje rada ponovi.
|
|
|
|