BAMBINA_ -> RE: Ne dvigne glavce (18.4.2008 10:41:18)
|
Glede na to, da se že obrača iz hrbta na trebuh ter obratno, potem menim, da ni panike. Če to dela zavestno. Zanimivo je namreč, da se je naš mali zelo zgodaj začel obračati iz trebuha na hrbet (obratno pa ne). Vendar pa mi je kasneje nevrofizioterapevtka povedala, da to ni bila naučena spretnost, pač pa mu je to "uspelo" zaradi njegovega ekstenzijskega vzorca. Zaradi tega se je med pasenjem kravic zvijal v eno smer, zaradi česar se je potem nekako prekucnil na trebušček. Ma, ne znam dobro opisati. Tako kot opisuješ ti, tudi naš ni dvignil glavice. In tudi naša P ni temu posvečala posebne pozornosti, vendar sem sama zatežila za napotnico za RA, kjer smo sedaj vodeni zaradi mišičnega hipertonusa ekstenzornega tipa. Napoteni smo seveda bili tudi na nevrofizioterapijo, ki jo je obiskoval 1x tedensko. S pomočjo vaj je sedaj dohitel svoje vrstnike v telesnem razvoju. Se pravi, da je vendar prav, da sem zaupala svojemu filingu in čeprav P ni posebej izpostavila problema, se je nazadnje vendar izkazalo, da je pregled v RA bil potreben.
|
|
|
|