MARTINŠČICA -> RE: beluši (17.4.2008 11:16:16)
|
Jaz po nasvetu Jamiea Oliverja vse bluše prelomim in olesenele dele (spodnji del) porabim za jušno osnovo, mehke dele pa: - kuhane al'dente povezane s kuhanim porom kot prilogo k mesu,
- sveže dodam v frataljo ali v narastek s testeninami, pršutom, sirom in bešamelom (a'la lasagna),
- čisto na koncu jih dodam zelenjavnim ali mešanim juham (čorbam)
- za kremno juho porabim jušno osnovo, dodam čebulo, krompir, začimbe in nekaj zelenih vršičkov belušev, kislo smetano in popečene kruhove kocke.
- ajdove/graham palačinke polnjene z beluši in sirom, zavite v kanelone, panirane in spečene v pečici (ali ocvrte)
- zeliščni namaz s skuto (drobno sesekljani sveži beluši, skuta, sveže začimbe (origano, drobnjak, peteršilj, timijan, bazilika, čemaž), šalotka, poper, sol, limonin sok, kisla smetana po potrebi)
- njoki s pršutom in svežimi belušnimi vršički, preliti s kislo smetano in gratinirani v pečici
Drugega se pa trenutno ne spomnim.
|
|
|
|