kašljanje in neješčnost (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


miškot -> kašljanje in neješčnost (17.4.2008 21:31:46)

Naš mali je star 8m, že en teden kašlja, lije mu iz noska in zadnje dva dni tudi me poje toliko kot prej. K zdravniku sem šla že pvi dan pa so me odslovili kot navaden prehlad in rekli, da ima vročino najbrž od rasti zob.  V enem tednu se stanje ni izboljšalo razen vročine, ki je nima. Glede na to, da prej še nikoli ni bil zares bolan, me zanima, če se vam zdi običajno, da kašelj kar traja? Ali je obenem tudi običajno, da manj je?Nosek pucamo skos pa je vseeno zaštopan do amena. Ali naj frem kar nazaj k zdravniku?




N _ B -> RE: kašljanje in neješčnost (17.4.2008 21:33:46)

Pojdita se nazaj k zdravniku pokazat.




vesel -> RE: kašljanje in neješčnost (17.4.2008 21:54:45)

Ti priporočam,da obiščeta P,če imaš občutek,da malčkovo stanje ni boljše.

Lp




Maleal -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 6:38:59)

Pojdi nazaj do pediatra.




anju -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 6:49:44)

ja, kašelj lahko dolgo traja. in možno, da zaradi tega manj je. lahko ga boli grlce ali mu ne paše zaradi katarja. če gresta k P pazi, da ne bo tam staknil še kaj.




biga -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 10:30:36)

Moj 11-mesečni sin tudi kašlja že en teden in ima zamašen nos. Čistim mu ga s fiziološko in posesam z aspiratorjem. Vem pa, da kašlja, ker ima veliko sluzi v grlu, ki je ne more izkašljat in ga draži. Vročine tudi ni imel, tako da gre za prehlad. Prej enkrat pa tudi ni jedel skoraj nič, ker ga je bolelo grlo, ušeska je imel vneta, potem je pa dobil bronhiolitis in gripo in sva morala v bolnico. Če se ti zdi, da se mu stanje slabša, da ne gre za običajen prehlad, kar vztrajaj in ga pelji k zdravniku. Da se vam ne bo prehlad zapletel v kaj hujšega.




Naja30 -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 11:25:55)

Pojdi nazaj, ja. Če kašelj traja, ga je treba zdraviti.
Ne pusti se odgnat. Otrokovo zdravje je najpomembnejše.




ThinkPink -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 12:55:56)

Če se ti zdi, da se mu stanje slabša, da ne gre za običajen prehlad, kar vztrajaj in ga pelji k zdravniku. Da se vam ne bo prehlad zapletel v kaj hujšega.


Se strinjam!

Nam zdaj nekaj dni oz. en teden noče jest Gh, pa so rekli v ZD po telefonu, ahhh saj so samo zobki.

Hvalabogu, da sva šla vseeno z njo k P, ki je ugotovila, da je neješča zaradi trebušne viroze. Tako, da...včasih je treba biti tečen pri zdravniku. Res ne razumem, kako so te lahko na začetku tako hitro odpravili, lahko bi te dal na test krvi, urina in ugotovil, če se kaj kuha...





livia -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 13:23:50)

Po mojem ima vnetje grla. Vsaj pri nas je vdno tako, da ne je, ko ima vneto grlo.
Pojdi spet h pediatru.
Nos pa le fajn pucaj, da ne gre na ušesa. Fiziološko fajn ulij not, pa z aspiratorjem ven povleči. Fiziološko je najbolje uliti v sedečem položaju in vlit jo moreš toliko, da skozi drugo nosnico ven priteče. Jaz to delam kar z 5 ml injekcijo (dobiš v lekarni) in v vsako nosnico dam cca. 3 ml. Tako so me naučili na infekcijski kliniki. Potem ta fiziološka fajn razredči šmrkelj in potegnem ven z aspiratorjem. Včasih vlijem kar 2krat zapored, če je fejs zabasano. Vem pa, da imajo v nekaterih ZD tudi aspiratorje in če boš šla spet h pediatru prosi, da mu oni spucajo.




miškot -> RE: kašljanje in neješčnost (18.4.2008 20:03:36)

Evo nas, smo šli nazaj - bronhitis z antibiotiki in večernimi inhalacijami. Hvala za spodbudo.




Stran: [1]