Penicilinska injekcija pri angini (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

Lari -> Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 8:17:21)

Živjo.

Mene zanima, če ima katera izkušnje s to penicilinsko injekcijo. Moja 3-letna hčerka je od februarja 3x prebolela angino oz. škrlatinko. Še zdravnica točno ne ve. In vsakič so imeli en dan prej v vrtcu obvestilo, da je bil primer škrlatinke. Danes zjutraj mi je spet potožila, da jo boli grlo. Katastrofa. 10 dni je odkar smo nehali z antibiotikom.

Prosim, dajte mi kakšen nasvet, ker ne vem več kaj naj naredim. To ni normalno, da se ji angina stalno ponavlja. Že nazadnje je zdravnica rekla, da bomo šli naslednjič na penicilinsko injekcijo, ki baje drži 1 mesec in če to ne bo pomagalo pa mandeljne ven.

Prosim za nasvet.

Hvala, lari.

oka -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 8:34:22)

Vprašaj zdravnico za kapsule Bronchomunal. Pri nas so pri obema pomagale. Pred tem sta oba imela pogoste angine, po Bronchomunalu pa je stanje dosti boljše.

lp

mihaelao -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 9:36:26)

meni so kot šolarki obljubljali, da mi bodo odvzeli mandlje, ker sem imela vsaj po  2x na leto gnojno angino - pa so si premislili; škoda, ker sem še zdaj pogosto bolna. injekcija tudi najbrž ne bo rešila težave, dolgoročno gledano ... mandlji so tisti, žal ...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Lari -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 10:15:20)

A ni to potem še slabše. Potem gre pa vse na pljuča, to pa spet ni ok.
Ne vem razmišljam.

Lari.

SaaS -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 10:57:19)

Tudi meni je P rekla, kot pravi Lari. Mandlje zdaj redkeje operirajo, kot so jih pred leti, ker so potem pljuča bolj na udaru. Če ne gre drugače, še vedno odstranijo... Žrelnico pa prej pride na vrsto.

Pri nas so ušesa na udaru. Smo dobili bronhomunal in moram reči, da je tudi nam pomagal. Čeprav se lahko zgodi, da sploh nima učinka pri kakšnem otroku.. Bronhomunal je tri mesečna terapija. Vsebuje bakterije (oslabljene, mrtve? ne vem), ki napadajo dihalni sistem. Telo razvije obrambno sposobnost in se potem obrani raznih vnetij. Držalo naj bi kakšne pol leta, lahko pa včasih tudi nič ne pomaga.

Tudi jaz sem v otroštvu prebolela veliko angin. in mi tudi niso odstranili mandeljnov. V mladosti je bilo kar nekaj let mir, zdaj imam pa spet skoraj vsako leto angino. No, ravno jo prebolevam.

Naja31 -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 13:10:57)

Pa vaju niso poslali na infekcijsko na dodatne preiskave?

Fantku moje prijateljice se je škrlatinka ponovila 3 dni po nehanju jemanja antibiotikov in je dobila napotnico za infekcijsko.

Lari -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 13:44:33)

Naja 31, a mogoče veš kaj so ugotovili?

malamalinca -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 15:16:30)

Tudi naš 3-letnik je dobil predvčerajšnjim škrlatinko.
Mogoče pa je kdo v vaši družini prenašalec-naj vas testirajo, gre samo za bris žrela in potem vidijo, če ima kdo streptokok.
Če je kdo v familiji prenašalec (lčahko tudi dedek, babi, sestrična,...) , se bo to ponavljalo do onemoglosti.

Mi gremo (cela moja družina) danes na antibiotik, bomo vsi jedli ospene.

Pa srečno!

draja -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 21:33:57)

Jaz sem bila kot otrok precej bolna. Ko sem bila stara 10 let sem imela 3 mesece kar naprej vročino, bila en teden na infekcijski, kar naprej na ospenih..... Potem so me poslali na penicilinsko inekcijo. Še zdaj se spomnim, kako grozno me je še par ur bolela cela noga, me je morala mami skoraj nositi do doma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Z zdravjem ni bilo nič bolje, sem pa po tistem postala alergična na penicilin, saj sem naslednjič, ko sem prejela antibiotik s penicilinom, dobila tako hudo alergijsko reakcijo, da sem bila 3 dni v bolnici.

Tako da jaz osebno imam slabo izkušnjo s tem, kar pa seveda ne pomeni, da bo tudi pri vas tako. Želim vam, da vas bolezni hitro zapustijo!

petra81 -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (18.4.2008 23:09:48)

Jaz sem imela tudi kot otrok pogosto vneta ušesa in angino, kot najstnica sem imela taka obsobja, da sem imela dva tedna angino in antibiotike, na katere sem potem postala alergična in en teden premora!! tako se je ponavljalo v nedogled, naposled so mi pri 18 ih letih odstanili mandlje in moram rečt, da je bilo uspešno!! Zelo redko sem bolana, celo prehlajena!!

piščanc -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (19.4.2008 10:29:08)

bistvo vsega je okrepiti imunski sistem. telo se pred bakterijami in virusi samo obrani, če je le dovolj močno. če pa ni, potem seveda vročina naraste preko 39 in bakterije se množijo naprej in telo se samo ne more braniti. antibiotik ubije bakterije, ampak telo je po kuri antibiotika zelo ohromljeno, s tem pa dovzetno za vse nove viruse in bakterije.

