benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: cukica Tud jaz se držim bolj zdrave hrane in jem 5 na dan. So mi pa priporočal,da jem sadje do 12 ure in kasneje nič več,stročji fižol,ki znižuje sladkor in pa slive,.... Sem v 23 tednu in zaenkrat držim +6 kg,počutim se v redu,čakam, pa še na cuker test,ki me čaka 18.11. bomo videli kaj bo. Vam bom še jaz en da napisla moj jedilnik oziroma ga bom prekopirala,da ne bom ponovno pisala,.... -zajtrk:sadje(kivi,mandarine,pomaranče,jabolka,hruške) to samo en sadež to pomeni,če boš jedla jabolka lahko poješ eno veliko jabolko zraven pa kakšen kos kruha(ržen,polnozrnat,s semeni),lahko riževe vaflje,lahko namažeš s kakšno zelenjavno pašteto(mora imeti oznako BIO),salamo 2 koščka lahka piščančja ali puranja,namaz s paprike,... Pri zajtrku se mesa NE je! Riževi vaflji so odsvetovani, prav tako prepečenec in njemu podobne zadeve. Kruh naj bi bil samo ržen. Sadje 1-2 kosa (največkrat sadje pri zajtrku preveč dviga sladkor). Zraven se pije mleko, kava ali čaj! Seveda po obroku pol ure lahko piješ vodo ali neosladkan čaj,... Ne samo pol ure po obroku ampak čez cel dan. -malica sadje npr.2 mandarini in kakšen jogurt(kefir,kislo mleko,probiotični jogurt)pa kakšen košček kruha -kosilo meso(žrebiček,puranje,piščančje,goveje in riba) popečeno brez maščob samo v ponvi,ko spečeš do konca lahko dodaš mal masla(jaz uporabljam kokosovo) in pa zelenjava *zelenjavna juha korenje,brokoli,grah,krompir,cvetača in še kaj namesto krompirja lahko zakuhaš riž ali testenine,... *testenine samo z zelenjavo,doma narejena paradižnikova omaka,... *rižot z malo mesa in zelenjavo,... *ješpren z zelenjavo,... *sladko zelje in zraven krompir,... *pica s polnozrnato moko in čisto malo sira in salame,... Pazit moraš,da ješ ali samo meso ali samo krompir,... To je pri sladkorni dieti neumnost. Dieta ni ločevalna. Oboje mora biti prisotno v obroku!!! -Za malico imaš lahko nato ali meso ali krompir:se pravi,če sem jedla za kosilo meso bom za malico jedla krompir z zelenjavo ali kruh ali riž ali testenine,... Nikoli in nikdar. Za popoldansko malico se je škrob in sadje (kakšen kos kruha, grisini ter sadje) _večerja kakšen košček kruha ali riževe vaflje z namazom,zelenjavo ali kakšen jogurt,... Ne. Za večerjo se je meso (ali jajce), škrobna živila (testenine, riž, krompir) in zelenjava, podobno kot za kosilo, le razmerje je malce drugačno. Približno takole izgleda moj jedilnik,.... To je tvoj jedilnik, ki pa ne ustreza sladkorni dieti!
|