|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Varčevanje
11.2.2005 6:40:07   
PrimožL
Z ženo se odločava za način varčevanja za najino malo deklico. Zdaj me pa zanima če, in na kakšen način vi varčujete za svoje otroke? Ste jim odprli račun, rentno varčevanje,... Hvala za odgovore
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Varčevanje
11.2.2005 7:54:17   
Urša
Na žalost nič... :( Mamo že svojih izdatkov tolk, pa še s hišo nismo začeli...

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Varčevanje
11.2.2005 7:57:35   
Vera*
Varčujem preko zavarovalnice Merkur.Ko bo polnoleten bo ta denar dobil ven.4000 sit na mesec.:bravo::bravo:

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Varčevanje
11.2.2005 9:02:19   
anajmad
Jst,ker ravno delam na naši največji zavarovalnici,sem normalno na redili pri nas .Plačujem cca 25 eurov mesečno za štipendijo,ko naj bi jo dobila,ko bo stara 17 let 170 eurov mesečno do svojega 21 leta.Odprla sem ji tudi račun,oz.nalagam v sklad Triglav renta,kjer naj bi bili dobri donosi.To ji bom potem dvignila,ko bo stara enih 15 let in ji preložila na njen zasebni trr,kjer ima tudi nekaj privarčevano(največji biznis so bili zobki,sedaj pa petke).Pa tudi moja sestra in moja mama varčujeta na LB nekaj zanjo.Tako,da naša tamala bo upam dobro preskrbljena.Za drugega:duda:bomo storili isto,v kolikor bo v naših zmožnosti.Res pa je,da imam vsaj jaz glede tega zlate starše,ker nikoli niso delali razlike med vnuki in so moji sestri za otroke na podoben način varčevali.
en lp:morje:D.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Varčevanje
11.2.2005 9:07:21   
SANDY
Jest imam pri Triglavu nezgodno in življensko zav na 15 let, vsak mesec 7.500..in bo to zanjo ;)

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Varčevanje
11.2.2005 9:20:07   
Seven*
Varcujem pri NKBM, gre za rentno varcevanje. Mi je bilo vsec, ker so 15 tisoc sit podarili, ce si sklenil varcevanje do otrokovega 6 meseca.. Dajem pa 5 tisoc mesecno. Zaenkrat 3 leta, moznost podaljsanja..

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Varčevanje
11.2.2005 9:27:36   
viv_
Mi imamo štipendijsko varčevanje pri Triglavu!

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Varčevanje
11.2.2005 9:30:59   
malika
rentno pri NKBM, minimalno 5000 mesečno, s tem da damo na račun tudi ves denar, ki ga dobi za kakšna darila (rojstni dan, krst, božiček,...). Varčevanje pa smo sklenili do njegovega 18 leta-bo imel potem za šolanje.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Varčevanje
11.2.2005 9:38:48   
pravljica
mi smo pa kar na vezani vlogi pri NKBM...gor položimo njena darila, tu pa tam sami kaj dodamo, pa prababica ji nekaj daje vsak mesec...v glavnem po zmožnostih, če je sila pa lahko tudi dvigneš vse skupaj...imamo dovolj drugih kreditov in varčevanj, da bi se vezali še za en fiksen odhodek na mesec

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Varčevanje
11.2.2005 9:56:38   
viva
Mi smo sklenili rentno varčevanje pri NLB za 10 let. Ob sklenitvi ti podarijo 10.000 sit in obresti so max. kar ti jih banka lahko da - mislim da 4,2%. Minimalni polog je 5 tisoč na mesec, gor pa položiva še ves denar, ki ga dobi za darila.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Varčevanje
11.2.2005 10:03:58   
KIRA
midva imava življenjsko zavarovanje 10+ pri merkurju. to nama je bilo najbolj ugodno, ker ne moreva veliko vplačevat, sva vzela minimum - več ne moreva.
za hčerko pa sva tudi pri merkurju sklenila polico do 19 leta - denar dobi za študij ali pače se bo poročila.
pol sem ji pa še hranilno knjižico naredila pri NKBM, ker so nama 5 jurjrv podarili za otvoritev. tja polagam kolkor zmorem prišparat - pa kar dajo dedki in babice, pa kar zaslužim s popravljanjem računalnikov.
jo bom pa ukinila, ko bom našla ogodnejšo in donosnejšo varianto, ker so po mojem obresti zelo majhne.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Varčevanje
11.2.2005 10:05:22   
HuAnita
... še razmišljam o tem, verjetno bova dala nekaj malega v kak sklad... Sva še brez stanovanja itd...

