beluši (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


gojska -> beluši (17.4.2008 9:31:30)

vaši najljubši recepti,
razen z jajci seveda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

mi jih imamo radi z pršutom na špagetih, ampak bi rada naredila še kaj drugega.
Prosim za predloge.




kristinaj -> RE: beluši (17.4.2008 10:55:41)

v rižoti....kuhaš šparglje skupaj z rižem, da se okusi fajn premešajo, ko daš na krožnik posuješ s parmezanom ali kakim drugim sirom....




Balonchy -> RE: beluši (17.4.2008 11:12:41)

Špargljeva kremna juha, gratinirani šparglji s sirom in pršutom (v pečici), šparglji + pršut + kisla smetana na testeninah...




MARTINŠČICA -> RE: beluši (17.4.2008 11:16:16)

Jaz po nasvetu Jamiea Oliverja vse bluše prelomim in olesenele dele (spodnji del) porabim za jušno osnovo, mehke dele pa:
  • kuhane al'dente povezane s kuhanim porom kot prilogo k mesu,
  • sveže dodam v frataljo ali v narastek s testeninami, pršutom, sirom in bešamelom (a'la lasagna),
  • čisto na koncu jih dodam zelenjavnim ali mešanim juham (čorbam)
  • za kremno juho porabim jušno osnovo, dodam čebulo, krompir, začimbe in nekaj zelenih vršičkov belušev, kislo smetano in popečene kruhove kocke.
  • ajdove/graham palačinke polnjene z beluši in sirom, zavite v kanelone, panirane in spečene v pečici (ali ocvrte)
  • zeliščni namaz s skuto (drobno sesekljani sveži beluši, skuta, sveže začimbe (origano, drobnjak, peteršilj, timijan, bazilika, čemaž), šalotka, poper, sol, limonin sok, kisla smetana po potrebi)
  • njoki s pršutom in svežimi belušnimi vršički, preliti s kislo smetano in gratinirani v pečici

Drugega se pa trenutno ne spomnim.




Katey -> RE: beluši (17.4.2008 14:51:13)

IZVIRNO SPOROČILO: MARTINŠČICA

Jaz po nasvetu Jamiea Oliverja vse bluše prelomim in olesenele dele (spodnji del) porabim za jušno osnovo, mehke dele pa:
  • kuhane al'dente povezane s kuhanim porom kot prilogo k mesu,
  • sveže dodam v frataljo ali v narastek s testeninami, pršutom, sirom in bešamelom (a'la lasagna),
  • čisto na koncu jih dodam zelenjavnim ali mešanim juham (čorbam)
  • za kremno juho porabim jušno osnovo, dodam čebulo, krompir, začimbe in nekaj zelenih vršičkov belušev, kislo smetano in popečene kruhove kocke.
  • ajdove/graham palačinke polnjene z beluši in sirom, zavite v kanelone, panirane in spečene v pečici (ali ocvrte)
  • zeliščni namaz s skuto (drobno sesekljani sveži beluši, skuta, sveže začimbe (origano, drobnjak, peteršilj, timijan, bazilika, čemaž), šalotka, poper, sol, limonin sok, kisla smetana po potrebi)
  • njoki s pršutom in svežimi belušnimi vršički, preliti s kislo smetano in gratinirani v pečici


Drugega se pa trenutno ne spomnim.


Kaj pa kakšen recept[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]??? Vsaj za  drugo in t'zadnjo varianto?




gojska -> RE: beluši (17.4.2008 16:57:07)

pa saj to so recepti. Jaz vse razumem, sam lačna se postala....................njami 

a mate doma šparglje, ker na trgu so ful dragi.




Hope2 -> RE: beluši (18.4.2008 7:47:22)

http://www.siol.net/trendi/kulinarika/2008/04/sezona_spargljev.aspx




soncnica07 -> RE: beluši (21.4.2008 15:23:12)

jaz jih skuham v slani vodi. Puranove zrezke narežem na majhne koščke, jih spečem, nato dodam eno sladko smetano. Posebej na maslu prepražim drobtine (količina po okusu), spotoma še skuham makarone. Kuhane beluše narežem, vodo shranim. Nato vse skupaj zmešam, zalijem z vodo, v kateri so se kuhali beluši, malo še pustim na ognju in njami njami..




Stran: [1]