Nattoule -> RE: Vožnja z letalom v nosečnosti (25.7.2009 23:43:06)
|
Oj, Letela sem med svojo prvo nosecnostjo (5x) in tudi sedaj med mojo drugo (noseca sem 17 tednov, letela ze 4x in imam v planu se 2x). Deloma letim zaradi dela in deloma na dopuste in obiske k sorodnikom. Mislim, da sem prvo letela, ko sem bila noseca 10 tednov in takrat me je bilo malo strah, zadnje pa sem letela v prejsnji nosecnosti nazaj v Slovenijo rodit, ker sem zivela v tujini in sem letela v 36. tednu nosecnosti. Naj povem, da imam doma krasnega dve-in-pol letnika, ki je tudi sam prvic letel, ko je bil star 7 tednov :). Moje osebno mnenje je, da je letenje skoraj tako kot vsa druga potovanja, ce se dobro pocutis, ni frke, ce si zdravstveno bolj slabo pa bolje ne. Pazi le, da nekatere letalske druzbe ne dovolijo nosecnicam, da letijo po 32. tednu nosecnosti, evropske pa naceloma sele po 36. tednu. Vse pa zahtevajo potrdilo od odgovornega ginekologa, ko se ti ze dovolj pozna nosecnost. Vsaj naceloma je tako, ceprav tudi sama poznam ogromno primerov, ko se je dalo drugace dogovoriti. Glede tiste zgodbice o sosedi, ki je v petem mesecu letela in naenkrat ni cutila otroka.. sem se malo nasmehnila, ker v petem mesecu nosecnosti pac se ne cutis otroka non-stop. Se mi je zdela zgodbica precej za lase privlecena, predvsem pa nic ne pove, kaj naj bi se tako groznega zgodilo med letom dojencku. Saj poznas koliko taksnih zgodbic o sosedah krozi o vseh raznih tematikah :))). So mi bili pa vsec nasveti o pitju vode in razgibavanju. To je sicer fino tudi, ce nisi noseca, med nosecnostjo pa le se toliko bolj. Torej razmisli, ker najbolj pomembno je, da se bos ti dobro pocutila glede svoje odlocitve in cuvaj trebuscek!
|
|
|
|