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Varčevanje
11.2.2005 10:06:55   
Pupica
Preko slovenice življ.zavarovanje, varčujeva pa v skladih in sicer 66 € na mesec. izplačano dobi ob polnoletnosti.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Varčevanje
11.2.2005 10:21:42   
nejcko
Mi varčujemo pri Slovenici (fondpolica) za oba otroka. Sicer sem bolj skeptična glede teh zadev (bilo je na pobudo mojih staršev), upam pa, da bo nekoč kaj iz tega.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Varčevanje
11.2.2005 10:27:03   
ZARA
jst mam tud fondpolico pri Sloveniki...

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Varčevanje
11.2.2005 11:19:18   
Anonimen
50 evrov na mesec (+ darila od babic itd.), vzajemni sklad

(odgovor članu PrimožL)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   Varčevanje
11.2.2005 11:52:52   
Tjula
5.000 mesečno na 10 let z možnostjo podaljšanja - Papi varčevanje pri SKB banki.

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Varčevanje
11.2.2005 12:06:56   
Tejči
Mi tud varčujemo pri Slovenici..

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   Varčevanje
11.2.2005 17:40:16   
KIRA
andra - kaj pa je fondpolica - spet kaki sklaci? mi lahko razložiš'

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Varčevanje
11.2.2005 18:02:50   
Annny
Pozdravljene,
kar groza me je, ko berem, da varčujete v bankah in zavarovalnicah...na kratko povedano: slovenska inflacija je višja od obresti, ki jih tam dobite, tako da denar realno izgubljate...kaj šele, da imele kakšen donos.
Če drugega ne, se odločite vsaj za vzajemne sklade!
Pa nikar Fond police..otroci ne potrebujejo zavarovanja, potrebujejo ga njihovi starši!!
Mi varčujemo oz. nalagamo izključno v delnice in tuje vzajemne sklade (PFS ipd.).

LP

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Varčevanje
11.2.2005 20:14:58   
Anonimen
Bolj kot sem študirala razno razne variante, bolj sem do njih skeptična. Tako kot pravi Annny, otroci življenjskega zavarovanja ne potrebujejo, starši pa, ki nimajo kreditov, niti.
Na to, da bi pa vlagala nekam, kjer so donosi preračunani na "čez 18 let" na procent, ki ga samo predvidevajo glede na donose skladov, pa me ne bodo dobili. Pa tudi skladi so, za moje pojme, daleč precenjeni in v prihodnosti ne bodo imeli takih donosov kot v preteklosti.
Tako da - nimam pojma.

Oz. odvisno od zneska, ki za zmoreš vložiti.
Mi smo se odločili, da bomo vložili v nepremičnino.
"Cigu je cigu" so od nekdaj rekli :).
Zdaj se pa moram pozanimati še za najbolj ugodno hipotekarno varianto in nakup brez pologa. Nekako si zamišljam, da bi stanovanje, ki bi ga kupili, dala takoj v najem, zraven dodala še določen mesečni znesek in s tem odplačevala kredit.

Ima kdo kako koristno informacijo glede kreditov za nakup nepremičnin brez pologa?

(odgovor članu PrimožL)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   Varčevanje
11.2.2005 21:29:10   
Annny
Selena, super razmišljaš- to je res najboljša varianta za tiste, ki imajo na voljo večjo vsoto denarja:) Za tiste, ki pa vsak mesec lahko dajo nekaj malega, so pa najboljši vzaj. skladi.
Kot si napisala: bodočih donosov ni mogoče predvidevati na podlagi preteklih donosov..se pa padci in rast dogajajo v vedno približno enakih ciklih, torej se malce da predvidevati..

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Varčevanje
11.2.2005 21:50:57   
Anonimen
Saj - ravno na podlagi trendov to tudi sklepam.

(odgovor članu PrimožL)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   Varčevanje
12.2.2005 1:30:57   
Annny
Ja, to je trend naših (slovenskih) skladov - donos bo v prihodnjih letih padal...slovenske delnice so mnogo precenjene! Ravno to že ves čas govorim: ljudje, ne dajajte denarja v slo. vzajemce! Poglej: saj je tudi Slovenicina Fondpolica vezana na le-te!
Pri tujih skladih (tujih delnicah) je trend ravno obraten, zato sama tudi tja nalagam...Ko bo kazalo drugače, bom pa dala kam drugam.
Večna resnica pa je, da cena vrednostnih papairjev na dolgi rok raste..če pustiš nek kapital v skladu recimo 20 let, je (velik ali zelo velik) profit zagotovljen.

LP

(odgovor članu PrimožL)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Varčevanje
12.2.2005 11:03:21   
Anonimen
Kolikor sem sama zasledila, lahko pri Generali vlagaš v tuje sklade, avstrijske. Pa mislim, da so delniški, obvezniški in mešani.
Si ti, Annny, izbrala to varianto?
Daj, če se ti da, opiši malo, kako postopaš pri stvari. Pa vstopne/izstopne provizije in te finte. Imaš kakega posrednika, ki te zastopa?

(odgovor članu PrimožL)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?