Mijavček
|
Dejča, si mela pač srečo... pa verjetno nisi iskala za prodajalko, al pa računovodkinjo in podobno. Za višja delovna mesta je zgodba seveda drugačna.... običajno sploh ni javnih razpisov (razen če gre za javno ustanovo), ker "potegneš" nekoga, ki ga poznaš iz kake druge firme. Saj nisem rekla, da je povsod tako, jaz samo povem, kako je pri nas. Če pač ni razpisa, potem tud ni delovnega mesta. Saj tudi k meni pridejo prošnje kar tako.... jih pospravim in če so kdaj aktualne jih imam pri sebi, samo.... takrat ima ta itak že drugo službo. Tudi nisem rekla, da ne pošiljat prošenj, če ni razpisa. Govor je bil, če se kliče po tel. al ne. Se mi pa vseeno zdi, da moraš takih prošenj oz. ponudb poslat res veliiiiiko, da dobiš kakšen odziv. Tako, da jaz sam povem, kako jaz gledam na vloge. Je pa tok različnih ljudi.... Jaz pač ne maram vsiljivosti in bognedaj kakšnega slinjenja, enim je pa to všeč. Pa to gre spet na un pogovor o telefonih,..., včasih se zgodi, da je kandidat na razgovoru, pa potem lepo povem, da ga bom poklicala ko bodo vsi razgovori končani in da je to lahko tudi teden, dva. Potem me pa kandidat kliče že čez dva dni.... če smo se že odločil.... no to recimo se mi zdi vsiljivo.
|