škrlatinka je angina v višjem stadiju, to je isti virus, ki je prišel dlje v telo, ker je imnuski sistem oslabljen. vsak prehlad se bo nadaljeval v angino in ta v škrlatinko, če se imnuski sistem ne okrepi. telo potrebuje tri mesece, da normalizira stanje po jemanju antibiotika. tvoja punčka po antibiotiku še ni ozdravljena, ampak samo v stanju 0, sedaj je odvisno od okolja ali se bolezen spet razvije, ali se pozdravi. nisem proti antibiotiku, je nujno potreben - samo antibiotik ne pozrdavi, samo ubije bakterije ki so se namnožile v telesu. kaj pa sledi je odvisno od imnuskega sistema posameznika. še par mesecev bo potrebno, da bezgavke začnejo normalno delovati. pomagajo pa vitamini, zrak, manj napora, čimmanj novih virusov in bakterij in čimmanj toksinov v hrani.  

mandeljni so pa bezgavke, ki branijo telo pred vstopom virusov in bakterij dlje v telo, če jih odstraimo, telesu odvzamemo obrambo. virusi pa še vedno rpidejo v telo. edina pot je okrepitev imnuskega sistema, ki pa je dolgotrajna. zelo pomagajo probiotiki, namesto antibiotika. vsaj sedaj, ko je še vmes med ponovnim izbruhom.

tvoja hčerka pa se nikoli od februarja sploh še ni pozdravila.

katjandraž -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (20.4.2008 12:55:20)

Nimam časa brat vseh odgovorm, pa bom vseeno napisala svojo izkušnjo. Upam, da se ne ponavljam.

Skratka, angin sem imela veliko, veliko, nazadnje je bilo hudo, ko sem začela delati v šoli. Angina 1x na mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Sem bila na infekcijski, kjer je zdravnik rekel, da lahko poskusimo s temi injekcijami, drugače bo treba mandlje ven. Injekcije sem dobivala 6 mesecev, najprej se mi zdi, da na 14 dni, potem 1x na mesec in je ful pomagalo. Od takrat je kakšnih 7 let in sem v tem času imela angino samo 2x.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mml -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (21.4.2008 14:03:33)

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

bistvo vsega je okrepiti imunski sistem. telo se pred bakterijami in virusi samo obrani, če je le dovolj močno. če pa ni, potem seveda vročina naraste preko 39 in bakterije se množijo naprej in telo se samo ne more braniti. antibiotik ubije bakterije, ampak telo je po kuri antibiotika zelo ohromljeno, s tem pa dovzetno za vse nove viruse in bakterije.

škrlatinka je angina v višjem stadiju, to je isti virus, ki je prišel dlje v telo, ker je imnuski sistem oslabljen. vsak prehlad se bo nadaljeval v angino in ta v škrlatinko, če se imnuski sistem ne okrepi. telo potrebuje tri mesece, da normalizira stanje po jemanju antibiotika. tvoja punčka po antibiotiku še ni ozdravljena, ampak samo v stanju 0, sedaj je odvisno od okolja ali se bolezen spet razvije, ali se pozdravi. nisem proti antibiotiku, je nujno potreben - samo antibiotik ne pozrdavi, samo ubije bakterije ki so se namnožile v telesu. kaj pa sledi je odvisno od imnuskega sistema posameznika. še par mesecev bo potrebno, da bezgavke začnejo normalno delovati. pomagajo pa vitamini, zrak, manj napora, čimmanj novih virusov in bakterij in čimmanj toksinov v hrani.  

mandeljni so pa bezgavke, ki branijo telo pred vstopom virusov in bakterij dlje v telo, če jih odstraimo, telesu odvzamemo obrambo. virusi pa še vedno rpidejo v telo. edina pot je okrepitev imnuskega sistema, ki pa je dolgotrajna. zelo pomagajo probiotiki, namesto antibiotika. vsaj sedaj, ko je še vmes med ponovnim izbruhom.

tvoja hčerka pa se nikoli od februarja sploh še ni pozdravila.

Tole pa ne bo držalo...angino in škrlatinoko povzroča bakterija Strptococcus pyogenes razlika je predvsem vtem ,da pri škrlatinki bakterije izločajo še toksin, ki povzroča izpuščaje in luščenje kože, pri angini pa tega toksina bakterije ne izločajo.

Mandlji pa res delujejo kot filter v katerem se ustavijo bakterije in kjer jih obrambne celice lažje uničijo.

Nekateri otroci so na žalost bolj nagnjeni k anginam kot drugi...

Prehlad je virusna okužba in nima nobene zveze z angino in škrlatinko...je pa res, da pediatri pogosto predpisujejo AB po nepotrebnem pri virusnih vnetjih žrela...in to daje občutek, da so AB neučinkoviti

Depo penicilinska injekcija pa se pri otrosih le izjemoma predpisuje, ob res pogostih streptokoknih anginah se rajši odločijo za odstranitev mandljev...

nina22 -> RE: Penicilinska injekcija pri angini (15.5.2008 13:06:41)

Hej, upam da ni prepozno še za moj odgovor.
Stara sem 17 let in predlani sem zbolela za gnojno angino. Pomagal mi ni niti Ospen niti druga zdravila, sem jih imela cel kup. In sem dobila to injekcijo. Po celem mesecu trpljenja mi je edino to pomagalo, če ne bi se tudi morala preseliti na Infekcijsko.
Ampak, mislim, da me v življenju še nič ni tako bolelo (pa nisem zelo občutljiva, sploh ne) - cel teden nisem mogla normalno sedeti in ležati na tej strani, no, zadnjice :)

Ampak v skrajnem primeru mislim, da se splača, vendar ne dolgoročno - ravnokar spet prebolevam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mogoče kdo ve, na podlagi česa se odločijo za ostranitev mandeljnov?

Lp,
Nina

Stran: [1]