Slabokrvnost! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

NENAJANI -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:01:10)

Sem bila danes pri G. in mi je povedala, da imam zelo slabo kri!:((:((:((:((
Ali je imela katera tak problem med nosečnostjo in kaj ste jedle????? Bom jedla vse, razen ZELJA!!!!!!!!!!!
:rozica:

Annny -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:05:56)

Meni so pri tem pomagale samo železove tablete Nutrilite (trži Amway). Ne povzročajo nobene slabosti, pravzaprav so kot bombončki. Moj G je bil prav navdušen nad drastično spremembo (na bolje, seveda) moje krvne slike.
Toplo priporočam!
Drugače pa meso, suhe slive, peteršiljček, rdeča pesa, alge....:zmeden2:

lefairyon -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:06:01)

živijo...
tudi jaz sem med nosečnostjo imela probleme s slabokrvnostjo...pa mi je G. napisala recept za tabletke, sam ne vem več kako se jim je reklo...
priporočam ti, da ješ ogromno solate, špinače, jetrc, nasploh vse, kar vsebuje dosti železa...
ne skrbi, to ni takšen problem...samo normalno jej, pa bo vse v najlepšem redu...
LP

čaki -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:06:41)

jaz sm mela po porodu, pa sem dobila ene zvečljive tablete, po katerih sm imela čist rjave zobe:::(( ups:, nehala sem jih jest tist trenutek ko se mi je kri popravla,:bravo: saj niso preveč okusni. probaj vzet rajš sirup če se da,pa pij sok iz črnega ribeza, jaz sem ga na litre- dobr je pa še pomaga
velik sreče: sloncek::sloncek:

Annny -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:07:58)

Tablete Ferrum baje nakaterim povzročajo slabost, zdravnik ti lahko predpiše sirup Legofer..obstaja pa tudi sirup Floravital (brez recepta v lekarni).
No, zdaj smo te pa založili z nasveti;)

Annny -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:08:58)

Ja, pa naj čim manj teh sirupov, tablet itd. pride na zobe, ker jih uničuje...takoj jih umij.

Bela -> Slabokrvnost! (11.2.2005 0:57:16)

jast sm mela tud precej nizek hemoglobin in sem si pomagala z suhimi slivami, teranom, delala sem si sok iz rdeče pese v sokovniku in obvezno eno jajce na dan...to je izboljšalo stanje:)

dory -> Slabokrvnost! (11.2.2005 7:46:44)

Moj hg je bil vedno 140 ali vec...nekaj zasluge temu pripisujem tudi vsakodnevnemu miksanju pomaranc,banan in kivija...tega sem pojedla na tone...

Anonimen -> Slabokrvnost! (11.2.2005 8:22:53)

Jza sem imela zelo malo železa v krvi, tako da mi je zdravnik predpisal Hematopan ali nekaj takega. Karkoli železnega boš že jedla, pa moraš zraven uživati še vitamin C, ker ta pomaga pri absorbciji železa v telo.
Najbolj smešno se mi je zdelo, ko je v nadaljevanki Jes, Milord una tastara služkinja imela kao slabo kri (je hotela gospodarjevo rdeče vino, ki so mu ga zaradi slabokrvnosti dajali), pa so ji rekli, naj gre ven žlebove lizat... Tako da, če ima kdo slabo kri, mi vedno to pride na misel, ha, ha.

ElaM -> Slabokrvnost! (11.2.2005 8:35:19)

Ojla, jej veliko rdeča pese, medu, jatrc, suhe slive in suhe marelice. Jaz sem si v lekarni kupila en sirup iz rdeče pese in medu, je zelo zanič, ampak baje, da pomaga. :)
Koliko pa si imela hemoglobina, a ti je kaj rekla G?
Železovih tablet pa ne predpisujejo radi, ker so zelo škodljive za zobe.
Pozdravčki!

African queen -> Slabokrvnost! (11.2.2005 8:35:51)

Ojla,
Jaz sem bila v obeh nosečnostih slabokrvna in mi je zdravnica predpisala Hematopan tabletke!

pika78 -> Slabokrvnost! (11.2.2005 8:37:27)

Jaz imam še od nekdaj hemoglobin na spodnji meji (110). Zdej v nosečnosi jem Ferrum Lek (1 tabletko na dan). Drugače pa je železa največ predvsem v rdečem mesu (iz mesa se tudi bolje absorbira kot iz zelenjave in sadja), jetrih (samo v nosečnosti niso ravno ok), suhih slivah, soku rdeče pese...

LP!

Anonimen -> Slabokrvnost! (11.2.2005 8:54:12)

Anny...:)-če katera rabi alge v prehrani mi jih imamo na pretek:morje:po mili vilji se lahko napasejo ob obali ali pa mao globje od obale:)-:)-
Morske solate je tud velik ob tem času-sveža mehka:)-

Seven* -> Slabokrvnost! (11.2.2005 9:34:33)

Kupi si v lekarni Endovital sirup, ki vsebuje sok rdece pese. Cisto naraven, sicer drag, ampak deluje..

Lenny -> Slabokrvnost! (11.2.2005 9:40:17)

Drži, kar je napisala Seven! Preverjeno tudi pri nas. Oba z malim sva jemala ta sirup in je super.

TaRe* -> Slabokrvnost! (11.2.2005 9:46:16)

Se podpišem pod Anynn post .Tudi sama sem jedla nutrilite,oz jih jem še sedaj in sem si ful izboljšala izvide.Tabletki so podobni vitalgin bombončkom.Jaz tistih ki sem jih dobila na recept nisem mogla jest,ker so bili ogabni.Še v porodnišnico sem jih nesla s seboj,ker so mi tam dajali sirup,ker sem izgubila veliko krvi,pa sem jih pokazala in so rekli,naj raje kar to jem,namesto njihovega sirupa.:)

*HONEY* -> Slabokrvnost! (11.2.2005 11:03:24)

Jaz pa med nosečnostjo sploh nisem vedla da sem slabokrvan,nihče nič ni ugotovil,pa tolko krvi sem jim dala:grrr:
Ko sem pa rodila,sem še isto uro (na mizi) kr 2x skupaj padla...hemoglobina sem imela samo 80.
Potem sem pa dobila ful močne antibiotike in železovih tablet en kup,pa pesin sok sem mogla pit,pa špinača je vredu,in polnomastno mleko,...in zaradi antibiotikov,ki so prehajali direktno v moje mleko,se z Nike nisma dojile niti 14dni,ker je bila že prozorna od krčov...
Tako da se raje zdaj čuvaj,ko še je čas;)

LP

Anonimen -> Slabokrvnost! (11.2.2005 11:22:25)

Jaz sem imela stalno slabo kri, hemoglobina okrog 105. kar pa še ni kritično. Jedla sem Ferrum Lek, pri hrani pa nisem nič pazila, ker sem tako ali tako pojedla vse kar mi je prišlo pred oči. Ponavadi se potem kri slabša z višjo nosečnostjo, pri meni pa je bilo ravno obratno. Ko sem zadnjič dala kri sem imela hemoglobina 123. Še nikoli v življenju toliko!

Stran: [1]